Reklama

Reklama

Švýcarák

(festivalový název)
  • USA Swiss Army Man (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Hank (Paul Dano), muž vysazený na ostrově, najde na pláži ležící mužské tělo (Daniel Radcliffe). Rozhodne se použít jej jako „pomůcku" při plavbě na pevninu. Když se ale ukáže, že dotyčný muž není zcela mrtev, Hank mu pomůže a spřátelí se s ním. Jeho prostřednictvím se opět seznamuje se světem, jenž na něj čeká... (mac000)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (403)

Bachy 

všechny recenze uživatele

Hele, tak tady je ten důvod, proč vstávat v 6 ráno do fronty na lístky, sedět na karimatce před zavřenou kasou dvě hodiny předem a chroupat včerejší rohlík k snídani. Švýcarák je emotivní bomba zabalená v jednom z nejoriginálnějších obalů. A uvnitř je pak ještě schovanej zásadní důvod, proč miluji film. Ať to nikdy neskončí a ať rozbaluji do nekonečna a ještě dál. Prďte ještě hodinu. Zajímavá věta. Vždycky jsem doufal, že tohle někdy napíšu na csfd...ok, jedu dál. Bál jsem se situace "zručně nastříhanej trailer a pak prázdno na plátně", ale jsme jinde. Jsme tam, kde jsem ani nedoufal, že se Swiss Army Manem budu. Ty nejemotivnější scény trailer ani nenakousne. To si pak dožerete až v kině na sedačce. Hned vedle dalších úchylů, co hledají štěstí v poličce "bizár", protože tahle polička byla vždycky jediná nezaprášená. Chcete se bavit o tom, že Paul Dano i Daniel Radcliffe už nikdy nebudou stejní? Vždyť ani já už nemůžu bejt stejnej, ani Jurský park nemůže. Chcete se bavit o nejlepším letošním soundtracku? Lá dá da! Lá dá da! Mně je to jedno, chroupu rohlík a vím, proč miluju film. #kviff2016 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Šialene originálne, pritiahnuté za vlasy, vďaka forme prezentácie humornej stránky neskutočne sarkasticky stupídne, no zato s množstvom hlbokých myšlienok zo života, ktoré nútia zamyslieť sa, čo je skutočne pre našu holú existenciu dôležité. Ja osobne som sa bavil i rozmýšľal zároveň, pričom nebyť toho úplne úplného záveru, neštítil by som sa šmariť plný počet. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Mrtvola hraná Danielem Radcliffem jako spřízněná duše outsiderského, sebevražedně naladěného Paula Dana? Proč ne! Neodolatelně nápaditý a překvapující filmový úlet plný přátelství, prdění, existenciálních myšlenek a osobních střípků ze života, mezi kterými si každý z nás najde “ten svůj”. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Jak se blíží konec roku, člověk častěji proklikává profily filmů končící sezóny. Vidím, že u Švýcaráka jsem ani nenapsal komentář, což je vlastně výmluvné. Ten film mě tak málo zajímal, tak málo emocí a účasti ve mně vzbudil a bylo to tím otravnější, čím očividněji se snažil. Působí na mě jako objednávkové festivalové WTF pro lidi, kteří potřebují něčím machrovat na facebookovém profilu, tak si plakát nastaví jako timeline fotku. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

51. MFFKV: Stoprocentní hipsteřina, zároveň platící za jeden z nejzábavnějších kousků festivalu. Potenciálně kultovní snímek o prdící mrtvole, která se dá použít jako skládací švýcarský nůž, nejprve těží z absurdních gagů a bizarního humoru, přičemž s přibývajícími minutami stále nabývá na závažnosti, až se změní posmutnělý obraz psychicky narušeného a asociálního jedince. Ano, Švýcarák po většinu stopáže jede v bezpečných kolejích indie hitu pro masy, včetně feel-good montáží a roztomile ujetých dialogů, jako celek se však jeví jako skutečně originální skloubení psychologického dramatu a (fekální) komedie, která dokonce obsahuje poselství o plynatosti. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (14)

  • Mannyho prdy jsou směsicí prdů všech zúčastněných herců a všech členů štábu, včetně Paula Dana. Daniel Radcliffe tvrdí, že jako jediný svým prdem nepřispěl. (Hal_Moore)
  • Dan Kwan se přiznal, že nenávidí humor s prděním, acapelu a písničku "Cotton Eye Joe". Na otázku, proč tedy natočil film zrovna o těchto věcech, odpověděl, že pokud chcete zfilmovat něco, co nenávidíte, určitě to uděláte dobře. (John2y92)

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Reklama

Reklama