Reklama

Reklama

VOD (1)

Poté, co byla vyhozena z umělecké školy a najde si práci v kanceláři, dostane rozmarná malířka šanci splnit si svůj celoživotní sen o adoptování jednorožce. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Captain Marvel bez humoru, lahodného Nicka Furyho a s Carol Danvers, ktorá je mentálne dieťa. Celý tento film chápem ako akúsi metaforu na život, dospievanie, nevzdávanie sa svojích snov ani v dospelosti a podobne. S prižmúrenými očami a s fantáziou rovnajúcou sa viere v existenciu jednorožcov áno. Ale hlavne to mohlo byť trochu zaujímavejšie poňaté a spracované. Neviem, či to má byť akože artový film a všetko sú náznaky, alebo je to akože plnohodnotný príbeh, ktorý až tak nevyšiel. 6,5/10. ()

Franki69 

všechny recenze uživatele

Už je to pár dní…a zůstal ve mně z tohoto holčičího filmu takovej příjemnej pocit. Brie Larson samu sebe zrežírovala v okouzlující roli mladé ženy, která vnitřně odmítá opustit dětství. Ze všeho nejraději maluje, ale z umělecké školy jí vyhodí a musí do zaměstnání. A najednou jí do práce začnou chodit podivné pozvánky od Obchodu (The Store). Jsou adresované právě jí… a když se konečně odhodlá, narazí v něm na Samuela L. Jacksona, který jí nabídne jedinečnou koupi – pravého jednorožce. Zní to bláznivě? No to je naprosto v pořádku. Tuhle dětskou naivitu tvůrci chtěli do filmu dostat, a aniž by ji parodovali nebo zesměšňovali, chtěli jí udržet až do titulků… A smekám pomyslný klobouk, jejich záměr vyšel. Pokud byste chtěli tip na romantický film pro klidné odpoledne nebo večer s někým vám blízkým, tenhle nízkorozpočtový film tu atmosféru rozhodně nepokazí. Brie Larson a jejímu dívčímu světu uděluji nadprůměrných 60%. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Pásmo tonálně různorodých scén, které nemají žádné pevné jádro a navzájem se popírají. Přestože jde o (další) film tematizující potřebu dát znovu průchod své dětské imaginaci, je natočen bez špetky fantazie (pro srovnání viz v podstatě cokoliv od Michela Gondryho). Jediná obměna oproti tuctu jiných filmových oslav infantility a lidí trpících komplexem Petra Pana spočívá v tom, že hlavním hrdinou není muž (byť by jím klidně být mohl - ženství protagonistky hraje marginální roli). Jakkoli mám pro Brie Larson velkou slabost, vrstevnatý scénář Samanthy McIntyre by potřeboval mnohem jistější režijní vedení, aby se takhle tragicky nerozsypal. 30% ()

nogi 

všechny recenze uživatele

Pohodová romantika pro pohlazení na duši :D Opravdu, když chce člověk vypnout a odpočinout si u něčeho dětsky nevinného, přímočarého a jednoduchého, tady nehrábne vedle - a jestli navíc máte rádi jednorožce tak u toho budete slintat! ;) Upřímně nevim, co se na tom všem ostatním tak hrozně nelíbí - že si hlavní hrdinka nechce být prezidentem vesmíru do 25? že neví, co chce dělat a bojí se dospět? Upřímně, bizárnost a rozdílnost některých scén (která nebyla zas tak šílená, jak se některým zjevně zdá) krásně ladí do celého "dětského" pohledu na svět. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem dal teď Teroristce dvě hvězdičky, by mi bylo blbé dát tomuhle filmu o jednu míň, ale jde opravdu o tragický výkon, který naznačuje, že Brie Larson opravdu není nejdůmyslnější člověk (ne že by to nebylo trochu vidět z jejího veřejného vystupování, kde se dobré úmysly mísí s hodně velkým nerozmyslem - ale to sem nepatří). Tonálně naprosto nefunkční, herecky jalové (ten Oscar asi těch pár akademiků, co tohle uvidí, zamrzí), technicky v lepším případě unylé, v horším ukázkově špatné... ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 11. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama