Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Nový festival Serial Killer od 2. do 5. května v Brně!

Nový festival Serial Killer od 2. do 5. května v Brně!

21.04.2018

„Krev, pot a slzy na plátně a velkou párty s českými i zahraničními celebritami mimo plátno“ – touto neodolatelnou nabídkou oslovuje diváky nový festival Serial Killer. Pilotní ročník na několika místech v centru Brna od 2. do 5. května uvede mezinárodní soutěžní přehlídku, zaměřenou na TV a webové seriály ze střední a východní Evropy, představí aktuální trendy a vrcholy v západoevropské televizní produkci a ve speciální sekci věnované Dánsku dá nahlédnout na některé z milníků tamní seriálové tvorby.

Serial Killer zahájí exkluzivní premiérová projekce prvních dvou z celkem šesti dílů očekávaného českého seriálu Most, který je zařazen do hlavní festivalové soutěže. Scenárista Petr Kolečko a režisér Jan Prušinovský, tvůrci Okresního přeboru a Trpaslíka, se tentokrát pustili do satirické zpovědi o svérázném severočeském městě. Unikátní projekce se odehraje 2. května v Univerzitním kině Scala za přítomnosti tvůrců, herců a dalších VIP osobností. Neméně pozoruhodnou premiérou bude desetidílné estonské drama Banka – neobyčejný estonský pohled pod lesk i bídu devadesátých let. Mimořádně intenzivní a ve všech ohledech osobitý zážitek nabídne také Gogol: Začátek – třídílná ruská fantasy/horor série vyprávějící životní příběh titulního ruského klasika tak, jak jej neznáte.
 
Festival uvede primárně žhavé novinky a tituly premiérované v uplynulém roce, ale vedle toho se chce každoročně zaměřit na jednu zemi a z ní divákům připomenout či představit také starší vrcholy tamní produkce. Pilotní ročník zacílí na Dánsko. Z něj nemůže chybět kultovní klasika – seriál Království Larse von Triera. Vedle bravurního, cenami ověnčeného rodinného dramatu Dědictví v hlavní roli s herečkou Trine Dyrholm, dánská sekce představí také kousavou vztahovou komedii Pospolu v rozvodu, která se letos dočkala amerického remaku. Aktuální dánskou tvorbu reprezentují novinky Cesty Páně, kde tvůrce fenomenálního mezinárodního hitu Vláda Adam Price se stejnou chytlavostí jako dříve politiku zpracoval téma víry a církví, a také výpravný projekt Liberty pojednávající o skandinávské diaspoře v Africe v 80. letech, v hlavních rolích s Connie Nielsen a Sofie Gråbøl.
 
V další části programu Serial Killer ukáže výrazné seriálové projekty včetně poslední série švédsko-dánského kriminálního hitu Most, belgického surreálního thrilleru Tabula rasa, odehrávajícího se v mysli hlavní hrdinky, či norského vyostřeného sportovního dramatu Domácí hřiště, kde se nová ambiciózní trenérka musí potýkat s mužským světem prvoligového fotbalu. Festival uvede také několik novinek z německé produkce, které ilustrují tamní aktuální boom kvalitní seriálové produkce. Vedle mezinárodní cenou Emmy ověnčeného protirasistického sitcomu Hnědá rodina to bude také coenovsky absurdní satira na maloměstskou korupci Vítejte v Hindafingu či německo-český thriller Zmizení, v němž matka pátrá po ztracené dceři a při tom odkrývá temné stránky šumavského pohraničí. 
 
Většinu titulů festival představí dvěma epizodami, ale na své si přijdou také vyznavači bingewatchingu. Vedle maratonu Trierova Království je čeká kompletní dánská minisérie Gang z Blekingegade, která formou dynamického akčního thrilleru zpracovává reálný případ série bankovních loupeží a únosů v 80. letech. A také absurdní americký niche hit Soudruh detektiv, který se tváří jako ideologicky nabušená kriminálka vzniklá v komunistickém Rumunsku a do něhož dialogy nadabovali Channing Tatum, Joseph Gordon-Levitt či Chloë Sevigny.
 
