Reklama

Reklama

Asterix a tajemství kouzelného lektvaru

  • Francie Astérix : Le secret de la potion magique (více)
Trailer 2

Tajemství síly obyvatel malé galské vesničky se ukrývá v kouzelném lektvaru. Recept na jeho výrobu pečlivě střeží druid Panoramix. Vždy býval expertem na sběr jmelí v korunách stromů. Když ale jednoho dne utrpí ošklivý pád, musí si připustit, že už není nejmladší. Uvědomí si, jaká by byla katastrofa, kdyby návod na magickou směs zapomněl. S pomocí svých věrných přátel, Asterixe a Obelixe, se vydává hledat vhodného talentovaného následovníka, kterému by své řemeslo a tajemství lektvaru mohl předat. To ovšem vyvolá zájem těch nejmazanějších a nejhanebněji smýšlejících druidů. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (121)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Napriek výbornej grafike a dobrému výberu skladieb sa tento Asterix príliš nevydaril. Príbeh, ktorý sa motal najmä okolo Panoramafixa a jeho čarovného nápoja za inými časťmi trochu zostal a celý mi pripadal spravený viac menej na silu. Jané, že svoje cieľové publikum oslovil, avšak tentokrát dospéleho diváka určite sklamal. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Zmlsaný skvelým Sídlom bohov som sa tešil na ďalší nášup 3D animovaného Asterixa, no bohužiaľ blesk dvakrát na rovnaké miesto neudrel. Zápletka o hľadaní Panoramixovho nástupcu je triviálna rutina bez pridanej hodnoty akú malo práve Sídlo bohov. Humoru tu skrátka nie je toľko ako by som chcel a ten, čo tu je, je príliš jednoduchý. Ta tam je sociálna z satira predošlej časti. Finálny mega súboj mi navyše k Asterixovi hrubo nepasoval, toto bolo niečo ako Godzilla vs. Kong, akurát v infantilnom prevedení. Celkovo teda riadne sklamanie za ktoré hodnotím prísnejšie ako by si film objektívne zaslúžil. 5/10 ()

Reklama

Wysch 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Byla to blbost, strašně moderní v některých pointách, a málo sarkastická. Není ani kapka politické kritiky z původních komiksů a animáků, je tu až moc popkulturních odkazů, ale má to dobrý tempo a akci a některý povedený vtipy. Určitě bych se časem rozmyslel a dal tři hvězdy, tak tu nechám čtyři a řeknu, že jako výplach mozku k večeři supr. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Je až neuvěřitelné, že i po těch více než 50 letech letech dokáže Asterix a Obelix stále překvapit a dostatečně dobře pobavit. Tentokrát se naši oblíbení galští hrdinové vydávají na dobrodružnou výpravu s cílem najít nástupce druida Panoramixe, a tak jsme svědky všemožných humorných situací, příběh má příjemnou atmosféru a poměrně svižné tempo, plno sympatických postav a v neposlední řadě dobrý soundtrack a pěknou animaci. Trochu mi však vadila občasná neoriginalita, i když chápu, že po tom množství filmů je těžké přijít s něčím již neviděným. Závěr mi přišel jako totální úlet, který by snad ani Fantasmagorix nevymyslel. Ale jinak spokojenost, kvalitní oddechovka, která pobaví jak děti, tak i dospělé. 7/10. ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Ďalšie pokračovanie príbehov z galskej dediny. Tentoraz ide dvojica Asterix - Obelix do úzadia a príbeh je o Panoramixovi a jeho kúzelnom nápoji a tiež hľadaní nástupcu. Film neočarí, ale ani neurazí, poteší sem-tam nejaký vtipný fórik. Priemer, ktorý si dlho asi ale nebudete pamätať. Séria mala aj lepšie diely. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Jedná se o druhý animovaný film o Asterixovi, který nemá příběh podle komiksu. (mar48)
  • Na rozdíl od prvního opusu, „Julius Caesar a Římané“, nejsou v centru dění Římané, nýbrž celá Gálie mimo vesnici, která je obsazena a doposud nedostala prostor. Dozvídáme se více o mládí Panoramixe a jeho slavného lektvaru. (3T)
  • Film byl zpracován v pařížském studiu Mikros Image Animation. (mar48)

Reklama

Reklama