foto

Harry Shum Jr.

  • nar. 28.4.1982 (35 let)
    Puerto Limón, Kostarika
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Harry Shum, Jr. je americký tanečník, herec, choreograf a zpěvák čínského původu. Proslavil se díky roli Mika Changa v televizní show GLEE.

Shum se narodil v Limónu na Costa Rice čínským rodičům. Jeho otec pochází z provincie Fujian, Čína, jeho matka se narodila v Hong Kongu. Shum říká: "Cítím, že mám to nejlepší z tolika světů. Mluvím čínsky a španělsky. Španělština je vlastně můj první jazyk, teprve až potom jsem se naučil čínštinu a angličtinu." Začal tančit už na střední škole a pak pokračoval s kariérou v San Francisku v několika různých tanečních studiích. Byl také jeden z hlavních tanečníků hvězd jako Beyoncé, Mariah Carey, Jennifer Lopez nebo Jessica Simpson. Tančil také v reklamě na iPod. V jednom rozhovoru uvedl, že motivací k tanci v mladí, byli Ginuwine (americký tanečníka herec), Usher a R&B skupina Dru Hill, v pozdějších letech to pak byl Gene Kelly a Michael Jackson.

V roce 2010 se objevil v LET'S DANCE 3D a později tak v jiných tanečních filmech jako Stomp The Yard nebo You Got Served. Vidět ho můžeme také ve velmi úspěšném webseriálu The LXD: The Legion of Extraordinary Dancers.

Poté v roce 2011 byl obsazen do role Kuai Lianga (mladší Sub-Zero), ve druhé sezóně Mortal Kombat: Legacy. O dva roky později bylo oznámeno, že se Shum nevrátí jako stálá hvězda v páté sérii GLEE, ale bude se objevovat už jenom jako host.

Veronika "wertcha" Fojtikova

Herecká filmografie

Filmy

2019 Escape Plan 3: Devil's Station
2016 Tygr a drak: Meč osudu
2015 Fire City: End of Days
Fire City: The Interpreter of Signs
2014 Máma na tahu
Pomsta zelených draků
2012 Bílá žába
It Has Begun: Bananapocalypse
Last, The
2011 Liga mimořádných tanečníků: Tajemství Ra
3 Minutes
2010 Let's Dance 3D
Liga mimořádných tanečníků: Povstání začíná
2008 iCarly: iGo to Japan (TV film)
Let's Dance 2
Tanec s vášní: Rozbal to!
Zprávy TV Onion
2007 Divoký Stomp
2004 Nakládačka

TV seriály

2017 Shadowhunters: The Mortal Instruments (TV seriál)
Beside Still Water (S02E20)
Hail and Farewell (S02E19)
Awake, Arise, or Be Forever Fallen (S02E18)
další epizody (19)
2016 Shadowhunters: The Mortal Instruments (TV seriál)
Morning Star (S01E13)
Malec (S01E12)
Blood Calls to Blood (S01E11)
další epizody (13)
2011 Mortal Kombat: Legacy (TV seriál)
Glee (TV seriál)
New York (S02E22)
Pohřeb (S02E21)
Královna plesu (S02E20)
další epizody (12)
2010 The LXD: The Legion of Extraordinary Dancers (TV seriál)
Glee (TV seriál)
Vánoce (S02E10)
Kurtova válka (S02E09)
Furt (S02E08)
další epizody (19)
2009 Glee (TV seriál)
Okresní kolo (S01E13)
Matrace (S01E12)
Vlasografie (S01E11)
další epizody (10)
2008 Rita Rocks (TV seriál)
2007 Greek (TV seriál)
Viva Laughlin (TV seriál)
2005 Zoey 101 (TV seriál)
2000 Bostonská střední (TV seriál)

Dokumentární

2016 Through the Eyes of Faith
2011 Glee Live! 3D (koncert)

TV pořady

2012 Eric Andre Show, The (TV pořad)
2011 Glee Project, The (TV pořad)
2005 Umíte tančit? (TV pořad)
2004 The X Factor (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2011 Game On

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace