Reklama

Reklama

Nepříčetná

  • USA Unsane (více)
Trailer 1

Po traumatickém zážitku se stalkerem, ze kterého se ještě úplně nevzpamatovala, se Sawyer Valentini (Claire Foy – TV seriál The Crown) ocitá v psychiatrické léčebně. Jen chvíli po nástupu do přísně střeženého ústavu zachytí pohled místního zaměstnance, o kterém je přesvědčená, že patří muži, jenž ji pronásledoval. Ale byla to skutečnost, nebo pouhá iluze? (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (202)

TomX2 

všechny recenze uživatele

Od Nepríčetnej som čakal neškodný priemer, no film sa prekvapivo kolíše medzi jednou-dvoma hviezdami. Možno za to môže fakt, že je hlavná hrdinka vrcholne nesympatická a scenár hrozný, no je tu viacero negatív, vďaka ktorým si film zďaleka netrúfa na tri hviezdy. V hranici mnou videných tohtoročných hororov je Unsane kvalitatívne niekde v prostriedku, viac ako dva tomu však nedám ani náhodou. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Vyzerá to ako "found footage" ale nie je nič také. "Unsane" ma nakoniec celkom chytilo, no nie som si úplne istý, či je tento film skutočne hororom. Myslím si skôr, že thriller je lepšie označenie. Stalkeri môžu byť ale skutočne desiví a tento film je toho dobrým dôkazom. Osobne si možno trošku myslím, že toto chceli nejako spracovať aj tvorcovia filmu "Last Girl Standing". Minimálne to, čo bolo na konci tohto filmu. A nebudem to tu rozoberať, lebo by išlo o spoiler. Každopádne mám pocit, že všetci hrajú svoje role veľmi dobre. Claire Foy je skvelá, Jay Pharoah je podľa mňa tiež vynikajúci. Vôbec mám pocit, že majú spolu aj všetky najlepšie scénky. Pozitívne. Joshua Leonard hrá svoju rolu absolútne desivo. Nikdy neviem čo sa mu odohráva v hlave, no jedno viem naisto. Viac by potreboval zavrieť na psychiatriu než naša hlavná hrdinka. Juno Temple je tu znova v role, kde je strašne otravná, no našťastie tu moc nie je. Každopádne tu má pár dobrých scénok. Niektoré momentky sú kamerou trošku nezvládnuté a občas ten štýl filmu nepasuje, no ako celok to dokážem prijať. Najmä keď v prvej časti filmu som najprv vôbec nevedel čo sa deje a prečo sa to deje. Potreboval som to trošku objasniť, no v momente ako som sa do toho dostal, začalo to byť zaujímavé. Ja som osobne s filmom spokojný. Neviem či by som sa k nemu vrátil, ale za jedno pozretie to stálo. To určite. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Solidní žánrovka opět soderberghovsky netradičně okořeněná. Jediné rozpaky při rozhodování o hodnocení jsou z toho, jak film vypadá mdle a nezáživně (protože je to experiment natočený celý na iPhone 7+), a z absence hudby, která by ten film pozvedla. Rozhodně by bylo naprosto zbytečné jít na to do kina, ale jako thriller o cvokárně na doma je to oukej. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Na to, že je film natočený cez iPhone, tak na to jebal pes. Diváka predsa nikdy nezaujímalo a ani zaujímať nebude, akú značku kamery použili. Úprimne, mne osobne je u prdele aj meno kameramana, pretože mi bez tak nič nepovie. Takže nad iPhone historkou nech onanujú v reklamnou oddelení. Nepríčetná dokázala v sebe spojiť stalker námet spolu s nedobrovoľným pobytom v liečebni. Výborne fungujúca kombinácia, ktorá poskytla veľmi nepríjemný životný priestor pre Sawyer Valentini. Ona vo Vás dokáže vyvolať sympatie, súcit, obavy a predovšetkým záujem. Dôvodom je skvelá Claire Foy. Musím oceniť predovšetkým, ako sa tu stupňuje pocit nespravodlivosti, ktorý je postupne premení v boj o život. Jeden z najlepších filmov roka 2018. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Zaneprázdnená pracovníčka Sawyer (Claire Foy) sa dôsledkom nerozvážnosti stane pacientkou psychiatrickej liečebne. Tvrdí, že jej stav je výborný, lenže tým nikoho nepresvedčí. Po akceptovaní faktu, že sa z miesta tak skoro von nedostane, sa musí postaviť najväčšiemu strachu svojho života. - Pred pozeraním som si hovoril, ako môže režisér s viac ako tridsaťročnými skúsenosťami u filmu natočiť svoj prvý horor a použiť v ňom ten najohranejší twist, kedy sa na konci ukáže, že je hlavná postava na hlavu. Pán Soderbergh ale príjemne prekvapil a jedná sa o niečo úplne iné a dosť uspokojivé. Z priebehu sa vela prezradiť nedá, ale funguje kvalitne hlavne vďaka presvedčivo zahranej hlavnej úlohe, kedy hlavnej postave jednoducho musíte držať palce. Dám tomu tri hviezdy, pretože mi velmi chýbala krv a nejaké gore scény, ktoré by to potiahli ešte vyššie. Pár hodín po zhliadnutí mi začína byť fakt lúto, že z toho prostredia režisér nevyťažil poriadnu atmosféru, ale to ma kvôli jeho absencii žánrových skúseností neprekvapuje. + herečka z Vampire Academy + herečka z Stranger Things + herečka z Hide and Seek + herec z The Blair Witch Project, Hatchet a The Town That Dreaded Sundown + herečka z Sweet, Sweet Lonely Girl ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Steven Soderbergh natočil celý film za 10 dní na svůj iPhone 7 Plus, a to v rozlišení 4K. Stal se tak prvním známým režisérem, který se k podobnému kroku odhodlal. (boni)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. února 2018 na filmovém festivalu v Berlíně. (ČSFD)

Související novinky

Soderbergh se vrací do akce

Soderbergh se vrací do akce

05.02.2018

Začnou se hollywoodské filmy točit na iPhone? V nejbližší době to samozřejmě nehrozí, Steven Soderbergh si ale myslí, že pomalu míříme právě tímhle směrem. Co udělal proto, aby tenhle trend nastolil?… (více)

Reklama

Reklama