Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

V 80. letech minulého století vytvořila rumunská vláda nejoblíbenější seriál v zemi. Uhlazená a odvážná policejní kriminálka, která měla její občany nejen pobavit, ale také propagovat komunistické ideály a podněcovat k nacionalismu. (HBO Europe)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

To snad ani Rumuni nemohou myslet vážně! Nevěřím, že to není parodie! Je to z osmdesátých let, takže by to parodie být neměla, ale ten absurdní děj a ještě absurdnější hlášky napovídají, že se nejedná o seriózní dílo. Takto by to nenatočili ani Sověti za Stalinova života. Stále kroutím hlavou a nevím, jestli se podívat i na ty zbývající čtyři díly. Zvědavost asi zvítězí a mrknu na to. Jak to ale budu hodnotit, to si netroufám odhadnout. Tak jsem vůl, dál jsem se napálit! Opravdu jsem si myslel, že jde o zrestaurovaný rumunský seriál, který amíci nadabovali. Z tohoto nového úhlu pohledu seriál hodnotím nadprůměrně. Jediné co mi vadí je relativizace. Prostě tady mezi komunismem a demokracii je dáno rovnítko, jako že obojí má své klady i zápory. Demokratické uspořádání však dokázalo, že je mezi špatnými to nejlepší a mělo to být zřejmé i v této absurdní taškařici. Kdo zažil komunismus bude se bavit a připomene si, že reálný život za minulého režimu byl jen o fous méně absurdní! ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Zase taková extra sranda to nebyla. Sem tam vtip opravdu k zasmání, mezi tím občas trapné mezihry. S postupem času jsem si uvědomoval, že opravdu vědoucí, a tedy přesně trefenou srandu si ze socialismu umí udělat jen kinematografie, který ho zažily (Pelíšky, Good bye, Lenin!...). Toto to rozhodně není. ()

Reklama

_DAVE_ 

všechny recenze uživatele

Znáte ty klasické Americké parťácké kriminálky jako “Starsky&Hutch”, “MiamiVice” a tak dále? Teď si to samé představte akorát zcela naopak, ve východním bloku - komunistické Bukurešti. Natočeno nedávno, Američany, avšak s kompletně Rumunským štábem, herci. Celé má navodit dojem původního Rumunského restaurovaného seriálu-z té doby... :) popis zní kostrbatě, ale tenhle “inverzní paskvil” působí velmi dobře, dokonalá parodie. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nepamätám si, kedy som naposledy videl niečo také vtipné. Do absurdity dotiahnuté socialisticko-propagandistické retro, ktoré kriminálny rámec používa na vŕšenie ďalších a ďalších skvostných gagov. Všetko so smrteľne vážnou tvárou, výborne zrežírované a s ukrutne zábavným out-of-sync dabingom. "Dcérka, vieš, čo je to kurva? Veru, a presne tým sa staneš, ak budeš naďalej počúvať túto kapitalistickú hudbu." ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K tomu, aby tento seriál vystoupil kvalitativně ještě výše, mu chybí dvě věci: 1. Kvalitní dabing (To je fakt hrůza, kolikrát je synchron úplně mimo...). 2. Možnost sebereflexe, kterou pochopitelně v USA pro komunismus nemají, a díky tomu jsou tak některé scény zbytečně přepálené. Každopádně námět seriálu jako takový je výborný, a v druhé půlce jsou dva opravdu super díly, které tomuto seriálu zvedají hodnocení. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (2)

  • Pieseň, ktorá sa vo filme viackrát objavuje ako nástroj západnej propagandy, je "Nu Shooz - I Can't Wait" z roku 1986. (toi-toi)

Související novinky

Reklama

Reklama