Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pavel je typický konzumně žijící teenager, sleduje béčkové akční filmy, poslouchá Michala Davida a zbožňuje McDonalds. Jeho život se změní, když při cestě do videopůjčovny vyruší seanci tajemných intelektuálů. Nastává hororová scéna, kdy intelektuálové útočí na hlavního hrdinu. Ten se sice ubrání, ale je pokousán hlavním představitelem těchto mystických stvoření. I když se zdá být Pavel v pořádku, začíná se nenápadně měnit. Z ničeho nic si klade dosud nezodpovězené otázky lidské existence, zajímá se o Hegela, Kanta nebo Nietzscheho… A jeho „symptomy“ se stále zhoršují. Jeho dívka Eva se ho však snaží zachránit…

Tento snímek je krátkometrážní komedií, která paroduje hororové nízkorozpočtové filmy. Místo tradičních hororových monster zde nastupují intelektuálové, zuřiví, fanatičtí, zákeřní a tolik vzdálení běžnému člověku závislém na standardizovaném produktu masové kultury. (janespie)

(více)

Recenze (271)

Margerie 

všechny recenze uživatele

Jo, v devadesátých letech u nás některé filmové počiny ještě stály za to! Má to šmrnc, je to správně švihlé a konec vás naprosto rozseká! :-D ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Pavle? Co tam děláš tak dlouho?“ ,,Uh, čistim si zuby.“ Tohle je už klasika. Stylový kraťas o boji proti zrůdným intelektuálům je krásnou parodií na hororový žánr i vtipným zamyšlením nad konzumní kulturou. Nejdůležitější je v tomto filmečku každopádně Michal David, bez nějž by to nebylo ono! ()

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele

Sakra, jak jsem na tohle mohl zapomenout?! Jeden z nejlepších českých filmů. Ever. Dokonalý v každém ohledu – scénář jako pocta i parodie brakového žánru, originální humor, (anti)herecké výkony, hudba, to vše korunováno lahůdkovými pidiroličkami známých tváří. Škoda, že podobných laskomin nevzniká víc. V bídné kvalitě k vidění na youtube. 100 % ()

LaValse 

všechny recenze uživatele

Námět fakt zajímavý. Dokážu si představit, že bych se u něčeho takového smála, kdyby to bylo ÚPLNĚ jinak natočené. Asi mám jiný smysl pro humor než vy všichni tady na čsfd, ale tohle mi přišlo jako amatérské video dětí ze střední co dostali k Vánocům ruční kameru. Takže tři hvězdičky za nápad. ()

Borecz 

všechny recenze uživatele

Opravdu si nemyslím, že bych neměl pochopení pro humor v téměř libovolné podobě, ale tohle asi nebyl můj šálek kávy. I přes poměrně krátkou stopáž mě film stačil neskutečně znudit a ani několik málo vtioných scén to nezachránilo. Celkový dojem tedy velmi špatný. ()

anyonecek 

všechny recenze uživatele

No doprdele! Přesně takovýhle intelektuály potkávám na škole i ve všedním životě a je mi z nich zle. Díky bohu, že alespoň zde vyhrál zdravý rozum nad našprtanejma příručkama. Btw Michal David ROCKS! ()

smatana.sk 

všechny recenze uživatele

Základný nápad filmu silne pripomína poviedku Woodyho Allena "Děvka z menzy", ale to je skôr silná stránka tohto dielka. Akurát namiesto upírov je tam pornobiznis: "Za stovku by vám děvce půjčilo desky s nahrávkami Bartóka, navečeřelo by se s vámi a pak byste ji mohli sledovat, jak prožívá nával úzkosti. Za sto padesát jste mohli v rádiu poslouchat stanici náročného posluchače na velmi krátkých vlnách ve společnosti dvojčat. A za tři stovky bylo kompletní menu: Hubená židovská bruneta by předstírala, že vás sbalí v Muzeu moderního umění, dá vám přečíst svoji dizertační práci, ve snobském podniku vás zatáhne do vášnivé hádky o Freudově názoru na ženy a pak spáchá sebevraždu podle vašeho vlastního vkusu - pro některé mužské je to dokonalý večer." ()

wylda 

všechny recenze uživatele

Skvělá satira! Přesně takhle se snažila propaganda před revolucí intelektuály představovat. V tom je paradoxní "čestná role" Vladimíra Majora Zemana Brabce. ()

carodejb 

všechny recenze uživatele

Už len ten paradox, že som mladistvý intelektuál a rozumiem tomu o čom sa môj druh vo filme baví, napriek tomu, že vonkajšími znakmi sa identifikujem s druhou stranou značí...srať na to. Je to super, ale už to mierne zostarlo. Nevadí, hlavne že to baví! ()

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Školometské provedení scénáře filmových fandů, který může posloužit jako učebnicivý příklad toho, jak to dopadne s filmem když chybí filmařské řemeslo. Nic naplat jedině v proklínaném Hollywůdu jsou takový profíci, kteří dokáží skvěle natočit jakoukoliv hovadinu, která lidi napadne. Jestli je Fuka skladatel filmové hudby, tak to už je pak i každá kočka domácí, která skáče po klávesový Casio samohrajce. S tímhle by ho vyhodili i z intelektuální TV Šlágr! Štastni ti jimž to připadá jako genialitka. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Tento film je radikálně uchopený příběh, intelektuálně pojatý scénickou nevraživostí a probádá lidskou mysl nepříznivou sofistikovaností, spektakulózností a vzájemnou interaktivitou, přičemž eventuálně neztrácí komplexitu a zádumčivost. Pro toho, kdo nechápe, co to tady kecám, pusťte si tenhle filmeček a pochopíte. ()

Reklama

Reklama