Reklama

Reklama

Čarodějovy hodiny

  • USA The House with a Clock in Its Walls (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Desetiletý chlapec Lewis se po smrti rodičů odstěhuje do panského sídla svého strýce Jonathana. Strýce i jeho sousedku si brzy oblíbí. V domě se však dějí podivné věci, strýček i jeho sousedka totiž ovládají kouzla. Lewis pomáhá svému kouzelnickému strýčkovi vypátrat hodiny, které by svou kouzelnou mocí mohly způsobit konec světa. Film je natočen podle klasického fantasy románu Johna Bellairse. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (186)

Han22 

všechny recenze uživatele

Do třetice dneska 3*. Čarodějovy hodiny s žánrem sci-fi/fantasy/horor a neutrálním hodnocením 55% jsou tím filmem od kterého jsem absolutně netušil co čekat. Nuže jde o jemně hororové fantasy pro děti a mládež, něco jako béčkovější Harry Potter. Je to dětinské, plné kýčovitých morálních a rodinných hodnot s otravným fakanem v hlavní roli, retro výprava roku 1955 prakticky neexistuje a tu smíšenou třídu plnou černochů a asiatů bych v době nejtužší segregace opravdu chtěl vidět. Příběh o čarodějovi který chce vrátit čas je taky řádně pitomý. Nicméně kouzla a různé triky to zachraňují, vizuální vtípky typu křeslo-pes či socha mantikory-kočka mě bavily a naprosto skvěle to táhnou Jack Black a Cate Blanchettová, hlavně jejich geniální hádky. Je to tak na 2-3, ale dávám 3*, protože být dítětem a sledovat to v 90. letech, tak bych byl nadšený. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý je minimálne triedu nižšie ako Harry Potter, a to nie som jeho fanúšikom. Má zaujímavý obal a snahu o vtip, ktorá sa celkom darí, je tu aj veľmi dobrá hudba. Celkový obsah a dej ale neobsahuje nič zvláštne a zaujímavé a malý herec je neznesiteľne otravný. Z druhej polovice som mal ale dobrý pocit a môžem povedať, že deťom sa film môže páčiť. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

K Čarodějovým hodinám jsem zavítal pouze proto, že jsem jako menší četl knižní předlohu, jež mě nesmírně zaujala, ba jsem se u ní dokonce místy bál. Když přišlo oznámení, že se můj oblíbený příběh od Johna Bellairse dočká filmového zpracování, začal jsem se v tichosti těšit, abych dneska s naprostým znechucením ztratil více jak hodinu a půl s jedním z nejhorších letošních počinů. Dětské role dokážou být kouzelné (viz snímky typu Wonder) a nebo také královsky otravné. Není tomu jinak právě v případě ztvárnění Lewise Barnavelta, poněvadž horšího herce jeho věku jsem neviděl velmi dlouhou dobu. I jinak svělá Cate Blanchett udělala kariérní krok vedle v momentě, kdy se upsala předem zpackané fantasy “komedii”. I ta přihlouplá Husí kůže měla alespoň nějakou duši. ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Eli Rothovi muselo tento rok hrábnout v palici nebo musel prodělat lobotomii mozku jinak si nedovedu představit důvod pro to co letos natočil. Už remake Přání Smrti byl těžce průměrný a tohle je snad ještě horší. Celý film je v podstatě kopírka Husí Kůže odtud si to vzalo i Jacka Blacka, který místo , aby natočil Husí Kůži 2 přešel sem (nevím, který spisovatel napsal co dříve a je mě to šumák) jen místo zlé loutky tu máme zlého kouzelníka. Celý humor spočívá v tom, že se Jack Black a Kate Blanchett urážejí (kdyby to byli puberťáci tak to člověk pochopí a přijde mu to vtipné, ale nejsou) a, že se jakýsi oživlý keř ve tvaru lva 3 krát během filmu vyčural nebo vykadil (docela by mě zajímalo co vůbec žral). Herci jsou tragičtí v čele s tím klukem proti ,kterému jsou i děti s Downovým syndromem případně i nějak jinak postižení lepší herci (neurážím je, ale toho kluka) a Jackem Blackem , který přehrává až to bolí. Vše završí konec kdy jakási holka řekne tomu klukovi, že je takový hmyz a myslí to jako kompliment. Optimálně 40, ale jedu na 0 jelikož nevidím žádný přínos v tom, že to vzniklo nemluvě o tom proč to vůbec šlo do kin. ()

kill-tec 

všechny recenze uživatele

Jako Jacka Blacka mám hodně rád, stejně tak jeho přitroublé role v přitroublých filmech, ale tohle mi teda nějak nesedlo. Z kouzel se dalo vycucat mnohem víc, navíc efekty vypadaly až moc digitálně - dýně, křeslo, hodiny apod. No a pak mě taky strašně nebavil mladý pán Owen Vaccaro a ty jeho děsný brejle! Jacku, příště líp prosím. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy jsou poprvé hlavnímu hrdinovi ukázána opravdová kouzla, se ocitne v roji hvězd. V dalším záběru jejich mazlíčka lva z živého plotu jedno ze souhvězdí pozdraví. Nejde o žádné jiné než právě souhvězdí Lva. (Prochy38)

Reklama

Reklama