Reklama

Reklama

Švýcarák

(festivalový název)
  • USA Swiss Army Man (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hank (Paul Dano), muž vysazený na ostrově, najde na pláži ležící mužské tělo (Daniel Radcliffe). Rozhodne se použít jej jako „pomůcku" při plavbě na pevninu. Když se ale ukáže, že dotyčný muž není zcela mrtev, Hank mu pomůže a spřátelí se s ním. Jeho prostřednictvím se opět seznamuje se světem, jenž na něj čeká... (mac000)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (402)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Film s asi najbizardnejšou zápletkou, aká sa v amerických filmoch objavila za poriadne dlhú dobu som si nemohol nechať ujsť, pričom očakávania som mal vysoké a našťastie to dopadlo prakticky presne tak, ako som aj čakal. Už od samotného začiatku som vedel, že to bude to pravé, tá neskutočne pohodová atmosféra si ma získala okamžite, rovnako ako obe hlavné postavy, Paul Dano a Daniel Radcliffe podávajú vynikajúce výkony a ich postavy a celé to ich priateľstvo ma mimoriadne bavilo. Dejovo môžem vytknúť jedine fakt, že v prostrednej tretine film začne pôsobiť trochu stereotypne, ale aj vtedy ma to dostatočne bavilo a tých bláznivých a bizardných scén je tu stále nespočet. Ale najviac aj tak musím pochváliť, že film dokáže v jednom momente poskytnúť celú sériu pocitov, keďže je to nielen vtipné a originálne, ale rovnako cítiť, že je to celé vlastne aj dosť smutné a obzvlášť hlavnej postavy mi bolo aj celkom ľúto. Také scény, ako stretnutie v autobuse alebo párty to len potvrdia. A práve v tej poslednej tretine sa už tvorcovia rozhodli viac využiť práve tú hlbšiu myšlienku a urobili len dobre, poteší aj malá úloha pre Mary Elizabeth Winstead a hlavne perfektný záver. Režijne je to prvotriedna záležitosť, film má nielen perfektnú vizuálnu stránku a atmosféru, ale aj bezchybne fungujú všetky emócie, dokáže to kedykoľvek rozosmiať, ale aj dojať a prakticky z každej scény cítiť, že sa z nej získalo maximum a to musím oceniť. A k tomu ešte výborná hudobná stránka, ktorá je rovnako milá a bláznivá, ako aj celý film. Takže keby film v strednej časti neupadol trochu do stereotypu, asi by som už neváhal s plným hodnotením, ale aj takto ma to mimoriadne bavilo, výborný film, ktorý si ešte s radosťou pozriem a som zvedavý, s čím tvorcovia prídu nabudúce. 80% ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Dlouho už mě film takhle nenasral. Čekal jsem svěží vynalézavý film, který bude asi trochu divný, ale třeba mi zvedne náladu. Místo toho jsem dostal tuhle totální mrdku o hovně, která je tak poplatná dnešní hipster době, až se mi z toho chce řvát beznadějí. Splňuje to všechna nepsaná kritéria. Podivín Paul Dano si tam povídá s prdící mrtvolou, staví si panáčky z harampádí a povídají si o sexu, hraje k tomu dementní pozitivní hudba...a pozor on je blázen, ale hodnej a na konci to všem natřou. A to nejdůležitější nechybí. NIC se tam neděje. Není tam děj, jen si tam tak hrají a povídají, protože to je přece roztomilé že? Jsem z toho meganasranej ještě teď a bez rychloposuvu bych si pravděpodobně vrazil kudlu do oka. Na konec bych chtěl ještě tvůrcům popřát ať jdou do píči, protože takhle prostě ne. ()

Reklama

hrona 

všechny recenze uživatele

U tohoto snímku jsem se hlavou málem ukroutil, celou dobu jsem si říkal,, co to sakra je za úděsnou bejkárnu,, ale přiznám se, že jsem byl na druhou stranu u filmu jak přikován a čekal co z toho vyleze. Je to hodně netradiční materiál, na můj vkus dost fekální a také dost ujetý, na druhou stranu po herecké stránce na pohodu. Paul Dano už je zkrátka mezi úchyláky zaevidovaný no a Harry v celku ušel. Oba film s přehledem drží na té své bizarní uzdě až do konce a to je prosím pěkně postaven pouze na dialogu, o ději zde opravdu mluvit moc nelze. Každopádně je mi líto konce, ten bych viděl o několik desítek vteřin dříve. Hodně film sráží. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Úprimne, nič podobného a bizarného som ešte nevidel. A to som si myslel, že som videl všetko. 90 minút šialeností s prdiacou mŕtvolou, občasným fekálnym a zvrhlým humorom a la Blbý a blbší alebo Borat a ono to funguje. Pre naozaj pozorných divákov sa totiž za tým všetkým skrýva alarmujúci príbeh o duši osamelého moderného človeka a ukazuje na problémy dnešného sveta, s komunikáciou medzi pohlaviami a zdieľanie zážitkov, nepríjemností a smútku s priateľmi. Swiss Army Man toto všetko ukazuje v úplne absurdnom obale. Nie je to dokonalý film a nesadne asi každému, ale pre mňa je jeden z tých snímkov, ktorý príjemne prekvapí novými nápadmi, rozhodne nenudí a hlavne sa na toto naozaj nedá zabudnúť. Jedným slovom jazda! Daniel Radcliffe ako oživená multifunkčná mŕtvola. Neviem, na čom scenárista išiel, ale nechcel by som ten matroš okúsiť. Pokiaľ ste ale obdarení silným žalúdkom, máte radi miestami fekálny humor a máte zmysel pre absurditu, potom je toto tovar určený práve pre Vás. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Švýcarák odmieta škatuľky. Začína ako fekálna...pardon plynatá čierna komédia a končí ako...k tomu sa ešte dostanem. Film o dvoch postavách, v rámci ktorých jedna plní funkciu nepopísaného papieru. Skvelý koncept, ktorý prináša humor ruka v ruke so zamyslením sa. Musím uznať, že erekcia asi nebola nikdy tak vtipná ako práve tu. Postupne sa papier zapisuje a vznikne tak kniha plná zážitkov, dojmov a obáv. Vybudujete si ani nie tak vzťah k postavám, ale vzťah k tomu, čo chcú dosiahnuť. A keď sa im to...tak vás to proste...Zvláštne dojemný film, ktorý môžem odporučiť každému, kto rád raz za čas vyskočí zo svojej komfortnej diváckej škatuľky. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (14)

  • Daniel Radcliffe film propagoval v Los Angeles a New Yorku spolu s figurínou Mannyho. Společně se zúčastnili nejen rozhovorů a setkání s fanoušky, ale také třeba jízdy na horské dráze. (Hal_Moore)
  • Paul Dano se nechal slyšet, že chtěl roli ve filmu jen díky jediné větě, kterou mu režiséři o filmu řekli: "Jde o film, kde tě první prd rozesměje a poslední prd rozpláče." (Hal_Moore)

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno