Reklama

Reklama

Asterix a tajemství kouzelného lektvaru

  • Francie Astérix : Le secret de la potion magique (více)
Trailer 3

Tajemství síly obyvatel malé galské vesničky se ukrývá v kouzelném lektvaru. Recept na jeho výrobu pečlivě střeží druid Panoramix. Vždy býval expertem na sběr jmelí v korunách stromů. Když ale jednoho dne utrpí ošklivý pád, musí si připustit, že už není nejmladší. Uvědomí si, jaká by byla katastrofa, kdyby návod na magickou směs zapomněl. S pomocí svých věrných přátel, Asterixe a Obelixe, se vydává hledat vhodného talentovaného následovníka, kterému by své řemeslo a tajemství lektvaru mohl předat. To ovšem vyvolá zájem těch nejmazanějších a nejhanebněji smýšlejících druidů. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (121)

hygienik 

všechny recenze uživatele

Som dlhoročný fanúšik animovaného Asterixa. Tajomstvo čarovného nápoja, na rozdiel od Sídliště bohů, stratilo šmrc pôvodnej série a amerikanizovalo sa. Už tu nie sú dôležité rímske reálie, ktoré som tak miloval, a ktoré sa stali studnicou humoru. Teraz situačná komika stojí, presnejšie padá, na milých zvieratkách a dosť upachtenom, čisto rozprávkovom príbehu, ktorý vykráda iné filmy (Vaiana, Transformers). Hodinu film plynie v pokojnom tempe, aby v závere zrýchlil a zliepal udalosti hlava-nehlava. len aby sa došlo na koniec. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Hrané filmy s Asterixem (zvláštní, že z názvů vypadává Obelix) mám nakoukané, ty animované příliš ne, respektive jsem viděl pouze jeden, ten předchozí. Ten mě však bavil více, může to už však i být tím, že jsou tyto tituly mířené přece jen na mladší publikum a starší divák si už v tom jednodušším příběhu příliš nenajde. Animace je akurátní, žádný milník, na francouzskou produkci, kde úplně nejsme zvyklí na velký počet animáků, naprosto dostačující. Další díl už nejspíš vynechám, pokud nebude mít vyloženě mimořádné reakce. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od Sídliště bohů to už nemá kouzlo původního Asterixe. Vtipné to pořád je a dívá se na to taky dobře, ale míchá to zbytečně moc dějů dohromady (především v závěru to je dost vidět), Asterix s Obelixem jsou tam nedostatečně zapojení a příběh by se obešel i bez nich a Římané tam sice jsou zapojení, ale ne zrovna dobře (a jejich útoky na vesnici jsou tu vlastně jen vatou). A závěr, který strašně připomíná Transformers, je poměrně směšný. Jak už jsem psal, na Sídliště bohů to fakt nemá, Tajemství kouzelného lektvaru je takové... moc akční a moc fantasy, než by na Asterixe bylo zdrávo. Škoda. 3* ()

Durdas 

všechny recenze uživatele

Na nového Asterixe jsem se moc těšil. Ostatně, jako vždy. Z kina jsem se vracel nadšený! Je vidět, že se stále dají vymýšlet nové a nové příběhy s našimi galskými hrdiny a dají se vymyslet rovnou pro velké plátno (toto je první film, který nemá předlohu v komiksovém příběhu). Navíc se mi líbily odkazy (easter eggy) na jiné reálie, ať už na komiksové (staré Asterixovy příběhy) nebo na skutečné. No, prostě, skoro se mi to příčí říct, ale tohle je jeden z nejlepších Asterixů ze všech! ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Naprosto stejný jako u u filmu s podtitulem "Sídliště bohů".Opět viděn originál s titulky.Vše je naprosto stejné,ono už vlastně celkovost příběhu nelze moc měnit a starý gagy na všechny postavy se opakují už od prvního dílu.O lektvaru a vyzrazení druidem byl skvělý náměť a já se opět bavil tak jako kdysi. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Asterix se poprvé objevil v komiksu „Asterix The Gaul“ z roku 1959. (3T)
  • Film byl zpracován v pařížském studiu Mikros Image Animation. (mar48)

Reklama

Reklama