Reklama

Reklama

Když se Richard (Johnny Depp), světem protřelý univerzitní profesor, dozví lékařskou diagnózu, která mění celý jeho dosavadní život, rozhodne se zapomenout na veškerou přetvářku i konvence, aby zbytek života prožil nevázaně a odvážně, s kousavým smyslem pro humor a nádechem bláznovství a pošetilosti. Postupně se stále více oddává všem myslitelným neřestem – alkoholu, tabáku, sexuálním požitkům a urážení těch, kteří ho štvou. S vědomím blížícího se konce ale dospívá k poznání veliké životní pravdy. Učí se smířit se všemi, kterým předtím ublížil a koho má hluboko ve svém srdci rád. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (148)

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Veronica: „Čo sa nám stalo, Richard?“ Richard: „Čo sa nám stalo? Život.“ Johny Depp, ako mu to pristane, miestami sa zdalo, že úloha je napísaná priamo pre neho. Možno to bol môj pocit, a teda len môj problém, že som takýto príbeh už predtým videla. Niektoré momenty boli dojímavé, naopak netradičné formy Richardových vyučovacích metód vyčarili úsmev. Dobrý film. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp opět exceluje. V této poněkud nezvyklé one man show vážné roli dokonale projevuje svůj herecký talent. Celý film neskutečně táhne, od začátku až do konce. Role pana profesora mu dokonale sedla. Děj filmu je vcelku jednoduchý a už několikrát omílaný, ovšem filmu hraje do karet především Deppův talent, charisma a komediální prvky. Musím i vypíchnout skvělé hudební podbarvení. Za mě maximální spokojenost. 8/10. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Aj vy ste čakali na pointu, ktorá napokon neprišla? Film o chlapovi, ktorý sa jedného dňa dozvie, že umiera a v tej chvíli začne bohémskym spôsobom života "bojovať" proti etike a konvenciám spoločnosti... Na prvý pohľad to neznie až tak zle, však? Ale atmosféra tohto filmu nebola vôbec taká, ako by sa dalo čakať. Nehovorím, že som túžil po nejakom filme plnom melancholického pátosu a depresie, ale Richard mi svojim ľahostajným a ľahkovážnym správaním išiel občas až na nervy. Samozrejme, bolo tu aj zopár svetlých momentov a scén, ale ako celok ma to nijakým spôsobom nefascinovalo. Obzvlášť, od dejovej línie na univerzite medzi študentami som očakával nejakú pozoruhodnú pointu. Ale nič... A neviem si pomôcť, ale Deppa fakt nemusím. ()

Dave Lister 

všechny recenze uživatele

Poslední semestr není žádné veledílo, ale také se tím být nesnaží. Je v něm něco patosu, trochu klišé, ale přesto je to velmi zábavný a pohodový snímek. Film o smrti trochu jinak a přesto jsme něco podobného už viděli. Nicméně jiná a civilní role Johnny Deppa, mu absolutně sedí. Depp si poslední léta nevybíral ty nejlepší scénáře, ale role Richarda mu byla opravdu šitá na míru. Poslední semestr utekl jako voda a najednou byl konec. Viděl jsem mnohem lepší snímky, ale tento se mi opravdu tak nějak líbil a to díky našemu starému Johnnymu. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Malý velký film Johnnyho kinematografie. Po dlouhé době je vidět, že si postavu užívá a že hraje v něčem smysluplném. O to víc mě mrzí, že se stal obětí děvky Amber Heard i šílené americké "cancel culture", takže bůh ví, jestli ho ještě někdy v něčem dobrém uvidíme. Ale k tomuto filmu. Cynismus ve filmech mám rád a Johnnyho postava jím zde překypuje. Navíc je opravdu cool a film se úplně nenoří v srdceryvných scénách (i když i na ty dojde, především v závěru, což se vzhledem k tématu samozřejmě dalo čekat), ale víceméně se jedná spíš o komedii. Někdo by napsal o hořkou komedii, ale já tohle sousloví nemám rád, takže píšu komedii s některými dramatickými scénami. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v Britské Kolumbii v Kanadě. (rafix)
  • Ve filmu jsou na stěnách Richardova domu a v jeho pracovně na okenní římse vidět fotografie od jednoho z nejúspěšnějších českých fotografů – Ivana Pinkavy. Ten byl osloven přímo samotným režisérem Waynem Robertsem. (oldrich.vojt)
  • Film měl celosvětovou premiéru 5. října 2018 na filmovém festivalu ve Švýcarsku, v Curychu. (Meev)

Reklama

Reklama