Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Majitel cirkusu Max Medici (Danny DeVito) pověřuje bývalou hvězdu Holta Farriera (Colin Farrell) a jeho děti Milly (Nico Parker) a Joe (Finley Hobbins), aby se starali o novorozeného slona, jehož nadměrné uši jsou k smíchu publiku ve slávě upadajícím cirkuse. Ale poté, co se zjistí, že Dumbo umí létat, zažívá cirkus neuvěřitelný návrat. Zároveň se o Dumba velmi zajímá podnikatel V.A. Vandevere (Michael Keaton), který angažuje „podivného tlustokožce“ pro svůj nejnovější zábavní podnik Dreamland. Dumbo stoupá na vrchol slávy díky společným vystoupením s okouzlující a okázalou královnou vzduchu Colette Marchantovou (Eva Green). Záhy však Holt Farrier zjišťuje, že pod nablýskaným povrchem zábavního podniku Dreamland, se skrývá nejedno temné tajemství. (Falcon)

(více)

Videa (17)

Trailer 10

Recenze (237)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Na snímku Dumbo Vás okrem roztomilého sloního mláděte zaujme především úchvatná vizuální stránka, která působí krásně staromilsky a zároveň pohádkově. Bohužel, pod touto naleštěnou schránkou se nachází zoufale průměrná režie, banální děj a nezajímavé postavy, které z nějakého podivného důvodu dostávají více prostoru, než náš létající sloní hrdina Dumbo. Jistě, několik památných scén se zde sice najde (olbřímí bublifuk ve tvaru zvířat), avšak ani to nestačí na alespoň solidní filmový zážitek. Jako by si režisér Tim Burton nebyl jist, pro koho vlastně celý film točí, pročež se ve finále budou nudit jak velcí, tak i ti nejmenší. Je to vážně veliká škoda, jelikož tak nádherně roztomilý slon by si zasloužil mnohem lepší a procítěnější hranou celovečerní verzi. (Viděno v kině CineStar Čtyři Dvory České Budějovice) „You're a miracle elephant, Dumbo.“ ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Za normálních okolností bych se tomuhle vyhnul velkým obloukem, ale Timu Burtonovi prostě nemohu odolat. Zároveň si ale škrábu hlavu nad tím, proč se zrovna on pro něco takového upsal. Upřímně musím říct, že vůbec nejsem fandou tohoto rozjíždějícího se trendu filmování populárních kreslených disneyovek do live action formy. Originály to tak okrádá o jejich jedinečnost, plus kdyby se jednalo jen o pár snímků, mávl bych nad tím rukou, nicméně se zdá, že po Krásce a Zvířeti, Dumbovi, Lvím králi a Aladinovi se bude ještě pokračovat... Dumbo se navíc odehrává v extrémně nesympatickém prostředí (cirkusu), díky čemuž si člověk ani nenajde cestu k hlavním hrdinům, kteří jsou chodící ztělesnění pokrytectví - sere nás, že Dumbovu mámu prodali zlému Michaelu Keatonovi, protože to se zvířátkům nedělá, ale nutit opici nosit ženský hadry a v rámci show ji umístit nad šlehající plameny, tak to je samozřejmě oukej. Z typického stylu Burtona tu najdete kulový. Možná tak maximálně Elfmanova hudba, ale tím to končí. Výprava je krásná, plus obecně pro caparty to bude asi žůžo podívaná, ale je to zároveň neskutečně generický a všední. O to víc mě mrzí, že to vzešlo z Burtonovo režie, člověk by čekal od takového pardála něco více. Jednoznačně nejhorší Burtonův film, co jsem viděl. Možná protože i tak trochu působí, jako kdyby byl Burton do jeho tvorby ukecanej. Aspoň že na tu Evu Green se dobře koukalo. Slabší 3* ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Máme tu ďalší vypočítavý pokus o hranú verziu klasickej animovanej rozprávky, ktorá ale nekopíruje doslovne originál a berie si viac menej iba hlavnú zápletku. Tým pádom som ale pri jeho sledovaní nemal taký pocit márnosti a zbytočnosti, ako pri tohtoročnom Pinocchiovi. Našťastie sa k réžii dostal Tim Burton, aby sme sa vďaka nemu dostali aspoň čiastočne nad priemer. Obsadenie je samozrejme lahôdkové a výprava veľmi slušná, takže možno aj zabudnete, že príbeh je predvídateľný, nie príliš uveriteľný a plný klišé. Najlepšie ale bude vôbec nepremýšľať nad motiváciami postáv, kedy medzi tými echt kladnými postavami a zlosynmi vlastne nie je veľký rozdiel, všetci pracujú so zvieratami za účelom zisku, len my musíme držať palce tým, ktorí sú už na pohľad anjeli. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Po tom co jsem na Febio festivalu koukal asi 7 minut na nějakýho rumunskýho blbce jak s rozbitou hlavou onanuje a tento víkend mě byl pro změnu dopřán několiminutový záběr na koule nějakýho dánskýho úchyla je malý letající slůně s velkýma ušima jediná možnost jak neskočnit na sexuální terapii. I když sotva ve filmu přišel na scénu Danny DeVito vzpomínky na film The Sinful Dwarf se ve mě vybavily na plno, některé filmy člověka bohužel poznamenají na delší dobu. U tohoto filmu jsem krom vzpomínek na jednu uchylárnu měl ještě dojem, že fantazie a jedinečný rukopis Tima Burtona byli potlačeny na úkor modrýho dojemnýho kukuč sloního mláďátka. čímž neříkám, že toto se dětem nebude líbit je to totiž primárně opravdu dělaný pro ně, přilišná hra na city, neřešené postavy, bezvýrazné dialogy. Ještě, že ve filmu hraje hodně silná sestava mých oblíbenců, škoda, že Michael Keaton neměl víc prostor a samozřejmě Eva Green, ta se mě snad nikdy neokouká a pohled do jejich očí to je sám o sobě krásný zážitek, ale hold tohle je především o slůněti a tak se čumí do jeho kukudel a jak zde vidno svůj účel to plní. Já ale čekal víc nápadů a fantazie. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi práci Tima Burtona, tak se na film rozhodně nedívejte. Tím jediným nestandardním, co ve filmu uzříte je slonisko, které létá jako Ron Weasley na stráži u famfrpálových branek. Vyjma slona tvoří všichni účinkující velice otravný komparz - jak já tě nenávidím KOLINE! 31 % Celosvětový příjem k 24. 7. 2019: $352,065,785, což je 2,07 násobek rozpočtu ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení začalo v červenci 2017, natáčelo se v Anglii (Buckinghamshire a Bedfordshire). (Varan)
  • Speváčka Aurora naspievala cover verziu piesne "Baby Mine", ktorá bola použitá v traileri k filmu. Jej verziu však nakoniec vo filme nepoužili a nebola ani na oficiálnom soundtracku. (Mandragor)
  • Celosvětová premiéra proběhla 11. března 2019 v Los Angeles. (Varan)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama