Reklama

Reklama

Skif

  • Rusko Скиф (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsou časy, kdy jedna civilizace nahrazuje jinou. V centrální Eurasii nastává nová doba, kdy Skytové jsou skoro vyhlazeni. Pár z jejich potomků se stává bezohlednými žoldáky, takzvanými "Áresovými vlky". Lutobor, pravá ruka knížete Olega, se zaplete do nekalých intrik a ocitá se v ohrožení života, přičemž musí zároveň zachránit svou manželku a syna, které unesli právě Skytové. Spolčí se s jedním zajatým "vlkem", kterého zradil vlastní lid, a vydávají se směrem k poslední osadě Skytů, kde by oba měli naplnit svůj osud. (C0r0ner)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (37)

misterz 

všechny recenze uživatele

Čo ja viem. Aj napriek tomu, že ten príbeh bol taký nijaký, tak aspoň zvlášť nenudil ani neiritoval. Skrátka v tomto smere osvedčená šablóna. Tiež ma potešili súboje, v ktorých sa miestami krvou nešetrilo, aj keď na krvavé detaily ako sme videli napr. v Outlaw King (2018) môže divák zabudnúť. To hlavné čo film zráža na kolená je absolútne nechutná audio stopa, ktorá sa veľmi podobala na rýchlodabing. Angličtina potešila, to áno, ale za takúto cenu? No neviem... Otras. A herci by tiež potrebovali aspoň rýchlokvasný kurz herectva. Slabší priemer. 55/100 ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Nestává se mi příliš často, abych narazil na fantasy film, ze kterého se postupně nevyklube úplná kravina, nebo v němž tvůrci nezvládnou vizuál. Tady se to povedlo a Rusové ukázali, že když opravdu chtějí, mohou vyškolit i hollywoodské tvůrce s jejich často až slaboduchými scénáři. Děj byl přímo našlapaný akcí, pohani prolévali krev se stejným zápalem, jako kdyby pobírali plat od svaté inkvizice, a přestože byl příběh jasně předvídatelný, hodně mě bavil. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Pár let zpátky začali Rusové produkovat kvalitní věci (Viking, Kolovrat), nicméně až u Skifa se jim povedlo naplno využít jejich potenciálu. Zajímavý scénář, perfektní prostředí, řežba jako svině a pár scén drtících celý Hollywood (elixír) ve špičkovém vizuálu. Kdo má rád fantasy, musí tohle jednoznačně vidět! 95% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Už se nám zde ti zdejší samozvaní hororoví exprdi začínají vzájemně intelektuálně křížit, a tak úvodem musím pogratulovat jednomu z nich k dokonale livingdedovskému komentáři s obsahem. Chápu, že stát se zdejší tolik uznávanou komunitní autoritou mnohdy obnáší čumět na kamryp s anglickým dabingem a turkmenskými titulky na své Nokii 6210, jen abych tu měl zvratek jako první a bylo mi z toho teplo u šulínka, popřípadě po vzoru labilní trolí Psychorkonkurence to sem rovnou naprudko tolik fundovaně napálit jen na základě přívěsu či podle gůgltranslátorem špatně přeložených anotací k filmu s premiérou v roce 2022, avšak pak se jednomu při následném „erudovaném“ chytračení může lehce stát, že se nejen o nějakých 15, 16 století sekne v období, kdy se film odehrává, ale také vcelku snadno v tom rozpixelizovaném zrnění doprovázeném pro dotyčného zcela nerozluštitelným praskajícím angloturkmenským galimatyášem ani nepochopí, kdo je kdo. Takže už to nehul, Evile, a příště se ani neobtěžuj čumět na nesrozumitelné pohyblivé obrázky, prostě si jen přečti ruský název a rovnou expertně napiš, že se jedná o dramatický životopisný film o neohroženém slovanském skifaři Chalupovi, odehrávající se v době napoleonských námořních válek, což v konečném důsledku bude úplně stejně veselé a informačně hodnotné. Takže, Sojuzmultfilm sice spařil po několikáté zalitý lógr z bylin a vesele čorkařil od Барбарa Конанa, přes Викингov Михаила Крайтонa až po kultovního Морозкa, ale výsledkem je krásně udělaná, soubojově vytuněná, roztomile brutální a kulantně odsejpající fantasy pohádka o krajně nesympatickém ňoumovitém družiníkovi zmrdského knížete Olega I. Černigovského (cca 1050 – 1115 n.l.!) , který sice nepádloval, ale i tak se, doprovázen skoro věrným druhem, pankovým skifařem Kolčavou, vydal po požití kouzelného lektvaru druida Babojagixe pod heslem „Kdybys nebyl čurákem, nestal by ses medvědem“ na zábavnou dobrodružnou výpravu za vyrváním své milované Nastěnky ze spárů skythských vražedných nájemníků, t.č. již méně pyšných a téměř před úplným vyhlazením. Ale kdo ví, mohli to být i tak zvaní Chetité ve službách ázerbajdžánského prezidenta, kteří v 18. století před naším letopočtem útočili na Peru a Lutobor byl laponský národní hrdina, co od nich vyčistil Island. Teď fuckt nevím a mohu být mírně hystericky neakurátní, ta slangová turkmenština někdy děsně polyká koncovky. Každopádně se mi to líbilo! ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Bože to byla blbina zcela v ruském módu. Krvavá, herci přehrávali, dialogy na úrovni doby kamenné. Rusové se evidentně doposud nenaučili vystavět epický příběh, kde by kromě řežby, byl i humor, gradace atd. Chválím kameru. Nicméně i tak se na to docela dobře koukalo. Podruhé už to ovšem v životě vidět nemusím. Dvě hvězdy + půl za fešného Kunu, ten to s nožem fakt uměl. ()

Galerie (64)

Reklama

Reklama