Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 50 před Kristem. Celá Galie trpí v obležení Římanů... Celá?!? Ale kdeže! Julius Caesar je bezesporu vynikající stratég a vojevůdce, který dosud nenašel přemožitele. Jen hrstka nepoddajných Galů se nadále vysmívá přímo do zobáku slavného římského orla a odolává jeho válečným výpadům. Nyní má Caesar geniálně lstivý plán, jak se drzých Galů zbavit jednou provždy: svést prostoduché vesničany kouzlem civilizace v podobě monumentálních římských staveb. Tedy, vlastně se jedná o kompletní vykácení lesů a výstavbu mramoráků (předchůdce dnešních paneláků)... Ale rozhodně s honosným názvem – Sídliště Bohů. Jenže Asterix a Obelix svou malou vesnici, ukrytou v hlubokém lese, oplývajícím chutnými divočáky, nadevše milují. Přece nedopustí, aby se z jejich milovaného domova stal pouhý turistický skanzen. Musejí nabrousit veškerý svůj důvtip a pokusit se prohnaného Caesara v této podlé bitvě porazit... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (290)

kajas 

všechny recenze uživatele

Mám takový pocit, že kouzlo Asterixových komiksů se na plátno přenáší dost těžko. Hrané "adaptace" spousta lidí z různých důvodů nezkousla (já ovšem patřím k těm, kteří například "Misi Kleopatru" statečně hájí) a tohle zpracování mě přestalo bavit v okamžiku, kdy se odchýlilo od psané předlohy. Přesto se ale jedná o slušnou zábavu pro děti i dospělé. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

S malými očakávaniami som sa pustil do sledovania svetoznámeho príbehu, ktorý nikdy nebol mimoriadne blízky môjmu srdcu (napriek tomu, že milujem animáky), no musím uznať, že "tento" Asterix ma veľmi milo prekvapil. Nemá zmysel sa tu rozpisovať o príbehu, no všetkým ktorí váhajú, ktorí sú zvyknutí len na klasické Pixar či Disney rozprávky, by som veľmi rád odkázal, dajte šancu aj Galom s malej dedinky neďaleko Ríma. Verte, určite nebudete so svojimi deťmi banovať. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

No do pytle! Teda.. U teutatise, jsem chtěl říct, tohle je fakt neskutečně dobré a obrovské překvapení, že se francouzům podařilo geniálně navázat na první vlnu Asterix-Obelixovských animáků, kdy si troufám tvrdit, je Sídliště bohů jednoznačně mezi těmi nejlepšími. A přitom předloha není až tolik nosná, ale tady se to obrovsky povedlo a navíc, narozdíl od filmu Asterix a Vikingové, tu dopadlo dobře i přidělávání děje, jelikož z útlého komiksu nejde hodinu a půl dlouhý film vykřesat bez doplňování. Tady to zkrátka všechno ladí a dokonale zapadají věci, které jsou bizarní, nebo vyloženě retro (pasáže doplňovaným oním hrůzným francouzským sedmdesátkovým popem) a zároveň je to neskutečně vtipné nejenom dějem, ale i vizuálem (miluku divočáky!), díky kterému jsem schopnej odpustit i animaci, která se změnila na 3D. Během psaní tohoto komentáře nezemřela ani jediná zasmrádlá makrela ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Dlouho, předlouho, jsem nevěřila Asterixovi ve 3D, ale ono je jednoduše dobré. Původní komiksové album Sídliště bohů (1971) je krutě trefné, sleduje problémy galské vesničky zase v novém světle a tak nějak lépe vyhovuje konzumnímu dnešku. V adaptaci Astérix: Le Domaine des dieux jsou neuvěřitelně skvělé fóry, ať už ty konverzační nebo ryze filmové. Pochopila jsem právě včas, že filmový Asterix není fenomén včerejška, neb Astérix: Le Secret de la potion magique přichází do kin již letos. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Asterixe jsem měl už odmala rád – je to jeden z těch extrémně chytrých komixů se snadno zapamatovatelnými postavami, charakteristickou stylizací, plný humoru a zajímavých a originálních nápadů, jejichž permutacemi se dají sestavit příběhy schopné oslovit děti a dospělé. Při přenosu na velké plátno je bohužel vidět snaha přefiltrovat všechno to nejchytlavější a nějak z toho utvořit nové dobrodružství. Právě proto je Asterix tak náchylný k pádům na čumák, neboť originální myšlenky se dají použít jen tolikrát, než originální být přestanou. U žádného jiného filmu s Asterixem jsem si to neuvědomil tak, jako u tohohle. Asterix a sídliště bohů působí zkrátka jako další díl nějakého dlouho běžícího seriálu – zápletka o něčem jiném, ale v zásadě pořád stejná. A to mi určitě nevadí! Neberu to jako extrémně silný bod kritiky, vždyť sám jsem svýho času žral Pokémony, kde to bylo díl od dílu to samý furt dokola. Jen mě zkrátka tenhle snímek extra nevytrhnul ze židle a z řady filmových zpracování Asterixe vyčnívá akorát animací. Ta mi mimochodem přišla velmi slušná, dokonce bych snad i řek, že se mi to jako 3D provedení líbilo. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (8)

  • Jedna z postáv sa volá "Travaillerpluspourgagnerplus", čo znamená: pracuj viac, aby si zarobil viac. Bol to slogan Nicolasa Sarkozyho, keď kandidoval za prezidenta Francúzska. (megajalec)
  • Roger Carel, ktorý v predošlých dieloch prepožičal hlas Asterixovi, sa vrátil z dôchodku, aby ešte posledný krát nahovoril hlas malého galského bojovníka. (megajalec)

Reklama

Reklama