Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv Kim Hyung-min (Yoon-seok Kim) pracuje na protidrogovém oddělení pusanské policie. Jeho informátor ho seznámí s Kang Tae-ohem (Ji-hoon Joo), který tvrdí, že před lety zakopal v kopcích mrtvé tělo. Než mu stačí říct podrobnosti, je zatčen za vraždu své přítelkyně a poté i odsouzen. O 3 měsíce později zavolá Kang Kimovi z vězení a sdělí mu, že kromě přítelkyně zabil dalších 6 lidí. Kim se nechá přeložit na vraždy a i proti vůli svých nadřízených se pouští do vyšetřování. (LangiJ)

(více)

Recenze (16)

Kienast 

všechny recenze uživatele

Vrah psychopatický výborný, detektiv až moc kliďas, rozhovory napínavé, bohužel jsem se začal ztrácet ve jménech obětí, netušil jsem jestli zrovna detektiv pátrá po minulosti obětí nebo po minulosti vraha. Chyběla mi tam nějaká pointa. Od Korejců jsem čekal něco o level jinde, tak snad zase příště přijde něco co mě nenechá vydechnout a posadí na zadek. 6/10 ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ filmů podle mě Korejci umí a nezklamali ani tímhle snímkem podle skutečných událostí. Kim Yoon-seok a Ju Ji-hoon rozehrávají hru na kočku a na myš a divák jen čeká, kdy konečně sklapne pastička. Nečekejte žádné honičky, přestřelky ani dechberoucí akci, ale poctivé policejní vyšetřování, kdy jednomu detektivovi prostě nedá spát, že neznámé oběti nikdo nevyslyší a nepřinese jim spravedlnost. Film je postaven na skvělých hereckých výkonech, u mě bodovala i promyšlenost příběhu a exteriéry. Přeloženo. ()

Reklama

goauld 

všechny recenze uživatele

Trošku jako detektiv Colombo, ale tentokrát měl korejský "Colombo" proti sobě docela sečtělého protivníka. Jenže jak praví přísloví: Tak dlouho si zvyšuje člověk své EGO, až na to nakonec doplatí. Ano - je fakt, že seriový vrah bezuzardění si našel detektiva - všechno mu "vyblil", ale... co tak zmůže nějaký korejský detektiv, když se musí řídt poměrně přísnými zákony, které neberou vpotaz doznání vraha ani svědků, dokud není PŘÍMÝ usvědčující důkaz. Pak není divu, že si s takovým detektivem dělá zlotřilec "dobý den". Hlavní silnou stránkou byla "mravenčí" práce zarputilého detektiva, který se nechtěl smířit s tím, že ho nějaký "hejsek" dostane na lopatky. Sice se v tomto krimi nestřílí, ani zde není žádná honička po městě, ale film celkem pěkně plyne a divák jen čeká, kdy onen "namachrovaný egoista" udělá onu pověstnou chybu. Ačkoliv film měl téměř dvě hodiny, nebyl vůbec nudný a občas se dokonce člověk i pobavil (scéna obézního potapěče a jeho boj s kuklou). ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Mňa to teda strašne sklamalo. Čakal som napínavý dialógový súboj dvoch prefíkaných súperov behom ktorého sa budú vzájomne ťahať za nos a vymýšľať jednu fintu za druhou. Ale celý film som mal pocit jak keby som sledoval súboj blbého a blbšieho. Herecké výkony ústrednej dvojky ma vôbec nestrhli a aj vizuálne film pôsobí televízne. Za mňa veľká nuda. 4/10. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Téma Sérioví vrazi jsou v JK velmi oblíbení viz. vynikající I Saw the Devil či Chaser, které patří k nejbrutálnějším filmům tohodle ranku a pochvalu si zaslouží i tahle novinka. Film se zaměřuje na psychologickou konfrontaci mezi detektivem a sériovým vrahem, který se přiznává k více vraždám a v hádankách dává detektivovi najevo, kde se pohřbená těla mohou nacházet. Film stojí především na vynikajících hereckých výkonech, kde Kim Yoon-Seok známý veterán odvádí výtečnou práci a maniakální psychopat Ju Ji-Hoon taktéž. Byť film víceméně absentuje násilí jedná se o solidní film založený dle reálných událostí ( Detektiv vyšetřuje případ ještě dnes) a také si film odnesl pár výher z festivalů. I přes pomalejší tempo velmi poutavé a vtahujicí. 75% ()

Galerie (37)

Reklama

Reklama