Reklama

Reklama

Gentleman s pistolí

  • USA The Old Man & the Gun (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film založený na skutečném příběhu Forresta Tuckera, od jeho smělého útěku z vězení San Quentin ve věku sedmdesáti let až po řadu nevídaných vloupání, která policii vyváděla z míry, nicméně veřejnost okouzlila. Jeho pronásledováním jsou posedlí detektiv John Hunt , jehož fascinuje, jak se Forrest věnuje svému řemeslu, a žena , která ho miluje navzdory jeho profesi. (Filmbox)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (134)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bankovního lupiče gentlemana, policajta na jeho stopě i Loweryho nekonformní styl spojuje jedno slovo. Ležérnost.. Citlivý film o nebezpečí prázdnoty života bez „pozitivní“ závislosti, tempem se přizpůsobující svým postavám a potřebám vyprávění. A pan Robert Redford? Přirozený talent, který nám naposledy ukázal, že takoví jsme byli a že je nezbytné žít po svém. Nezbývá, než popřát legendě spokojenou penzi a příliš vzdálený most tam na druhou stranu.. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Mají daleko víc zkušeností s loupením, než máme my s jejich chytáním." Já nemám žádný zkušenosti s vykrádáním bank, což je v mým věku trošku ostuda, tak se snažím alespoň filmově vzdělávat. Většinou mi to moc nejde, protože cílem bejvají prachy a těch mám dost. Jenže tady jde o zábavu z loupení a to už mi připadá jako zajímavej důchodovej koníček. Forrest a jeho Parta za zenitem jsou zkrátky fajn pohoďáci, kteří mi dodali spokojenej úsměv na tvář a neotravovali mě zbytečnostmi v podobě rodinnejch, morálních nebo penzijních traumat. Prostě užívat si člověk musí umět v každým věku a já se toho zkouším držet. ()

Reklama

Wally 

všechny recenze uživatele

Moc díky za R. Redforda...vidět ho v jeho posledním herecké představení něco znamená a člověk si nemůže nevzpomenout na všechny ty úchvatné role, které ztvárnil. Je v tom prostě kus nostalgie a stejný je i tento film...herecky skvělé, nostalgické...ale taaaaaaak strašně pomalé... Za tu nostalgii a z úcty dávám jednu hvězdu navíc než by si film dle mého zasloužil. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Fascinuje mě ta neuvěřitelná útěkářská kariéra Forresta Tuckera, gentlemana mezi bankovními lupiči, kterou se nechali tvůrci filmu volně inspirovat. Poměrně dlouho jsem to viděla na tři hvězdičky, ale za milou retro náladu snímku a úžasné herecké trio v čele s Robertem Redfordem, jemuž báječně sekundovali Sissy Spacek a Casey Affleck, musím jednu hvězdičku přidat. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Too old school to be cool. Proč mám z toho filmu pocit, jako by byl natočenej před padesáti lety, ale já ho viděl až teď, a on mezitím stačil hrozně, ale hrozně moc nesympaticky zestárnout? Protože narozdíl od první, ta druhá část předchozí věty podle mě rozhodně nebyla tvůrčím záměrem... Odchod to nakonec je sice noblesní, ale nikoli zapamatováníhodný. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 31. srpna 2018 na filmovém festivalu Telluride. (ČSFD)
  • Scénář vychází z článku Davida Granna z roku 2003 v The New Yorker s názvem „Starý muž a zbraň“. (ČSFD)

Související novinky

Film Christophera Nolana našel hvězdu

Film Christophera Nolana našel hvězdu

20.03.2019

O novém filmu Christophera Nolana (Interstellar, Dunkirk) až doposud nebylo moc co psát. Některé zdroje snímek přirovnávaly duchem k Na sever severozápadní linkou a Počátku, tahle porovnání už ale… (více)

Robert Redford ukončil kariéru

Robert Redford ukončil kariéru

07.08.2018

Legendární americký herec a spoluzakladatel filmového festivalu Sundance Film Festival Robert Redford (81) potvrdil svá dřívější slova a ukončil kariéru. Redford se hraním živil 60 let, mezi jeho… (více)

Reklama

Reklama