Reklama

Reklama

Švýcarák

(festivalový název)
  • USA Swiss Army Man (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hank (Paul Dano), muž vysazený na ostrově, najde na pláži ležící mužské tělo (Daniel Radcliffe). Rozhodne se použít jej jako „pomůcku" při plavbě na pevninu. Když se ale ukáže, že dotyčný muž není zcela mrtev, Hank mu pomůže a spřátelí se s ním. Jeho prostřednictvím se opět seznamuje se světem, jenž na něj čeká... (mac000)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (402)

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Týmto príspevkom si síce koledujem o drsný vulgárne sofistikovaný "verbal"ný útok od autora pôvodného komentára, ktorého skrátenú verziu si dovolím citovať, ale risknem to. Pretože v prípade tohto demetného filmu by som len ťažko hľadal výstižnejšie slová ako napísal pán "verbal": "Někteří lidé mají úžasnou fantazii, která jim umožňuje vytvářet dokonalá a zábavná díla. A pak jsou tu ti zakřiknutí vyšinutí homokokoti, co dokáží akorát tak uplácat ze zvratků, hoven a žluklého spermatu otravná až bolestivá psychopatologická megasvinstva. Já vím, každé zboží má svého kupce, a když se pozorně zadíváte na zdejší fotografii pana Scheinerta, toho „famózního scénáristy a režiséra“, musí vám být hned jasné cílové publikum. Takže, jestliže nejste blahoslaveně šťastným majitelem mentální poruchy, fanouškem hnijícího Heryho Potrata či závodů motorových mrtvol s přeprďovanými dvoutakty, neumlátíte-li se smíchy při pohledu na někoho, kdo vyprděným kamenem zastřelí medvěda. Vyhýbejte se tomu důsledněji než vytahování nervů z osmiček bez umrtvení. To je totiž proti této odporné, trapné, nudné a vymatlané ultrapičovině naprosto bezbolestná, povznášející a obohacující zkušenost!" Odpad! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Úprimne, nič podobného a bizarného som ešte nevidel. A to som si myslel, že som videl všetko. 90 minút šialeností s prdiacou mŕtvolou, občasným fekálnym a zvrhlým humorom a la Blbý a blbší alebo Borat a ono to funguje. Pre naozaj pozorných divákov sa totiž za tým všetkým skrýva alarmujúci príbeh o duši osamelého moderného človeka a ukazuje na problémy dnešného sveta, s komunikáciou medzi pohlaviami a zdieľanie zážitkov, nepríjemností a smútku s priateľmi. Swiss Army Man toto všetko ukazuje v úplne absurdnom obale. Nie je to dokonalý film a nesadne asi každému, ale pre mňa je jeden z tých snímkov, ktorý príjemne prekvapí novými nápadmi, rozhodne nenudí a hlavne sa na toto naozaj nedá zabudnúť. Jedným slovom jazda! Daniel Radcliffe ako oživená multifunkčná mŕtvola. Neviem, na čom scenárista išiel, ale nechcel by som ten matroš okúsiť. Pokiaľ ste ale obdarení silným žalúdkom, máte radi miestami fekálny humor a máte zmysel pre absurditu, potom je toto tovar určený práve pre Vás. ()

Reklama

ripo 

všechny recenze uživatele

Odkedy Daniel Radcliffe dohral svojho posledného Harryho Pottera, odvtedy som ho nevidel v nejakej normálnej role .. a vyzerá, že budem na neho rovnako vysadený ako na iného Brita, na Hugha Granta ... Týmto filmom sa úspešne zaradil do škatuľky - NEPOZERAŤ! .... Teda ... ak by ste fakt mali chuť sledovať po celý čas prdiacu mŕtvolu, ktorá používa svoje prdy na reaktívny pohyb, či svoj stoporený úd v nohaviciach ako kompas a iný bizár .... tak si to spokojne pozrite. Film niečo má do seba, to mu neberiem, ale nie jeden, ale množstvo momentov už bolo za mojou hranicou znesiteľnosti. Nečudujem sa teda faktu, keď na festivale nezávislých filmov Sundance v Utahu odchádzali ľudia zhnusení z kinosál ... No aby ste nepovedali, že som na tom filme nenechal aspoň nitku suchú, tak soundtrack bol výborný! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Šialene originálne, pritiahnuté za vlasy, vďaka forme prezentácie humornej stránky neskutočne sarkasticky stupídne, no zato s množstvom hlbokých myšlienok zo života, ktoré nútia zamyslieť sa, čo je skutočne pre našu holú existenciu dôležité. Ja osobne som sa bavil i rozmýšľal zároveň, pričom nebyť toho úplne úplného záveru, neštítil by som sa šmariť plný počet. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Bližšie k 80%, ale taký originálny film som nevidel riadne dlho. Ten mix nálad je neskutočný, nielenže Scheinert/Kwan dokážu zo sekundy na sekundu kolísať medzi hnusom, smútkom a humorom, v záverečnej scéne to dokážu všetko naraz. Oproti všetkým tým nostalgickým kolážam ako Jurassic World a Force Awakens a schématickým marvelovkám je toto jeden malý originálny zázrak. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (14)

  • Paul Dano se nechal slyšet, že chtěl roli ve filmu jen díky jediné větě, kterou mu režiséři o filmu řekli: "Jde o film, kde tě první prd rozesměje a poslední prd rozpláče." (Hal_Moore)
  • Daniel Radcliffe chtěl být v každém záběru, kde je i jeho postava Manny. Figurína tak byla použita jen v extrémně nebezpečných scénách. Radcliffe v těchto scénách alespoň s figurínou manipuloval. (Hal_Moore)
  • Na festivalu nezávislých filmů Sundance v Utahu, vyvolal tento film takové pozdvižení, že někteří diváci se s nechutí zvedali a odcházeli pryč v průběhu filmu. (TheMozeg)

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Reklama

Reklama