Reklama

Reklama

Valerian a město tisíce planet

  • Francie Valérian et la Cité des mille planètes (více)
Trailer 14

Obsahy(1)

Valerián (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne) jsou speciální vládní agenti pro správu lidských území a jejich úkolem je udržovat pořádek v celém vesmíru. Valerián má se svou kolegyní více, než jen profesionální záměry, neustále ji bombarduje milostnými návrhy. Ale pověst, která jeho vztah k ženám provází a konzervativní postoje Laureline vedou k tomu, že ho neustále odmítá. Na rozkaz velitele (Clive Owen) se Valerián a Laureline vydávají na společnou misi do ohromného mezigalaktického města Alfa. Alfa je neustále rostoucí metropole, kterou obývají tisíce tvorů ze všech koutů galaxie. Žije zde 17 milionů obyvatel, kteří spojili své dovednosti, technologie a zdroje pro společné dobro. Jak už to ale bývá, ne každý má v Alfě stejné bohulibé cíle. Zdá se, že jakési tajemné síly se chystají náš rod ohrozit! (Bioscop)

(více)

Recenze (860)

route60 

všechny recenze uživatele

Před dávnými časy žil ve Francii filmový vizionář který potěšil každého filmového fandu svými filmy a dnes? je z něj jen karikatura sebe sama ano je to Luc Besson co z toho začátek Valeriana je velmi povedný když zbytek je jen stokrát vyřčená věta plno různých příšer a triků které ale zabíjí absence jakéhokoli děje, zkrátka pro mne velké zklamáni. ()

a0001 

všechny recenze uživatele

Som nadšený. Piaty element sa prebudil po 20 rokoch a prvé čo so svojou intergalaktickou erekciou urobil bolo, že vyťahal Avatara za uši pekne odzadu. Fantázia, 20 rokov som nevidel niečo tak trhnuto dokonalé. ()

matolos1 

všechny recenze uživatele

Absolútne odfláktnutý film. Samozrejme z Bessonovej strany. Dokonalý vizuál, detailnosť každého jedného tvora, ktorý sa na plátne nachádzal bola neuveriteľná, lenže skoro z nich žiaden nebol použitelný, kedže príbeh je až zarážajúcou banalitou, ktorú sme vytušili pri prvom zábere na Owena. Rozhovory nie sú takisto bohviečo (a zasa chyba scenáru), buď sa ústredná dvojica ťahá za slovíčka o láske, alebo niekto volá s nejakým černochom z ministerstva prostredníctvom futuristickej verzie Skajpu, alebo si musíme vypočuť "neuveriteľne dojemný" príbeh o zničenej civilizácii a jej pokuse o znovuzrodenie. Daľší film, kde sú ľudia vykreslovaní ako totálni idioti. Je pravda, že monumentálnosť prostredia vás občas odradí od nelogického príbehu ale má to toľko slepých momentov ( v podstate skoro celý začiatok na tom trhu), že to spadá pod obyčajný priemer. ()

DanielP. 

všechny recenze uživatele

Pominu li ohrany scenar kvuli kteremu davam nizsi hodnoceni, tak musim vysvihnout rezii, kameru, nenudici strih a predevsim CGI na velmi vysoke urovni. Film me bavil a nenudil. Ma spad i naboj. Bohuzel se tu nekteri snazi prirovnavat k patemu elementu a to je chyba. Luc zkratka vytvoril ze sve hlavy neco noveho co za to stoji. ()

mr.siki 

všechny recenze uživatele

Mělo to potenciál na min. 4 hvězdy, ale ta hlavní dvojka mi prostě nesedla a furt jsem na to musel myslet, jak by tam mohl hrát někdo jiný. ()

Plaque 

všechny recenze uživatele

Tak fajn, asi by som sa mal už naučiť, že príliš ospevované filmy zväčša nekončia až tak dobre... Nemôžem povedať, že som sa vyslovene nudil, dokonca ani to Bessonovské digitálne blato nie je štandard súčasnej produkcie, len som možno čakal trochu viac od príbehu. Veď neobmedzené možnosti galaktickej medziplanetárnej spolupráce ponúkajú omnoho nápaditejšie podnety na hlavnú zápletku. Nuž čo, treba povedať, že Besson v posledných rokoch spravil aj toľko sračiek, že Valerian medzi nimi svieti ako jasná hviezda. Či je to však to, čo od toho Luc očakával a či stačí, aby ste boli jagavý predmet plávajúci v septiku... Hm, to je tá správna otázka. ()

M1k3k 

všechny recenze uživatele

Vizuálně pěkné, ale se slabou zápletkou, klišovitým koncem a nepřesvědčivým obsazením ústřední dvojice. ()

