Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Potřetí (The Third) se setkáváme s Černou zmijí na přelomu 18. a 19.století (1760 - 1815). Je sluhou prince-regenta George a v kuchyni, kde se kromě princových komnat děj často odehrává, mu nahrává svou blbostí "úředně ověřený švestkový knedlík" Baldrick, jeden ze dvou finalistů konkursu na obecního idiota Kensingtonu. (Nestal se jím, protože se dostavil. Ten druhý byl větší idiot - zapomněl na to.) V celé sérii se Černá zmije snaží získat majetek a moc i za cenu zrady svého pána nebo krádeže jeho majetku. Princ je však takový hlupák, že si těchto manipulací díky důvtipu Černé zmije nikdy nevšimne. (Fary)

(více)

Recenze (143)

Oskar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Stojíte, jako byste říkal - zde jsou mé genitálie, kopněte si." Myslím, že právě na základě ztvárnění prince George dostal Hugh Laurie postavu Bertieho Woostera ve "Woosteru a Jeevesovi". ;-) Jinak je tahle série o něco slabší než druhá a čtvrtá, protože se v ní moc politikaří a humor nemůže být tak nadsazený. Ale i tak je to fajn. 80 % ()

adamo_znk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série Černé zmije je pro mě určitě hned po čtyřce nejlepší. Krom klasiké dvojice Atkinson (Adder) a Robinson (Baldrick) tu září hlavně totálně natvrdlej princ regent George a.k.a. Hugh Laurie. Nejoblíbenější díl jednoznačně Vůl a Volby ! Zamrzí jenom absence Stephena Frye "Jméno?" "Baldrick" "Příjmení?" "Hm... asi vypadni!" "Vypadni?" "Jo, když jsem byl malý a chtěl jsem si hrát s dětmi tak jsem jim říkal ahoj jmenuji se Baldrick a ony my víme Vypadni Baldricku "! ()

Reklama

Opsha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moje nejoblíbenější série. Hluchých míst minimum, dobrých vtipů maximum a navíc tady je Rowan Atkinson největší svině. Novými přírůstky do rodiny jsou Hugh Laurie jako nezapomenutelný tupec princ Jiří a Helen Atkinson-Wood čili kavárnice paní Migginsová, která mě ničím nenadchla (naštěstí se to ale celé netočí kolem ní). Jednotlivé díly: 1* Plány a nepoctivost Tenhle díl by mohl být asi jako jediný Oskarovi trnem v oku - jediný se týká politiky, konkrétně sesazení prince Jiřího a jedněch velice podezřelých voleb. Ovšem natolik vtipně, že patří do mé top pět dílů. 9/10 ---- 2* Inkoust a neschopnost No, tady jsem se dozvěděl spoustu zajímavých věcí. Například, že básníci byli "emo" už v devatenáctém století případně,kdo je autorem hesel "abatyše" a "buřtík" v naučném slovníku. A taková vzdělávací hodnota se nesmí zanedbat. 9/10 ----- 3* Drchnička a šlechta Na královský dvůr pronikli Francouzi a s niími navrátilec Tim "Lord Percy" Mc Innerny a "Rimmer" Chris Barrie. Zatímco první nemá chybu ani v jedné své podobě, druhý chytil ten nejnevděčnější štěk, pouze s jedním (a dost trapně přeloženým) vtipem. 6/10 ------ 4* Cit a senilita Tentokrát je na řadě divadlo. A princ Jiří trénuje projev s dvěma Shaespearovskými herci (jeden z nich je Keneth Connor alias funebrák Alphonse z Haló Haló). Asi nejméně zábavný díl ze série. 5/10 ----- 5* Roztomilá Amy V první sérii se měl ženit sám Edmund, tentokrát tahle potupa vyšla na prince. Navíc nevěsta je nána, která si ve dvaceti hraje s panenkami. Sice pomalejší rozjezd, ovšem od půlky to stojí za to. A hlavně, Edmund je mnohem lepší loupežník než pythonský Dennis Moore. Minimálně koně má originálnějšího. 8/10 --- 6* Souboj a dvojník Princ si zašpásoval s neteřemi admirála Wellingtona a je jím tudíž vyzván na souboj. Ovšem kdo v něm bude asi nakonec bojovat. Navíc se tu objevuje Edmundův skotský bratránek Šílený McZmije. Nejlepší a nejvtipnější konec ze všech sérií 10/10 --- Sem bych pro vyjádření pocitů musel přepsat celý úvod, každopádně to nej co může Černá zmije nabídnout 9/10 ()

Splasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Humor zůstal velmi podobný. Akorát má Mr. B druhého nahazovače. Baldrickově hlouposti tu směle konkuruje Jiří - princ z Walesu (!) - v klasickém podání držitele řádu Impéria (HL). A pan Atkinson tyto nadhozy opět skvěle využívá ke svým ironickým a sarkastickým poznámkám. Velmi povedené jsou závěrečné titulky. _ Tuším, že poslední série z prostředí Světové války bude ještě o kousek dál. ()

S120 

všechny recenze uživatele

Tato série je snad ze všech nejlepší - hlavně proto, že Zmijákovi se občas podaří docílit ve svých plánech vítězství. Podle mého je zde i bezkonkurenční díl celého seriálu: "Drchnička a šlechta", kde má pěknou roli Chris Barrie aneb Arnold J. Rimmer. Jinak originální "novácký" dabing seriálu je technicky hodně slabý, ale kvalitou překladu bezkonkurenční. To novější předabování seriál (tím myslím samozřejmě všechny jeho řady) potápí ... bohužel. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (8)

  • V roce 2004 se seriál umístil na 2. místě v anketě "nejlepší britský sitcom" vedené televizemi BBC, ITV a Channel 4. (M4rkl4r)
  • Jediná ze sérií Černé zmije, ve které se neobjeví Rik Mayall. (Kulmon)
  • Jména herců ze čtvrté epizody Mossop a Keanrick odkazují na tři známé herce 18. století: irský herec Henry Mossop (1729-1744), angličtí herci Edmund Kean (1789-1833) a David Garrick (1717-1779) (Kulmon)

Reklama

Reklama