foto

Warren Clarke

  • nar. 26.4.1947
    Oldham, Lancashire, Anglie, Velká Británie
  • zem. 12.11.2014 (67 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Warren Clarke je anglický herec, který se narodil 26.4.1947 v Oldhamu. Jeho první kroky směřovaly do tzv. mýdlové opery CORONATION STREET, kde se objevil nejprve jako Kenny Pickup v roce 1966 a poté v roce 1968 jako Gary Bailey.

První větší roli ztvárnil v roce 1971 ve slávném filmu Stanleyho Kubricka A CLOCKWORK ORANGE, kde si zahrál po boku tehdy velmi uznávaného Malcolma McDowella a vystupoval zde jako obtloustlý člen Alexovy bandy, který se jmenoval Dim. S McDowellem se sešel ještě jednou o dva roky později ve filmu Lindsaye Andersona - O LUCKY MAN!

V dalších letech Warren Clarke ztvárnil více než stovku dalších rolí. Další známější role, která stojí za zmínku, je ruský disident Pavel Upenskoj z filmu FIREFOX (1982) od Clinta Eastwooda. Velmi dobre se chopil i komedialní role Olivera Cromwella v populárním seriálu BLACKADDER s Rowanem Atkinsonem.

Jeho doposud největší a nejznámější rolí je ale určitě Andy Dalziel ze slavného britského detektivního seriálu DALZIEL A PASCOE, kde vystupuje již více než 10 let. Tři epizody z tohoto seriálu sám režíroval a všech 61 epizod sám produkoval.

Jeho poslední televizní rolí je zatím komandér Peters ve snimku MARPLY: WHY DIDN'T THEY ASK EVANS (2009).

Herecká filmografie

Filmy

2013 Vláčková hlídka: Připraveni k záchraně (TV film)
2010 Inspector George Gently: Peace & Love (TV film)
2009 Slečna Marplová: Proč nepožádali Evanse? (TV film)
Vraždy v Yorkshiru: 1974 (TV film)
Vraždy v Yorkshiru: 1980 (TV film)
Vraždy v Yorkshiru: 1983 (TV film)
2007 Christmas at the Riviera (TV film)
Dalziel a Pascoe: Démoni v nás (TV film)
Dalziel a Pascoe: Pod tmavými hvězdami (TV film)
Dalziel a Pascoe: Projekt Afrodíté (TV film)
2006 Dalziel a Pascoe: Anděl strážný (TV film)
Dalziel a Pascoe: Jeskynní žena (TV film)
Dalziel a Pascoe: Padlý anděl (TV film)
Dalziel a Pascoe: Smrt v rodině (TV film)
Dalziel a Pascoe: Ve špatnou chvíli na špatném místě (TV film)
Dalziel a Pascoe: Čas slávy (TV film)
2005 Dalziel a Pascoe: Mrtvé maso (TV film)
Dalziel a Pascoe: Prach jsi (TV film)
Dalziel a Pascoe: Vykopávky (TV film)
2004 Dalziel a Pascoe: Cena slávy (TV film)
Dalziel a Pascoe: Hra na vojáky (TV film)
Dalziel a Pascoe: Na útěku (TV film)
The Deputy (TV film)
2003 Dluh (TV film)
2002 Dalziel a Pascoe: Ani pro lásku, ani za peníze (TV film)
Dalziel a Pascoe: Hovory s mrtvým (TV film)
Dalziel a Pascoe: Hříchy otců (TV film)
Dalziel a Pascoe: Mens Sana (TV film)
Dalziel a Pascoe: Nežádoucí (TV film)
2001 Arthur's Dyke
Dalziel a Pascoe: Nepříjemné pravdy (TV film)
Dalziel a Pascoe: Pravda a následky (TV film)
Dalziel a Pascoe: Tajemství mrtvých (TV film)
Dalziel a Pascoe: Zdi mlčení (TV film)
Dohola
2000 Dalziel a Pascoe: I mrtví vraždí (TV film)
Dalziel a Pascoe: Lstivý lišák (TV film)
Dalziel a Pascoe: Mrtví cizinci (TV film)
Dalziel a Pascoe: Nad zákonem (TV film)
Zamřížovaná zahrada
1999 Dalziel a Pascoe: Benny se vrátil (TV film)
Dalziel a Pascoe: Britský granátník (TV film)
Dalziel a Pascoe: Vzkříšení (TV film)
Dalziel a Pascoe: Čas odejít (TV film)
The Mystery of Men (TV film)
1998 Dalziel and Pascoe: Bones and Silence (TV film)
Dalziel and Pascoe: Child's Play (TV film)
Dalziel and Pascoe: The Wood Beyond (TV film)
Dalziel and Pascoe: Under World (TV film)
1997 Dalziel and Pascoe: A Killing Kindness (TV film)
Dalziel and Pascoe: Deadheads (TV film)
Dalziel and Pascoe: Exit Lines (TV film)
Dalziel and Pascoe: Ruling Passion (TV film)
1996 Dalziel and Pascoe: A Clubbable Woman (TV film)
Dalziel and Pascoe: An Advancement of Learning (TV film)
Dalziel and Pascoe: An Autumn Shroud (TV film)
Giving Tongue (TV film)
1995 Bible - Starý zákon: Josef (TV film)
Inkognito
1992 Angels
1990 Vrahovy ruce (TV film)
1988 Blackadder: The Cavalier Years (TV film)
Crusoe
1987 Ishtar
Mandela (TV film)
1985 Gulag (TV film)
Hitlerova SS: Portrét zla (TV film)
Létající ďáblové
Russian Soldier, The (TV film)
1984 Lassiter
Přísně tajné!
Real Life
The Cold Room (TV film)
1983 Case of the Frightened Lady, The (TV film)
Enigma
1982 Ohnivá liška
1981 From a Far Country
Psy-Warriors (TV film)
1980 Hawk mstitel
Tempest, The (TV film)
1979 S.O.S. Titanic (TV film)
Victims
Zlaté stoky
1976 The Hunchback of Notre Dame (TV film)
1973 Šťastný to muž
1972 Antony and Cleopatra
Home (TV film)
1971 Mechanický pomeranč
1969 Nováčci

