Reklama

Reklama

Tygr a drak

  • Tchaj-wan Wo hu cang long (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Válečníci, kteří se naučí zacházet se zbraněmi od mnichů z Vudanovy hory, jsou prakticky neporazitelní; jejich podivuhodných schopností si široko daleko všichni váží a mají z nich strach. Ale Li už by chtěl s věčným válčením přestat, a proto svůj slavný meč, Zelený osud, někomu daruje. Meč je ovšem uloupen a Li je přesvědčen, že je jeho svatou povinností zabránit tomu, aby proslulá zbraň padla do nepovolaných rukou. Nezbývá tedy, než aby se v doprovodu své společnice, tělesné strážkyně Shu Lien, vydal po stopách lupiče... (Film+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (536)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nie je to prvé kung-fu, ktoré má naozajstný príbeh, ani film s najlepšou bojovou choreografiou. Dôvod, prečo to milujem a prečo tomu podlieham od prvých minút, je tá fantastická romanca. Tá medzi "mladými" je fajn (odbočka v púšti je prekvapivo funkčná), ale tá medzi Chowom a Yeoh je ÚCHVATNÁ. Už v prvom dialógu to medzi nimi tak rezonuje, že zunenie Nefritového meča je oproti tomu len hrkotaním plechu vo vetre. Nádhera. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Líbila se mi ta retardovaná romance mezi Baiem a Lien, kteří sice jsou superbojovníky, ale co se vyznání vzájemné lásky týče, jsou extrémně plaší a přibližují se k sobě rychlostí dvou želv na zmrzlé kaluži. Souboje jsou solidní, ale třeba v Hrdinovi se mi jevily působivější. Chow je ztělesněné charizma, Yeoh výborně hraje plaché zamilované pohledy a Zhang je skvělá jako mladá dračice. ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Filmy s tematikou bojových umění nikdy nebyly moji srdcovou záležitostí a o mystičnu si také myslím své. Spíše než jako příběh bájných hrdinů ze staré Číny na mě působí jako jakási představa o staré Číně a jejích bájných hrdinech, o které režisér netuší, jaký má vlastně skutečný význam. A obrazově je pro mě třeba takový "Hero" zajímavějším počinem. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

S tímhle filmem mám jeden základní problém, dřív než tygr a drak jsem totiž viděl hrdinu a ve srovní s ním tygr a drak mocně pokulhává. vizuální stylizace není zdaleka tak působivá, film je místy značně nudný a hlavně si moc nelíbil celý scénář, obvzlášť ten závěr. pokud chcete vidět asijsskou mystickou vizuální bombu puste si raději skvělého HRDINU. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Ten konec! Wow! Nejsem si jistý, zda-li jsem ho pochopil, ale jde obecně o krásný film. Jasně, někdo nepřistoupí na to, že tu postavy doslova létají. Jenže toto není jen bojový film à la Bruce Lee nebo jedna velká honička Jackieho Chana. Je to o postavách. O jejich životech a osudech. O citech a odolnosti. A boji za to, co je správné, byť ne pro každého to musí znamenat totéž. Přes poetiku dialogů a zároveň dosti odlišné rysy čínského dialektu se u nás musíme trochu prokousat, ale říkám ze srdce pravdu, stojí to za to. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (27)

  • Kovář, který vyrobil zbraně pro tento film, byl na Tchaj-wanu soused režiséra Anga Leeho. (Morien)
  • Ziyi Zhang (Jen) v rámci přípravy na film mimo jiné několik měsíců studovala kaligrafii. (Morien)
  • Yun-Fat Chow (Li Mu Bai) má jako rodnou řeč kantonštinu, ale Tygr a drak je v mandarínštíně. První den natáčení musel proto opakovat některé záběry až třicetkrát, než vše dokázal vyslovit správně. (Zagros)

Související novinky

Letní filmovou školu odstartuje Bod obnovy

Letní filmovou školu odstartuje Bod obnovy

17.07.2023

Letní filmovou školu slavnostně zahájí v sobotu 29. července na české poměry nadstandardní žánrový snímek Bod obnovy. „Přesně po 60 letech (!!!) od premiéry legendární Ikarie XB1 se česká… (více)

Donnie Yen v pokračování Tygra a draka

Donnie Yen v pokračování Tygra a draka

18.05.2013

Weinsteini to myslí vážně, ačkoli jejich plány se trochu změnily. Natáčení dvojky oscarového hitu, kterým Ang Lee redefinoval pohled na kung-fu filmy, mělo původně startovat právě v těchto dnech.… (více)

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (více)

Ang Lee převezme Fincherovu Kleopatru

Ang Lee převezme Fincherovu Kleopatru

26.08.2012

Možná. Projekt Cleopatra, ve kterém by si Angelina Jolie měla zahrát výrazně realističtější pojetí legendární egyptské vládkyně (spíš než jako svůdkyně bude vykreslena jako šikovná politička a… (více)

Reklama

Reklama