Reklama

Reklama

VOD (1)

Pro mladou autistickou dívku Wendy je svět komplikovaným místem k žití. Wendy by ráda opustila chráněné bydlení a je si jistá, že stačí prokázat schopnost normálně fungovat, aby mohla opět žít s rodinou své starší sestry. Jako velká fanynka seriálu Star Trek se rozhodne, že tím ideálním důkazem je účast v soutěži o nejlepší fanouškovský scénář. Je tady ale jeden problém. Pokud Wendy neodevzdá svůj pětisetstránkový výtvor o panu Spockovi osobně, zmešká uzávěrku. Wendy proto uteče z chráněného bydlení a vydává se na cestu, která pro autistickou dívku znamená mnoho překážek. Nic ji ale nedokáže zastavit! (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (55)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Život autíka je ťažký. A malo by to svoju cielovku. Ale keď tu cielovku chcete zvýšiť, primiešajte tam Star Trek, 20gramovú čivavku a je to. Fanning skvelá, ale na to, aký je svet zlý a krutý to mala až príliš jednoduché a tie nepríjemnosti čo sa jej stávali boli priam akademické. Raz to človek dokáže, druhý krát by som to už asi nedal. 3 z 5 ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Za jiných okolností bych film ohodnotil třemi hvězdičkami, protože mi vadilo, jak zůstaly hanebně nevyužity schopnosti Toni Collette a Alice Eve, s touto dvojicí hereček to mohli tvůrci klidně vytáhnout o level výš. Takhle stál celý příběh hlavně na výborném hereckém výkonu Dakoty Fanning, žádné další dějové linie se nerozvíjely, a to byla podle mě škoda. Vzhledem k tomu, že byl hlavním hrdinou filmu společensky omezený jedinec, radostně jsem zastříhal ušima a přihodil jeden kousek navíc, jelikož je mi to téma blízké. ()

Reklama

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu filmu neřekli Wendinu diagnózu a nemyslím si, že každý má v blízkosti nějakého autistu, aby poznal příznaky. Ty se navíc u každého mohou lišit. Možná nechtěla Dakota přehrávat, ale já bych z dvouminutového rozhovoru nepoznala, že je s ní něco v nepořádku. Wendy je ale výjimečná dívka, protože na rozdíl od mnoha zdravých lidí dokáže dokončit velký projekt. Ať je to 450 stránkový scénář (chudák Spock :-)) nebo jeho doručení do Paramount Pictures. Tvůrci však mají strach ukázat její postižení v plné škále, aby nesnížili sympatičnost a líbivost hlavní hrdinky. Proto mi film přijde falešný a prázdný, jak by řekl pan prezident. Scénář však dokáže udržet divákovu pozornost a Star Trek taky můžu. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem ledacos, nejpíš opět víceméně trapnou povídačku o duševně choré holce - ale dostal jsem překvapení desetiletí... Je to úžasné, je to milé, je to vtipné - má to navíc příběh, i když jen typický pro road movie...Dakota Fanning/Wendy hraje dokonale, podle mě ještě líp než Dustin Hofmann v Rain Manovi. Některé pasáže, jako by vystřihli z mého života (uznávám , že jsem diagnosticky zatížen, ale třeba test o Star Treku mi hodně připomněl můj test z atletiky). No a vrcholem všeho je úžasný pejsek v oblečku ze Star Treku (jak jinak, když se to celé točí okolo Star Treku)...Jako pro mě to bylo celkem předvídatelné, ale i tak naprosto úžasné...97% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Takéto filmy o ľuďoch s duševnými poruchami alebo psychickými problémami dokážu často výrazným spôsobom upútať. Musím uznať, že Dakota zahrala tú autistickú holku hodnoverne a kvalitne - no a to je bohužiaľ jedna z mála predností celého filmu. Inak po obsahovej a dejovej stránke veru za veľa nestál. Odhliadnuc od toho že ku Star Treku nemám žiadny vzťah, tak to nemalo v sebe žiadnu výraznú líniu, ktorá by tento film ťahala dopredu. A posolstvo o tom, že aj človek s autizmom môže ísť za svojimi snami, to je proste málo... Určite som čakal viac, takže tie 2* sú predovšetkým za Dakotu. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (7)

  • Skály, které jsou v pozadí fantasy představ Wendy (Dakota Fanning), jsou Vasquez Rocks, které se nacházejí v Agua Dulce, California. Toto místo bylo populární filmová lokace Star Trek filmů a seriálu, nejvýznamněji v epizodě Aréna z roku 1967. (tessincolor)
  • Ve filmu soutěž scénářů organizuje Paramout Studios, ale všechny práva na seriály Star Trek patří televizi CBS. Původně to byl sice Paramout, který vlastnil a produkoval seriály a filmy Star Trek, ale zůstaly jim jen filmová práva. (tessincolor)

Reklama

Reklama