Reklama

Reklama

Švýcarák

(festivalový název)
  • USA Swiss Army Man (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Hank (Paul Dano), muž vysazený na ostrově, najde na pláži ležící mužské tělo (Daniel Radcliffe). Rozhodne se použít jej jako „pomůcku" při plavbě na pevninu. Když se ale ukáže, že dotyčný muž není zcela mrtev, Hank mu pomůže a spřátelí se s ním. Jeho prostřednictvím se opět seznamuje se světem, jenž na něj čeká... (mac000)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (403)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Námět filmu zněl naprosto uhozeně, trailer vypadal naprosto šíleně, nicméně samotný film je překvapivě svižný, upřímný a nečekaně vtipný, a proto za vyznačenými konturami hlavní linie příběhu zanechává velké poselství o lásce a přátelství. Swiss Army Man je originálním mixem velkých myšlenek, které jsou zabaleny do "hlubokých" debat o lidských náturách a prdění. Sice to může znít bláznivě, ale přede mnou se na ploše 95 minut rozestřel bravurní filmový zážitek podtrhnutý jímavým soundtrackem a příběhem, což ve mně s nejvyšší pravděpodobností bude rezonovat ještě hodně dlouho. Za tímto fenomenálním úspěchem dozajista stojí také výborné ústřední duo Paul Dano a Daniel Radcliffe, přičemž ten druhý jmenovaný si ve scénách, ve kterých je jeho mluvící mrtvola jakousi alegorií na nevinné dítě, krade celý film pro sebe. Režisérům Scheinertovi a Kwanovi se podařilo natočit film, který svým celkovým pojetím naprosto vybočuje z řady, přičemž ale nabízí hlubší a procítěnější zážitky než kdejaký holywoodský film. Výborná práce! „If my best friend hides his farts from me then what else is he hiding from me, and why does that make me feel so alone?“ ()

Baxt 

všechny recenze uživatele

Kdo zhlédl krátký film Interesting Ball, poskytne mu to dobrý obraz toho, co v celovečerním formátu od režisérů očekávat. Ačkoli se to ze synopse nemusí zdát, Švýcarák je se svým smyslem pro absurditu a pro amatérské filosofování nad nejpalčivějšími životními otázkami ukázkový crowdpleaser. Na této rovině ovšem nezůstává a ze své podstaty si neustále utahuje. Emocionálně nejpůsobivější scény, v nichž postavy objevují sami sebe a triumfují nad nemilosrdným osudem, režiséři inscenují například za asistence hrubého a naivního fekálního a sexuálního humoru, tak jako ve výše zmíněném krátkém filmu. _____ Švýcarák nás zpravuje o tom, že vše je spojeno se vším a všichni jsme vždy v centru vesmírného dění, ale jen když jsme schopni si hlasitě ulevovat na veřejnosti. Je to málokdy viděná hříčka pohrávající si s tematickými a stylistickými tradicemi vlezlých emocionálních crowdpleaserů. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Slovy Bernarda Blacka: "You will cry, you will laugh, it'll change your life." Ale je nutno říci, že to platí jenom o tak první hodině deseti minutách a poslední akt mi přijde velmi scenáristicky a ideologicky nezvládnutý a nedotažený. Všichni ostatní lidé, kteří se pokoušejí přijít s nejlepším prdícím jokem, můžou přestat, protože ultimátnější už to nebude. Paul Dano by z fleku mohl hrát jednoho z Ewoků na lesním měsíci Endoru, je kvalifikován jak roztomilostí, tak děsivostí, a moje míněni o Danielu Radcliffovi prudce vzrostlo. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TY JSI TA NEJOPLZLEJŠÍ VĚC V TOMHLE OPLZLÝM SVĚTĚ"...“ /// Robinson měl Pátka, Chuck Noland Wilsona a Hank má Mannyho. Jednoduchej, ovšem vše vyjadřující humor ve filozofickým ujednání o skloubení bobků všech lidí s těmi mými (samozřejmě, že jeho, ale třeba to budeš cejtit taky…). A jak byste osamělost, potřebu a nedostatek lásky vedoucí k šílenství popsali vy? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zajímá mě fáze, ve který se můžu stát vodním skútrem, studnou, kamarádem, kompasem, sprchou, střelnou zbraní, sekerou.... 2.) Jsem obdivovatel píčovin. 3.) Mám 3 zvláštní schopnosti: dokážu ztopořit, prdět a … 4.) Thx za titule „Figggo8“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Často není dobré vědět, do čeho člověk jde, ale tady se nějaká příprava hodí, alespon zhlédnutí traileru, aby divák věděl, do čeho asi jde - film o prdící mrtvole. Nicméně to je jen začátek neuvěřitelného, bizarního a přesto krásného filmu o přátelství. Pro mě to je tak na 70 %, ale na 4* to vytáhla úžasná "popcorn song" montáž. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (14)

  • Daniel Radcliffe film propagoval v Los Angeles a New Yorku spolu s figurínou Mannyho. Společně se zúčastnili nejen rozhovorů a setkání s fanoušky, ale také třeba jízdy na horské dráze. (Hal_Moore)
  • Dan Kwan se přiznal, že nenávidí humor s prděním, acapelu a písničku "Cotton Eye Joe". Na otázku, proč tedy natočil film zrovna o těchto věcech, odpověděl, že pokud chcete zfilmovat něco, co nenávidíte, určitě to uděláte dobře. (John2y92)
  • Během scény s falešným autobusem chůze Mannyho se slunečními brýlemi přesně kopíruje Víkend u Bernieho. Film, kde je také hlavní postavou mrtvola. (Hal_Moore)

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Reklama

Reklama