Reklama

Reklama

Hotel Mumbai

  • Austrálie Hotel Mumbai (více)
Trailer 1

Hotel Mumbai, poutavý příběh o lidskosti a hrdinství, živě líčí události v ikonickém luxusním hotelu Tádž Mahal v indické Bombaji, na který v roce 2008 zaútočila skupina pákistánských teroristů. Mezi oddanými zaměstnanci hotelu jsou proslulý šéfkuchař Hemant Oberoi (Anupam Kher) a číšník (Dev Patel, "Milionář z chatrče"), kteří se v zájmu ochrany hostů rozhodnou nasadit své životy. Před zraky celého světa je zoufalá dvojice (Armie Hammer, "Dej mi své jméno" a Nazanin Boniadiová, "Ve jménu vlasti") nucena učinit nepředstavitelné oběti, aby zachránila své novorozené dítě. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (244)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nenudil jsem se, ale nijak mě to nebralo. 1) S pragmatickou názorností vidíme, co jsou teroristé zač - zmanipulované oběti výplachu mozků pocházející zpravidla z chudého prostředí. O jejich manipulátorech se nedozvíme nic._____ 2) Film se mě nijak emociálně nedotkl. Postavy mi byly šumafuk, jejich utrpení jsem pociťoval stejně, jako kdybych pod mikroskopem sledoval, jak vir požírá bakterii._____ 3) Za pozornost stojí i neschopnost indických úřadů účinně a hlavně včas zasáhnout v největším (!) městě země. Ale kdo spolupracuje s Indy (například ajťáci), tak ho tento fakt asi nepřekvapí._____ 4) Zaujal mě pěkný Amandeep Singh (terorista v béžových kalhotách Imrah). Pochází z Ludhiany v Pandžábu, kde stále bydlí a získal bakaláře ve stavebním inženýrství. Nyní dělá modela na módních přehlídkách, v reklamách a hraje - Hotel Mumbai je jeho druhý celovečerní film. Práce ho zavedla i do USA, Austrálie či na Nový Zéland._____ 5) Z filmu si odnáším jedno poučení: ověřil jsem si, že na Sikhy je spolehnutí._____ 6) Výstižný koment: rikitiki***, Wacoslav1***, camppix***, Lacike**. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Protáhlé, ale strhující drama, které není z velké části zcela příjemným filmovým zážitkem. Spousta postav tu brutálně umírá ve zcela běžných situacích. Je to film, který nemá nijak ucelený děj, nemá hlavního hrdinu a vlastně se ani nic pořádného nedozvíme o daných postavách, které snímek sleduje. Každopádně ten film divácky naprosto usadí. Už od prvních minut doslova šokuje absolutně nepředstavitelnými či neuvěřitelnými scénami. Opravdu je možné, aby se tohle stalo? Ale ano, je a svět s něčím takovým už má nejednu zkušenost. Z filmového hlediska ale jinak nejde o výjimečné dílo. Žádné hlášky, žádný humor, žádná nadsázka, žádné umění, nic. Jen dramatická událost sledující kamerami, a to je vše. V jednoduchosti je síla a tady to platí dvojnásob. Empatický zážitek plný emocí je zaručen. A když se na to podíváme z reálného hlediska, mějme na paměti, že něco takového se v dnešní době může stát kdekoliv komukoli a kdykoliv... /80%/ ()

Reklama

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Teoreticky jsme všichni o těch chlapcích s A. v hlavě poučeni, ale je lepší to i vidět. Kdo má samopal, je král. Divit se, že ani ten nejluxusnější hotel široko daleko nemá pořádnou ochranku, je asi zbytečné, když jsme mohli sledovat tu naprostou impotenci bezpečnostních složek jako celku. Těch střelců bylo jen pár, nevylodila se žádná armáda o tisíci hlavách a člověk by řekl, že Bambaj snad není žádný zapadákov, aby museli více než 12 hodin čekat na posily z Dillí...přesto čekali. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Několikrát jsem se přistihl, že strašně moc chci, aby se ve filmu objevilo klišé v podobě člena speciální jednotky toho času na prázdninách v Bombaji, který by všechny ty parchanty skopal do hranaté koule. Ale ten tu nebyl a tak zoufalým hostům a personálu nezbývalo nic jiného, než utíkat a skrývat se. Z tohoto pohledu to bylo nepříjemně sugestivní a z toho, jak teroristé bez emocí odpravovali jednoho hosta za druhým šel mráz po zádech. Charaktery postav jsou načrtnuty jen povrchně, ale přesto si snadno získávají sympatie i soucit a tvůrcům budiž přičteno ke cti, že ani pohled na teroristy není úplně černobílý. Zafungoval i závěr, ve kterém se povedlo zatlačit na emoce tak, že to nepůsobilo prvoplánově. Velký respekt personálu hotelu a do Austrálie letí palec nahoru. 90% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Letos platí pravidlo "čím menší očekávání, tím větší pecka". a Hotel Mumbai je krásným příkladem. Film se zaměřuje na teroristický útok v Bombai, který se stal v roce 2008, kde skupina mladých teroristů vlítne do hotelu vykonat Džihád ve jménu Allaha. Na filmu se mi velmi líbí, že jde na věc hned od začátku, takže sledujeme doslova dvou hodinový terror a masakr, kde jsou hosté i zaměstnanci hotelu chladnokrevně a nemilosrdně popraveni a že jich nebylo málo. Autentické, mrazivé, nepříjemné a atmosféricky velmi hutné. Největší horror je kolikrát realita sama. Doporučuji!! 85% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • Film byl zčásti natáčen v ateliéru Adelaide Studios, který byl přeměněn, aby se stal interiérem hotelu Taj Mahal v Mumbai, který je exkluzivním hotelem vysoké třídy v Bombaji. Po monzunovém období se natáčení přesunulo do Indie. (ČSFD)
  • Tento film je založen na stovkách hodin rozhovorů s pozůstalými a svědky. (ČSFD)
  • Premiéra filmu byla naplánovaná na konec listopadu 2018, aby se shodovala s 10. výročí teroristických útoků Taj Palace Hotel z listopadu 2018. Premiéra se nakonec posunula. (ČSFD)

Reklama

Reklama