Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při hodině dějepisu byl vznesen dotaz na Ježíše. Věřící učitelka Grace na něj podle své víry krátce a výstižně odpověděla. Nějaký student ji ale udal a školní rada ji dala k soudu za nepovolené šíření víry. Doufají, že ji soud pro výstrahu ostatním odsoudí. Jako obhájce se Grace ujal začínající právník – ateista. A proces začíná... Film volně navazuje na první díl. Hlavní linii příběhu protínají na ději téměř nezávislé další osudy postav z dílu prvního. (KrestanFilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (12)

kaylin odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle už opravdu nedávám. Soud o tom, čemu člověk věří? V Americe? A ještě k tomu se sekundární snahou dokázat existenci Ježíše? I kdyby žil, tak co? Ne, tohle je neskutečná vymejvárna a já nechápu, jak to mohlo být natočeno. To je fanatické odsuzování fanatismu. Šílený ateista proti šíleným věřícím... Děsné. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ľudia, ktorí tomu dávajú odpady, evidentne nehodnotia kvality filmu, ale jeho myšlienky. Z filmárskeho hľadiska to je taký štandardný jednoduchý Hallmarkovský film v ktorom sa na súde rieši jeden spor. Súdny proces je vystavaný dostatočne napínavo. Jak jedna, tak druhá strana sa strieda v presvedčivých argumentoch a tak to vyzerá, že v jednu chvíľu má istú výhru obhajoba a v druhú obžaloba, až do finále v ktorom sa tak trochu vykašlú na všetky argumenty a zvíťazia emócie a citové vydieranie poroty. Takisto kasting je v tomto smere záludný. Kto by nefandil stále rozkošnej Melisse Joan Hartovej a s radosťou neprial prehru diabolskému žalobcovi Rayovi Wise. No a potom tu máme ten filozofický rozmer, ktorý niekoho môže doslova privádzať k nepríčetnosti, niekto si len zakrúti hlavou nad jeho absurdnosťou (aj keď vzhľadom na to aké šialenstvo sa dnes v USA a ich školstve deje, to už tak absurdne nepôsobí) a niekto sa nad tým všetkým normálne chladne zamyslí a ostane veriť tomu čo doteraz, bez ohľadu na to, čo sa či už jedna alebo druhá strana vo filme snaží presadiť. Celkovo to je ale neškodný zaujímavý film z ktorého by som akurát vystrihal kopu vaty, ktorá sa venuje vedľajším postavám, ktoré s procesom príliš nesúvisia. 5/10. ()

Reklama

DannyBurino 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je pořád absurdní a divně napsaný, ale tady to mnohem víc funguje, má to skvělou atmosféru, lepší postavy, není to nuda a opět skvěle zahrané a tentokrát už tam je trochu humoru. I když ''záporák'' mi příjde absurdnější než minule a pořád je to chvilkama komplikovaný, ale na tohle jsem se rád kouknul na rozdíl od prvního dílu. ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Zajímavé pokračování přinášející další zajímavé postřehy - moc víc k tomu nemám co říct. Snad jen - před shlédnutím dvojky určitě koukněte na jedničku - postavy a část děje je přenesen a kdo neviděl jedničku, nebude chápat. TIPseznam dalších křesťanských filmů. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Stejně dobrý film jako jednička. Režisér ví, co točí a herci vědí, co hrají. M. J. Hartová v roli obviněné učitelky a Ray Wise v roli zkušeného žalobce jsou vynikající. Když se zarmoucený čínský konvertita přichází modlit do (luteránského) kostela, zazní krásná melodie modlitby "Blíž k Tobě, Bože můj" (Nearer, My God, to Thee), kterou přijali i katolíci. Mohu konstatovat, že nejméně 3/4 filmu se mi velice líbila; zvláště pasáže u soudu svědčí o tom, že autoři filmu čerpají z životní zkušenosti. Jako obvykle, u těchto evangelikálních produktů, mi pochopitelně neseděla "baptistická" rozjásaná mentalita, která se naplno rozpoutá v závěru. Jinak ale díky protestantům za takové radikální příběhy, v tomto případě i celkem slušné umělecké úrovně (herectví, dialogy). Rozhodně stojí za vidění a navíc, u takových filmů jsou komentáře zajímavé a hodně vypovídají o pisatelích... ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama