Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Portorický král Fernando XXIII. požádá slavného detektiva Holmese, aby mu sehnal dvojníka, neboť se obává atentátu. Holmes najde v moravském Brodku notorického dlužníka Františka Lelíčka, který je králi podobný jako vejce vejci. Lelíček, pronásledovaný věřiteli, nabídku přijímá. Krásná a mladá královna odmítla se svým zbabělým manželem odjet do bezpečí v exilu. Lelíček se energicky ujímá své role. Královnu okouzlí temperamentním chováním na býčích zápasech i tím, jak chladně čelí atentátu. Mezi nic netušící královnou a mazaným Lelíčkem vznikne vášnivý vztah. Zrádní ministři chystají další atentát. Pekelný stroj, nastražený v gramofonu, má být spuštěn po přehrání nové státní hymny. Holmes unikne na poslední chvíli ze sklepení, kam byl zavřen atentátníky, a zachrání Lelíčka i královnu. Fernando v azylu zemřel. Lelíček, zamilovaný do královny a spokojený ve své roli krále, odmítá výpověď. Pohrozí mezinárodní ostudou, kdyby vše oznámil veřejnosti, a tak je nakonec ve své funkci ponechán. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Rozhovor  - Pavel Taussig

Recenze (124)

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Až do poslední čtvrtiny je tento film průměrný - do množství humoru, děje a originality, zatímco poslední čtvrtina je tak svižná a vtipná, že dávám nakonec 4*. Vlasta Burian je tu v neobvyklé roli "milovníka" a Lída Baarová sice zpočátku hodně deklamuje, ale zrovna v této roli je to pochopitelné. Martin Frič jako Holmes je velmi originální a nijak dojem nekazí, i když je akčnější, než je obvyklé. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Portorický král Fernando XXIII. má příliš velkou spotřebu svých dvojníků a tak je potřeba, aby ten další chvíli vydržel. Holmesem objevený Lelíček je se svým novým povoláním značně spokojený, pohodlně se usadí na trůnu a nehodlá si takové posezeníčko odpírat jenom kvůli takové drobnosti, jakou je úmrtí dublovaného objektu. ()

Reklama

Eva_D666 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle kousek je taky vohromnej! Jedna podoba jako bázlivý a rozmazlený pán král a druhá podoba jako králova imitace Lelíček, který si s nadhledem poradí opravdu se vším. Je vidět, že Burian dokáže sehrát všechno. ..Ale naprosto mě dostala krátká lekce, jak se rychle a svépomocí naučit francouzsky a anglicky..: "itensju very plís, támhle sebou někdo říz"..:-D ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů Vlasty Buriana, po Přednostovi stanice asi můj druhý nejoblíbenější. Komedie má skvěle napsaný scénář, výborné scény a hlášky, na které se nedá zapomenout. Má výborné herce i v těch nejmenších rolích. Jeden z nejzajímavějších případů Sherlocka Holmese, kterého Martin Frič zahrál velmi dobře. 80%. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Slavný Sherlock Holmes má velký problém. Musí sehnat dvojníka portorického krále, který je pronásledován atentátníky. Tím dvojníkem není nikdo jiný než Lelíček. Ten prochá před dotěrnými věřiteli. Burianovi se podařilo obě postavy zahrát krásně odlišně, což nemělo chybu. Předvedl své klasické kousky. Ustrašený král se promění v energického panovníka, který si bez problému získá srdce královny. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (29)

  • Lída Baarová (Kráľovná) prežila počas filmovania prvý milostný románik presne na svoje osemnáste narodeniny s režisérom Karlom Lamačom. (Raccoon.city)
  • V roku 2014 mala premiéru v Městském divadle Zlín divadelná inscenácia Agent František ve službách Sherlocka Holmese pod vedením režiséra Patrika Lančariča, ktorá je najnovším spracovaním novely Huga Vavrečky. (Raccoon.city)
  • Úspech filmu bol tak veľký, že v premiérovom kine Fénix bol premietaný 3 mesiace. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama