Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při hodině dějepisu byl vznesen dotaz na Ježíše. Věřící učitelka Grace na něj podle své víry krátce a výstižně odpověděla. Nějaký student ji ale udal a školní rada ji dala k soudu za nepovolené šíření víry. Doufají, že ji soud pro výstrahu ostatním odsoudí. Jako obhájce se Grace ujal začínající právník – ateista. A proces začíná... Film volně navazuje na první díl. Hlavní linii příběhu protínají na ději téměř nezávislé další osudy postav z dílu prvního. (KrestanFilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (12)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ľudia, ktorí tomu dávajú odpady, evidentne nehodnotia kvality filmu, ale jeho myšlienky. Z filmárskeho hľadiska to je taký štandardný jednoduchý Hallmarkovský film v ktorom sa na súde rieši jeden spor. Súdny proces je vystavaný dostatočne napínavo. Jak jedna, tak druhá strana sa strieda v presvedčivých argumentoch a tak to vyzerá, že v jednu chvíľu má istú výhru obhajoba a v druhú obžaloba, až do finále v ktorom sa tak trochu vykašlú na všetky argumenty a zvíťazia emócie a citové vydieranie poroty. Takisto kasting je v tomto smere záludný. Kto by nefandil stále rozkošnej Melisse Joan Hartovej a s radosťou neprial prehru diabolskému žalobcovi Rayovi Wise. No a potom tu máme ten filozofický rozmer, ktorý niekoho môže doslova privádzať k nepríčetnosti, niekto si len zakrúti hlavou nad jeho absurdnosťou (aj keď vzhľadom na to aké šialenstvo sa dnes v USA a ich školstve deje, to už tak absurdne nepôsobí) a niekto sa nad tým všetkým normálne chladne zamyslí a ostane veriť tomu čo doteraz, bez ohľadu na to, čo sa či už jedna alebo druhá strana vo filme snaží presadiť. Celkovo to je ale neškodný zaujímavý film z ktorého by som akurát vystrihal kopu vaty, ktorá sa venuje vedľajším postavám, ktoré s procesom príliš nesúvisia. 5/10. ()

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Děsivé a smutné, co se může dít, tedy přesněji, to co se už děje. Opravdu nejde o právo a spravedlnost, ani o menšiny v jakémkoliv směru, celé to tažení proti křesťanstvu je absurdním tažením proti Kristu, proti Bohu. Není lehké být v ohni zkoušky, ani hlavní hrdince se představa, že bude připravena "o všechno" nelíbí. Pokud si Jednička vysloužila i přes svou jistou divadelnost čtyři hvězdičky, tak tenhle napínavý příběh s poctivě zahranými postavami (byť i tady dochází k drobné personifikaci sil) musí dostat *****. Život je složitý, společnost je složitá. Ale léčba důsledků pádu ještě větším odpadnutím je cesta do pekel. Kéž by bylo tak snadné každému dopřát, co jeho jest i s důsledky z toho plynoucími jen pro něj. Ale tohle v časném světě holt nejde. Kde se v nás bere tolik nenávisti a odporu k Bohu v Kristu? Copak nás má tolik přímou zkušenost se zlem páchaným církví? Asi ne, tak tedy odkud? ()

Reklama

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Zajímavé pokračování přinášející další zajímavé postřehy - moc víc k tomu nemám co říct. Snad jen - před shlédnutím dvojky určitě koukněte na jedničku - postavy a část děje je přenesen a kdo neviděl jedničku, nebude chápat. TIPseznam dalších křesťanských filmů. ()

kaylin odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle už opravdu nedávám. Soud o tom, čemu člověk věří? V Americe? A ještě k tomu se sekundární snahou dokázat existenci Ježíše? I kdyby žil, tak co? Ne, tohle je neskutečná vymejvárna a já nechápu, jak to mohlo být natočeno. To je fanatické odsuzování fanatismu. Šílený ateista proti šíleným věřícím... Děsné. ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Krasna polarizacia pri takychto filmoch na tychto forach :-)! A zasa super pevny dokaz existencie Boha - hladte, kolko antikristov ma potrebu pozriet si tento doslova dokument o sliapani po viere v Boha, len aby sem potom mohli vyzvracat svoj duchovny hnis! Ved ked neverim na trpajzliky, tak si nepozriem o nich film a nebudem sem v zapale zurivosti krvacat svoju nenavist: nenavist na trpajzliky, v ktore predsa neverim! Ci to nevidia ludia tak jasne, ako to v svojej holej podstate je ;-)? Hla, duchovny boj, ktory sa neda viest proti neexistujucej Bytosti. 5* uplne jasne! ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama