Reklama

Reklama

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

solisoli 

všechny recenze uživatele

Malátny príbeh, v intelektuálnom režime, nemal temer čím zaujať. Chýbal širší obzor záujmu vyprodukovať niečo pozoruhodnejšie a pútavejšie. Snáď ten prechod cez bojovú líniu mal rozbehnúť zaujímavejší dej, hlavne keď sa jednalo o projekt nukleárnej bomby. Stále to priahlo na intelektuálnej baze až do statického bezzubého konca. ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Mám veľký záujem o históriu 2. svetovej vojny a zvlášť silné emócie mám ak sa jedna o skutočnú udalosť. Film má historický základ a s konečnom dôsledku je to malý film o dvoch veľkých mužoch o jednom z nich som doposiaľ nič nepočul a tak si ho trocha predstavíme nakoľko vo filme nie je mu daný historický taký priestor aby sa jeho život trocha rozvinul. Ide o Morrisa Berga, ktorý bol americkým hráčom a trénerom bejzbalu a po športovej kariére slúžil v prospech Úradu strategických služieb v dobe 2. svetovej vojny (predchodkyňa dnešnej CIA). Od augusta 1942 do februára 1943 pôsobil ako pozorovateľ v Karibiku a v Južnej Amerike, mal za úlohu sledovať zdravie a fyzickú spôsobilosť tu pôsobiacich amerických vojakov. Od 2. augusta 1943 prijíma pozíciu operátora, špióna za plat 3800 USD (dnešných 53800 dolárov) ročne. V septembri už pôsobil na Balkáne v Juhoslávii kde vyhodnocoval skupiny odboja Draža Mihailoviča a Tita. Tu vyhodnotil veľmi správne lepšiu aktivitu skupiny Tita, ktorým potom Američania podporovali. V decembri 1943 pracoval na špeciálnom projekte týkajúceho sa talianskych raketových špecialistov a ich následní únos do USA. Tu začal získavať informácie o druhom významnom človeku o ktorom je tento film a to o Wernerovi Heisenbergovi, nemeckom teoretickom fyzikovi, spoluzakladateľovi kvantovej mechaniky a nositeľovi Nobelovej ceny. Bol hlavným vedcom v projekte macistickej jadrovej zbrane. Začiatkom decembra 1944 sa zúčastnil Heisenbergovej prednášky v Zürichu a po nej sa správne rozhodol, že Nemci nedisponujú reálnou hrozbou držania jadrovej zbrane. No ale späť k filmu, kde je dej trocha prevrátený a bol som z neho trocha sklamaný. Film v konečnom dôsledku je nepresvedčivý. Záver filmu je úplne jasný veda nemá národnosť a vojnu vyhrávajú len tí, ktorí majú silné zbrane a s ľuďmi so zápalom pre danú vec. ()

Reklama

mac000 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh, že jsem předtím neznal jméno Moe Berga ( ve 20. a 30. letech hrál za Boston Red Sox, zemřel 1972) nebylo až tak překvapující, ale ani postava německého fyzika Heisenberga mi z historie nebyla až tak známá. V první půli filmu může být trochu handlcapem, že ne každý český divák zná pravidla baseballu. Ale jinak scenérie Prahy příjemně potěšily , ve výborném denním i nočním nasvícení. ()

JimDeNiro 

všechny recenze uživatele

Velmi nenápadný a nejspíše málo viděný film, který je natočen podle skutečné události, a to za období 2.SV. Osobně se přiznám, že nemusím extra válečné filmy, myslím jako filmy typu Zachraňte vojína Ryana a tak podobně. Spíše takové typu Schindlerův seznam, Šedá zóna, atd. Tady mě upřímně nalákalo brutální obsazení, tolik známých herců na jednom místě a navíc trestuhodně nevyužití, většina jen camea, a to ať větší nebo menší (Connie Nielsen, Hirojuki Sanada, Giancarlo Giannini, Guy Pearce, Paul Giamatti a nakonec i ten Mark Strong) a ještě se film prakticky z asi 90% natáčel v Praze a přilehlém okolí. Samozřejmě lákadlem byla i Anna Geislerová, Objeví se na chvilku, ale má aspoň 5 infaltilních vět :D Dopadla lépe než gestapák Karla Dobrého, ten nedostal text žádný a Vojta Dyk si aspoň zazpíval. K samotnému příběhu asi nic moc říkat se nesluší. Já šel do filmu s absolutní neznalostí, a upřímně, námět není vůbec špatný, ale režisér si zvolil pomalou cestu životopisného dramatu. Dostat to do rukou lepší scénárista a režisér, tak věřím, že to mohlo mít větší drive. Ale i tak si myslím, že se jedná o vcelku příjemný menší snímek, který i přes veškeré neduhy, kterými trpí, mě dokázal udržet bdělého v tom, jak to celé dopadne. Snad poprvé jsem viděl Paula Rudda v jeho asi nejvážnější roli v kariéře, a že se jí zhostil fakt dobře.  Nakonec jsou to slušné a pevné 3 atomovky... 55% ()

Matros 

všechny recenze uživatele

Hodně nenápadný film s luxusním hereckým obsazením, který světem prosvištěl bez diváckého zájmu. Je celkem záhada, jak se podařilo sehnat takovou sestavu, obzvláště s malinkým 14 milionovým rozpočtem. Jedná se o zajímavou událost z 2. světové války, o které jsem vůbec nevěděl a lidem, kteří se o tuto část historie zajímají, by se film mohl docela líbit. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Praze a Bostonu. (Yardak)

Reklama

Reklama