Nezapomenutelnou, bezprostřední atmosféru slibují festivalové afterparty, které se uskuteční od 2. až 5. května v produkci věhlasného brněnského "Baru, který neexistuje" a s jeho cateringem Úplně všude. Hlavní stage bude v unikátních prostorách bývalého sídla České televize Brno. Afterparty zaplní také nádvoří Místodržitelského paláce a kavárny Morgal, ponesou se v elektronickém duchu s DJs z VOSAsound, EAC, Pawlač Zewls a jejich hosty. To vše doprovodí tematický seriálový VJing.

Výhodné akreditacena celý festival jsou v prodeji na https://bit.ly/2HqzR97. Držitelé akreditací mají, kromě dalších bonusů, vstup na afterparty zdarma. Předprodejna jednotlivé projekce v kině Scala, Divadle Bolka Polívky a v divadle Husa na provázku začne 30. dubna.

Reklama

Související novinky

Druhý Gladiátor byl extrémně drahý

Druhý Gladiátor byl extrémně drahý

26.02.2024

Loňské stávky se nějak podepsaly snad na každém natáčení. A čím větší produkce, tím více studia pravděpodobně krvácela, když se práce na filmu zastavily. Své o tom ví Ridley Scott, který loni na… (více)

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Ryan Reynolds a Channing Tatum v akční komedii

Ryan Reynolds a Channing Tatum v akční komedii

06.12.2023

Hollywoodem krouží nové žhavé zboží, které by mohlo do kin či před obrazovky nalákat davy nenasytných diváků. Hollywood Reporter totiž přináší zprávu, že je rozpracován scénář k třeskuté akční… (více)

Další posily pro druhého Gladiátora

Další posily pro druhého Gladiátora

03.05.2023

Ridley Scott (Vetřelec, Blade Runner) letos na podzim divákům naservíruje velkolepý historický pohled na legendárního francouzského vojevůdce Napoleona Bonaparteho, to pravé ořechové ale zřejmě… (více)

Channing Tatum chystá remake Ducha

Channing Tatum chystá remake Ducha

18.01.2023

Channing Tatum (Loganovi parťáci, Pes) se za pár týdnů objeví ve třetím díle série Bez kalhot, jinak toho ale herec v plánu moc nemá. Snu na jeho srdcový projekt Gambit se už vzdal, jak ale nyní… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

KVIFF.TV exkluzivně uvádí Trojúhelník smutku

KVIFF.TV exkluzivně uvádí Trojúhelník smutku

20.12.2022 Reklama

Streamovací platformu KVIFF.TV nemohli fanoušci filmu v uplynulém roce přehlédnout. Jako jediná přinesla do České republiky poslední počin režisérské legendy Larse von Triera – třetí sérii Království… (více)

Hlasování fanoušků v rámci 30. Českých lvů

Hlasování fanoušků v rámci 30. Českých lvů

09.12.2022

Ceny Český lev České filmové a televizní akademie (ČFTA) budou v příštím roce po třicáté předány filmovým tvůrcům. Stane se tak v sobotu 4. března 2023 ve Dvořákově síni pražského Rudolfina.… (více)

Channing Tatum a David Leitch spojí síly

Channing Tatum a David Leitch spojí síly

26.11.2022

Zatímco fanoušci, respektive spíš fanynky herce Channinga Tatuma (Loganovi parťáci) netrpělivě vyhlíží očekávaný třetí díl série Magic Mike v češtině známé jako Bez kalhot, server Deadline nyní… (více)

Režisér Lars von Trier bojuje s Parkinsonem

Režisér Lars von Trier bojuje s Parkinsonem

09.08.2022

Ačkoli bývá někdy označován za provokatéra a kontroverzní osobnost, šestašedesátiletý dánský režisér Lars von Trier (Melancholie, Antikrist) dodnes patří mezi jedny z nejunikátnějších hlasů moderního… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Exorcista, kam se podíváš

Exorcista, kam se podíváš

dnes

Běžný člověk by si skoro myslel, že hororové příběhy o vymítání ďábla jsou jedním z těch námětů, které stačí udělat pořádně jednou a dost (za všechny příklady Vymítač ďábla z roku 1973). Kolikrát… (více)

28 let poté nabírá obsazení

28 let poté nabírá obsazení

včera

Britský režisér Danny Boyle (Sunshine, Trainspotting) to s návratem ke svému dvaadvacet let starému hororovému survivalu 28 dní poté a jeho pokračování 28 týdnů poté opravdu myslí vážně. A co víc –… (více)

Reklama

Reklama