Reklama

Reklama

Šíleně bohatí Asiati

  • USA Crazy Rich Asians (více)
Trailer 1

Snímek Šíleně bohatí Asiati, inspirovaný celosvětově úspěšným bestsellerem spisovatele Kevina Kwana, sleduje rodilou Newyorčanku Rachel Chuovou, která doprovází svého dlouholetého přítele Nicka Younga na svatbu jeho nejlepšího kamaráda do Singapuru. Rachel, nadšená ze své první návštěvy Asie, ale nervózní ze setkání s Nickovou rodinou, vůbec není připravená na to, že jí její snoubenec o sobě zapomněl sdělit několik důležitých detailů. Ukáže se, že není jen potomkem jedné z nejbohatších rodin, ale také jednou z nejlepších partií v zemi. Když se Rachel ukazuje na veřejnosti po Nickově boku, stává se trnem v oku nejen žárlivým nápadnicím, ale především Nickově vlastní matce. A záhy je nad slunce jasné, že i když vám peníze lásku nezaručí, rozhodně můžou všechno pořádně zkomplikovat. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (155)

Davered 

všechny recenze uživatele

Prijemne a sympaticke jakozto historicky milnik (pro Asio-Americany, nikoliv pro Cinany, jak pisou mistni bigoti), ale vseho je toho az moc. Prilis dlouhe, s prilis mnoho postavami, a predevsim prilis ukecane. Naprosto to postrada jakykoliv rytmus, nejake vytrzeni z toho frenetickeho tempa.__Ovsem je smutne, ze si i tak stale tolik lidi stezuje, ze jsou ve snimku jenom asiati (nad tim, ze v tisicovkach filmu jsou jen belosi se naopak nikdo nepozastavuje). CRAZY RICH ASIANS je totiz potreba vnimat v kontextu historicke reprezentace asiatu v Hollywoodu. Z tohotu pohledu jsou bezpredmetne i vytky k prehnanemu excesu/materialismu tohoto filmu. CRAZY RICH ASIANS jednoduse prezentuje asiaty jako uspesne, fyzicky atraktivni (kolik muzskych hercu zde ukaze svuj sixpack?), a inteligentni, coz je naprosty opak typickych asijskych roli marginalnich, negativnich, ci socialne slabsich postav. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Trochu sklamanie. Na komediu je tu trochu malo vtipov. Ken Jeong tu je dokopy 3 minuty. Pribeh je gyc. Bohaty princ a chudobne dievca prekonavaju kastovne rozdiely. Na jednej strane herci su sympaticki. Na druhej strane. Kokos. Vsetci Cinania vyzeraju rovnako. Par krat som si skutocne nebol isty, co za postava to je vlastne na scene. Dopozeral som to bez nejakej ujmy na zdravi. Ale davam maximlane slabsie 3* a 55%. ()

Reklama

Eawy 

všechny recenze uživatele

No ja vám ľudia neviem, ale ja som dosť nespokojná. Musím si prečítať knihu (už pridávam do zoznamu), ale takto generickú romantickú vec som už dlho nevidela. Človek by si myslel, že z tej krásnej polohy, že sa teda jedná o ázijskú kultúru vyťažia trošku viac. Namiesto toho, je to iba všeobecná komédia, ktorá by bola úplne rovnaká, či by sa jednalo o Crazy Rich Italians, Crazy Rich Americans alebo hocičo iné. Jedná sa o úplne tuctovú zápletku, čo nevadí, lebo romantické filmy sú vždy tuctové, v ktorej sa nám snažia predstaviť nejaké bláznivé rozhadzovanie peňazí, "akože" charakteristické iba pre Ázijčanov, ale ja neviem, podľa mňa tam nič také nebolo. Ázijci majú krásnu kultúru, svoje vlastné ponímanie sveta, a to absolútne vo filme nebolo využité. Film je natočený v krásnom prostredí, ktoré hrá farbami, kostýmami ´, gigantickými domami, avšak, toto úplne prehluší akékoľvek emócie z filmu. Hlavní hrdinovia nie sú príliš zaujímaví, ale pozitívne hodnotím, že sa tam neobjavilo žiadne prehnané obviňovanie, či "urazenie". Popravde, sú tak strašne nezaujímaví, že mi bolo úprimne jedno, čo sa stane. Film je veeeľmi dlhý na tento typ príbehu, nemá veľa vtipných momentov, a je HROZNE! HROZNE! ozvučený. Väčšina rozhovorov, kde máte viac ako 3 osoby sa odohráva na párty, ale hudba prehluší ten rozhovor natoľko, že neviete, čo sa deje. Najzaujímavejšou postavou je Astrid, keby o nej natočili film, ako prvá idem do kina. Dá sa to pozerať, ale je to nudné. 60% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Zbytečně podhodnocené. Za mě typická sedmičková hollywoodská pohádka s netradičně nehollywoodským obsazením, jíž variace jsme už viděli nesčetněkrát, ale tahle rodina je skutečně nechutně bohatá a ani název filmu to nevystihuje dostatečně. Z čehož vyplývá spousta megalomanských scén, které jsem dlouho v ničem neviděl a vlastně jsem si to celé moc užil. Odsuzovat film z rasistických důvodů mi přijde úplně mimo, může to fungovat jako libovolná komedie...Tak kde jsou Warneři s tou dvojkou? ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Poctivá, plnotučná tříhvězdičková romantická kýčovina, která dává nám prostým středoevropanům lehký pohled do života asijské smetánky, kde to žije prostě jinak. Prostě ve velkém, kde se neodpouští mít neurozený původ, kde se nevyplatí mít jenom dvě audiny v garáži, kde musíte pořádat každý den galavečer za účasti největších asijských celebrit, a kde se musí zákonitě ukázat, kolik mrakodrapů vlastníte. Ženský si popláčou, chlapi se pousmějí, ale rozhodně se nekoná nějaká dementní lobotomie mozku, kde by vám odumřelo milion neuronů každou sekundou. Na tohle se neumírá. Poctivá asijsko-hollywoodská kýčovitá zábava. Nic víc, nic míň. 70% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (8)

  • První film západní produkce s čistě asijskými herci, po více než 25 letech. (Tomas_TM)
  • Po záverečných titulkoch nasleduje krátka scéna. (barborasara)
  • Ccelosvětová premiéra proběhla 7. srpna 2018 v TLC Chinese Theatre v Los Angeles v Kalifornii. (ČSFD)

Související novinky

Šíleně bohatí Asiati mají bohaté problémy

Šíleně bohatí Asiati mají bohaté problémy

06.09.2019

Člověk by řekl, že když studiu nějaký film, obzvlášť chválená komedie, ještě navíc s asijskými hrdiny v popředí, vydělá nečekaně velký balík peněz, budou zástupci studia ochotní tvůrcům na… (více)

Nominace na 76. Zlaté glóby

Nominace na 76. Zlaté glóby

06.12.2018

Nominace na 76. ročník Zlatých glóbů byly čerstvě oznámeny a vy po nich teď nejspíš budete mít ještě více otázek, něž kolik jste měli před nimi. Mezi pěticí nejlepších dramat se totiž objevily filmy… (více)

Reklama

Reklama