Mograine 

všechny recenze uživatele

Je až neuvěřitelné jak moc se, v této internetem zamrdané době, vsází na greenscreen. Dle mého názoru to byl šílený digitální mrdník, který jaksi postrádá charakter.Příběh by nebyl tak špatný, přece jenom tu máme Bessona, jen ten digitalismus už mě přestává bavit, obzvlášť když je takhle přehnanej. Jinak herecká kompozice se celkem taky vyvedla až na toho skřeta s talentem hemoroidu Dan DeHán. Sličná Kara Delvin opět dokazuje, že není jen na ozdobu a nějakou tu prdel dokáže nakopnout no a pan Ouvn je správně slizký. Vesměs se jedná o docela zábavnou fantasmagorii s několika nádory. ()

pafka 

všechny recenze uživatele

To je proste zabava, ktera vas drzi od zacatku do konce. A vlastne proc? Ten dej neni nijak vyrazny, ovsem je tam tolik novych figur, jejich chovani, mraky ruznych vizualnich napadu a jejich skvele vytvoreni v digitalu. A to vsechno ej sesroubovano tim, v zasade, jednoduchym dejem a ono to fakt funguje. Pak jeste velmi pohledna hlavni akterka a na sezrani pytle popcornu a zirani na platno to bohate staci. Bohate.Pro me prekvapeni. ()

Gangsta 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo. Já jakožto člověk který bytostně nesnáší Star wars jsem byl potěšen. A ano je to mix Star wars, Star treku a Avatara ale ono to překvapivě funguje a funguje to dobře. CGI je skvělé a dokazuje co už se v dnešní době dá na počítači udělat. Největšími problémy filmu jsou dle mého názoru dva. A to že je porovnáván s pátým elementem který je jak všichni jistě víme nepřekonatelný "masterpiece" a ten druhý problém je minutáž. 137 minut je prostě moc, kdyby to o patnáct minut zkrátili dal bych 5 hvězd ale nepředbíhejme. Je vidět že představitelé obou hlavních hrdinů nejsou amatéři. Hlavní zápletka možná byla jednoduchá ale mně to nevadí protože jednoduchost zápletky vynahradila oku lahodící podívaná. Nepřistihl jsem se že bych se nudil. Práci s napětím posoudit nemohu jelikož jsem byl velmi skeptický a moc jsem ten film nebral vážně , což mně ale mrzí, musím podotknout. Za mě velmi slušné 4 hvězdy 78%. Kdyby jen Star wars byly takhle dobré. ()

Kennedy_R 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený úlet, který od začátku do konce baví a s množstvím vizuálních efektů potěší oko každého fanouška sci-fi. Bessonův mix 5 elementu, Avatara a Hvězdných válek. ()

harycek 

všechny recenze uživatele

Po visuální stránce rozehraná fantastická obrazová variace fantaskních světů a civilizací, avšak dějová linka je vcelku obvyklá , někdy zajímavá a někdy předvídatelná!!Závěr ale byl vcelku ucházející pominu-li romantické srágory!?!? ()

chrustie 

všechny recenze uživatele

Bohužel na mě hlavní dvojka super agentů, kterým je dohromady tolik co mě, nepůsobí kdovíjak věrohodně. Ve čtrnácti bych se z toho asi roztekl. Takové Kinder Star Wars. ()

Luckyboy 

všechny recenze uživatele

Bylo nutné k tomu přidávat nějaké "herce", "dialogy", "zápletku", "napínavou" akci? Pouhý Vizuál s hudbou na 20 minut by byl myslím naprosto dostačující a všichni účinkující mohli ušetřit dost času. ()

Logarto 

všechny recenze uživatele

Vizuálně přitažlivá space opera s bujnou fantazií pryštící všemi barvami. Od úvodu jsem cítil energii Pátého elementu v novém digi kabátě. Jednoduchý ale funční příběh plný poctivých klišé a pár super momenty. Nicméně... Jak mohl někdo tak zbabrat casting ústřední dvojice? Koho napadlo do role válečného veterána a vesmírnýho frajera obsadit necharismatického nesympaťáka s vizáží dvacetiletého nerda bez špetky šarmu? A jako jeho partnerku - jízlivou ctižádostivou superagentku nechat hrát modelku se dvěma výrazy (zamračení a úsměv), která neumí běhat, natož držet pistoli? Jak má divák brát vážně hlášky typu "Pojďme si to vyříkat jako chlap s chlapem" když tohle v naprosté vážnosti řekne Clive Owenovi o hlavu menší děcko? O jejich unylé lovestory bez kapky chemie ani nemluvě. Jakmile se tyhle dva objeví na scéně a s kamenou tváří hrají vesmírné kovboje, generuje to jednu trapnou situaci za druhou. Snažil jsem se to překousnout a nevnímat, vážně jo, ale nešlo to, díky tomuhle nepochopitelnému miscastu jsem půl filmu strávil s rukama v dlaních kroutíc hlavou... Dobrodružný příběh, pěkný vizuál a fantasií nabitá výprava sice potěší fanouška žánru, ale nesmyslné obsazení dělá z filmu promarněnou příležitost. ()

Cerebrum 

všechny recenze uživatele

Přebarvičkováno, ústřední pár má nulovou chemii (možná na úrovni prvků, ale rozhodně ne složitých organických struktur) a příběh je celkem neexistující. Jenže to má docela šarm a příjemné tempo a když jsem si zvyknul na všechny ty divné pišišmundy, tak jsem občas pokyvoval nad jednotlivými šílenými nápady - přesto mi přijde, že ty hrany pořádně obrousit už Luc neumí a nikdy už ani nebude. Příjemné, ale promarněná příležitost. ()

Související novinky

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama