Reklama

Reklama

Hotel Mumbai

  • Austrálie Hotel Mumbai (více)
Trailer 2

Hotel Mumbai, poutavý příběh o lidskosti a hrdinství, živě líčí události v ikonickém luxusním hotelu Tádž Mahal v indické Bombaji, na který v roce 2008 zaútočila skupina pákistánských teroristů. Mezi oddanými zaměstnanci hotelu jsou proslulý šéfkuchař Hemant Oberoi (Anupam Kher) a číšník (Dev Patel, "Milionář z chatrče"), kteří se v zájmu ochrany hostů rozhodnou nasadit své životy. Před zraky celého světa je zoufalá dvojice (Armie Hammer, "Dej mi své jméno" a Nazanin Boniadiová, "Ve jménu vlasti") nucena učinit nepředstavitelné oběti, aby zachránila své novorozené dítě. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (241)

Fr 

všechny recenze uživatele

„BĚŽTE A VYKONEJTE DŽIHÁD!...“ /// Drsňácký vyprávění o vypíčený teroristický skupině, která řádila v roce 2008 v Bombaji, v hotelu Taj Mahal. Rejža je frajer, co umí dávkovat příběh, napětí, trochu tý akce a emoce. Scénář se zase dobře věnuje personálu, hostům i teroristům. Vyčerpávající výpověď, který odpustím tu malou dávku patosu. Hlavně proto, že ji ocení přeživší. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Dokument z roku 2009 „Surviving Mumbai“ neznám. 3.) Thx za titule ,,fonsi“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nedá sa nič robiť, tento film musím ohodnotiť najmä podľa toho, čoho rekonštrukciou v skutočnosti je. Hotel Mumbai sa doslova s ničím a nikým neserie. Vraždí sa od začiatku do konca, kamera neuhýba, vidíme množstvo mŕtvych ľudí, vrátane mladých krásnych žien a tak ďalej. A to doslova, opakujem, od začiatku do konca. Celé je to napriek tomu nakrútené príliš konvenčne, stále som mal pocit, že som vo fikcii, ale s vedomím, že sa toto nejako podobne skutočne odohralo. Film nemal dostatočnú reklamu ani ohlas, a to aj napriek hviezdnemu obsadeniu a téme. Popravde to bude zrejme práve tou konvenčnosťou a po celý čas som premýšľal, ako autenticky a takmer dokumentárne mohla táto hraná rekonštrukcia dopadnúť, ak by ju nakrútil Greengrass a možno by padali Oscary. Každopádne tu máme film od Anthonyho Marasa, ktorý šľape po celý čas, ponúka nesmierne dôležité svedectvo, ale umenie to bohužiaľ stále nie je. Vysoké hodnotenie si ale za tú snahu zaslúži. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Adekvátně syrové zmapování tragických událostí, jehož naléhavost bude v budoucnu podle všeho jen zesilovat. Výteční herci sice nedostávají tolik prostoru a střihové virtuozitě Paula Greengraase se Maras přiblížit většinou nedokáže, byť si z něj bere to nejlepší v subjektivizaci utrpení skupinky postav a dynamickém přepínání mezi různými hledisky, ale vyprávění přesto drží pohromadě a dokáže vyvolat zájem o postavy, aniž by je přehnaně glorifikovalo (pouze Rus Jasona Isaacsa je poněkud karikaturní) nebo slepě odsuzovalo zabijáky, kteří jsou k hrůzným činům tlačeni nesmyslnou ideologií a výchovou. Dobrá práce vzývající silnou touhu, aby tohle šílenství konečně přestalo. 80% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Hotel Mumbai se povedl po všech stránkách. Je dynamický, akce je autentická, bez jakýchkoliv na efekt dělaných zpomalovaček a podobných nesmyslů, které do takovýchto filmů nepatří a hlavně se snímek absolutně vyvarovává zajetým klišé akčních thrillerů a problémů hlavních postav (pro které neplatí velmi často stejná pravidla jako pro ostatní smrtelníky), se kterými se po většinu stopáže zachází v rámci mezí realisticky a značně nešetrně. Mumbai zdařile, barvitě, napínavě rekonstruuje teroristický útok z roku 2008, který se nestal ve vyspělé západní civilizaci, takže o něm vlastně ani moc lidí neví a forma, jakou nám tvůrci tuto událost připomínají je vysoce nadprůměrná. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že informace ohledně teroristického útoku v Indii na tamní historický hotel, kolem mě tak nějak prošla. Teď už ale po shlédnutí tohoto filmu vím a nikdy nezapomenu. Geniální rekonstrukce teroristického útoku, které vládne preciznost, skvělé herecké výkony, technická vyspělost, ale i mnohdy lidská nelogičnost dána onou stresovou situací a navíc přispívá dalším hřebíčkem do rakve samotnému islámu. Nevím jak se k tomu stavět, ale během filmu jsem se zamýšlel nad tím, co je lepší. Věřit v náboženství, jehož jménem ročně jeho stoupenci způsobí bezbřehé množství bolesti nebo se ho vzdát, ubrat jeho sílu ve světě a stát se ateistou? ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • Arjun (Dev Patel) si na začátku filmu před zrcadlem pečlivě upravuje turban. Při odchodu je v zrcadle vidět, že ho má vzadu rozvázaný. Pak je střih, kdy jde ke košili a turban má opět uvázaný. (Seffi)
  • Tento film je založen na stovkách hodin rozhovorů s pozůstalými a svědky. (ČSFD)
  • Vo filme si mala zahrať aj herečka Teresa Palmer, no kvôli tehotenstvu sa nakoniec vo filme neobjavila. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno