Reklama

Reklama

Ten dvanáctý

  • Česko Dvanáctý muž (více)
Trailer 2

Z dvanáctičlenného týmu, který je vycvičen k likvidaci nacistických strategických cílů v Norsku, přežije zradu pouze jeden. Čeká ho ale nejtěžší úkol jeho života. Musí zraněný uprchnout do Švédska přes nemilosrdnou severskou divočinu s pronásledovateli v zádech... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (237)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $9,567,121▐ Drsný na kosť mrazivý útek pred náckami. Ten 12 si toho teda zažil aj nadmieru. Harald Zwart keď má chuť vie dobre točiť. Jonathan Rhys Meyers si vychutnáva úlohu zlosyna. /70%/ ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý film o statečnosti norského lidu, který neváhal nasadit životy pro záchranu jednoho člena sabotážní mise. Líbila se mi též role, kterou ztvárnil Jonathan Rhys Meyers, aneb fanatický esesák, kterému dosud žádný člověk neuprchl. I norští občané jsou obsazeni velmi dobře, už z tváří se jim zračí nezdolnost a zdravé jádro. Film je trochu delší, ale nenudí ani chvíli a téměř stále dějem proplouvá beznaděj a tragédie, které hlavního hrdinu Jana potkávají. Navíc krásná norská krajina, sníh, hory, moře, včetně polární záře stojí za to vidět. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

“Najneuveriteľnejšie na tomto príbehu je to, že sa naozaj stal”. Táto veta z úvodu, Vám bude rezonovať v hlave po celú dobu sledovania tohto snímku. Miestami pomalšie, miestami rýchlejšie, no zato dostatočne zaujímavé nato, aby sa divák nenudil. Najväčším plusom jednoznačne “Nórsko” ako také, a jeho “bezcitná”, krutá príroda. Na “nefanúšika” vojnových filmov, viac než spokojný .. ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Tak toto byl pecka survival příběh. Válečné filmy moc nemusím, ale toto mě opravdu vzalo. Ze všech válečných filmů, které jsem kdy viděla, byl tento zaručeně nejlepší. Je až neuvěřitelné, co všechno hlavní hrdina zvládl, a hlavně, že to přežil. Když pominu příběh, který byl opravdu neuvěřitelný, tak i samotné provedení filmu mělo obrovskou atmosféru, kterou ještě podtrhl dobrý výběr herců. Doporučuji. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Snímek Den 12. mann do válečného žánru spadá pouze okrajově, jelikož hlavní prim zde hraje drama podle skutečných událostí "zabalené" do brutální a čarokrásné severské přírody. Příběh Jana Baalsruda se téměř v ničem neliší od pohnutého osudu Hugha Glasse, jehož příběh se většinovému publiku představil ve snímku "Revenant". Avšak narozdíl od něho musí Jan překonávat všudypřítomnou hrozbu strachu před nacisty a jisté smrti kulkou do hlavy. Snímek mimo tento neuvěřitelný příběh nabídne i skvělou kameru, což společně se soundtrackem a nádhernými norskými reáliemi činí z tohoto snímku vysoký nadprůměr, který mohu jen a jen doporučit. Výborná práce! PS: Nacistický šéf gestapa s mimikrami Jonathana Rhyse-Meyerse velmi potěšil! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (7)

  • Ako skladateľ bol kontaktovaný aj James Horner, krátko na to však zomrel pri leteckom nešťastí. (Astonko)
  • Thomas Gullestad si při natáčení způsobil omrzliny na rukou, když musel být ve sněhu bez rukavic v téměř -30°C. (Punisher)
  • Zbraně pužité ve filmu byly samopaly MP-40, pušky Mauser K98 a kulomet MG-38. Letadlo, které útočilo na Jana (Thomas Gullestad), bylo Junkers 88. Jan (Thomas Gullestad) použivá pistoli Colt 1911. (K98)

Reklama

Reklama