TV seriály

2015 Poldark (TV seriál)
Epizoda 4 (S01E04)
Epizoda 3 (S01E03)
Epizoda 2 (S01E02)
další epizody (4)
2012 Zavolejte porodní sestřičky (TV seriál)
2011 Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Smrt na začátku máje (S14E06)
2010 Já, William (TV seriál)
Vraždy v Oxfordu (TV seriál)
Smrt na observatoři (S04E02)
2008 Invisibles, The (TV seriál)
2006 Život v buši (TV seriál)
2000 Down to Earth (TV seriál)
1998 In the Red (TV seriál)
Respectable Trade, A (TV seriál)
1997 The Locksmith (TV seriál)
1996 Dalziel a Pascoe (TV seriál)
1994 House of Windsor, The (TV seriál)
Moving Story (TV seriál)
1993 Conjugal Rites (TV seriál)
Útočník (TV seriál)
1992 Gone to Seed (TV seriál)
1991 Gone to the Dogs (TV seriál)
Sleepers (TV seriál)
1989 Nice Work (TV seriál)
The Manageress (TV seriál)
1987 Tickets for the Titanic (TV seriál)
1986 Unnatural Causes (TV seriál)
1985 Screen Two (TV seriál)
1984 Perla v koruně (TV seriál)
1983 Reilly: Ace of Spies (TV seriál)
The Home Front (TV seriál)
1981 Masada (TV seriál)
Wolcott (TV seriál)
1980 Hammer House of Horror (TV seriál)
1979 Shelley (TV seriál)
Tinker, Tailor, Soldier, Spy (TV seriál)
1976 Our Mutual Friend (TV seriál)
1974 Jennie: Lady Randolph Churchill (TV seriál)
1971 The Onedin Line (TV seriál)
1969 Softly Softly: Task Force (TV seriál)

Dokumentární

2011 Byl jednou jeden film: Mechanický pomeranč (TV film)
2003 Il était une fois... (TV seriál)
1953 Panorama (TV seriál)

TV pořady

2006 The ONE Show (TV pořad)
2000 GPTV (TV pořad)

Režijní filmografie

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace