Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Čtvrtá série nazvaná "Blackadder Goes Forth - Černázmije pokračuje" se odehrává za I. světové války. Hlavní postavou je kapitán britské armády Edmund Černázmije (to není chyba - po těch staletích už se to píše dohromady) snažící se dostat pod jakoukoliv záminkou z války. Skvělý plán mu ale vždy překazí generál "Mroží ksicht" Melchett a jeho pobočník, kapitán Darling, který kapitána Černouzmiji nenávidí. Kromě nich jsou zde opět jeho přátelé - pucflek svobodník Baldrick a naivní poručík George. (Fary)

(více)

Recenze (175)

Gastovski 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

... co třeba ta mbodská roklina pane? - Ano, to bylo dost nechutné. Deset tisíc tucijský bojovníků po zuby ozbrojených jen kiwi a půlkami kiwana. A místo toho abychom brali zajatce jsme udělali ovocný salát. Nejlepší a zároveň moje nejoblíbenější série s Černou zmijí. Všechny epizody (až na druhou) hodnotím všechny kolem 90 až 100% + dojemný závěr alá Butch Cassidy a Sundance Kid. ()

Reckon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V poslední sérii je krásně parodováno myšlení války jako nádherné události plné odvahy a cti. Generál Melchett tu zachází někdy hodně daleko. Ještě jsou hodně vtipné narážky na zákopovou stravu. Hlavně popsaný recept jak upéct krysu do zlatova v kaluži a k tomu si dát výborné kafe z přírodních zdrojů, které jsou prakticky vždy po ruce. (10/10) ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neviděl jsem sérii první, z těch zbylích třech je tahle sice asi neslabší, i tak je to ale geniální počin. Objevují se tu všichni z předchozích sérií... no snad jen vyzdvihnout krásnou hořce-vtipnou poslední scénu celého Blackaddera. Jinak někdy musím vyzkoušet ten trik s trenkama na hlavě a tužkama v nose! 90% ()

cogi 

všechny recenze uživatele

Geniální zakončení seriálu, každá serie byla lepší a lepší a čtvrtá je vrcholem všeho .. zamilovala jsem si postavy, herce a popravdě je mi smutno, když vím, že je neuvidím v dalších etapách lidstva .. akorát v předchozí serii mi pořád vrtalo hlavou, kdo hrál prince, kterému zmiják sloužil a v prvních sekundách poslední serii jsem uviděla Hugh Laurieho bez paruky a nalíčených líček, tak se mi obličej prince spojil s doktorem housem a já jsem si o to víc užíla seriálu ()

easaque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

kultovní seriál s nezapomenutelnou Černou zmijí a Baldrickem odehrávající se ve čtyřech obdobích slavných anglických dějin. Sice kvajita jednotlivých epizod je nerovnoměrná, ale jako celek to drží po kupě. Humor většinou stojí na zesměšňováním jednotlivých postav, takže žádné hlubokomyslné myšlenky nečekejte.. Půlhodinové díly však zpříjemní volný čas, kdy není do čeho či koho píchnout ;-) Ve výsledku slabší 4 hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (4)

Zajímavosti (11)

  • V epizodě usvědčí domnělého špiona na základě chytáku, že Hull patří společně s Oxfordem a Cambridge k proslulým univerizitám. V roce 1917, ve kterém se přibližně odehrává 4. série seriálu, ještě neexistovala univerzita v Hullu, ta byla založena až v roce 1927. (Shakaar)
  • V roce 2004 se seriál umístil na 2. místě v anketě "nejlepší britský sitcom" vedené televizemi BBC, ITV a Channel 4. (M4rkl4r)

Reklama

Reklama