Reklama

Reklama

Tygr a drak

  • Tchaj-wan Wo hu cang long (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Válečníci, kteří se naučí zacházet se zbraněmi od mnichů z Vudanovy hory, jsou prakticky neporazitelní; jejich podivuhodných schopností si široko daleko všichni váží a mají z nich strach. Ale Li už by chtěl s věčným válčením přestat, a proto svůj slavný meč, Zelený osud, někomu daruje. Meč je ovšem uloupen a Li je přesvědčen, že je jeho svatou povinností zabránit tomu, aby proslulá zbraň padla do nepovolaných rukou. Nezbývá tedy, než aby se v doprovodu své společnice, tělesné strážkyně Shu Lien, vydal po stopách lupiče... (Film+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (534)

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Asijské filmy mě příliš neoslovují a nejspíš nemám potenciál je pochopit. Tohle je ale opravdu něco, co mi nejde do hlavy, ať už se budu snažit sebevíc... Ty jejich takzvaně dechberoucí souboje a akce mi tedy vážně dech neberou a když partička rozzuřených asiatů naprosto nereálně skáče po bambusu, tak mě to opravdu neuchvátí. Asi jsem omezená, ale asijská kultura mě neláká a tak nějak nemám potřebu ji obdivovat. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Bol som pochopiteľne zvedavý na film, ktorému akademici nadelili štyroch Oscarov, aj keď som tušil, že tento mix bojových umení a leteckého dňa bude pre mňa ťažko stráviteľný. Nesklamal som sa. Dokázal som to síce dopozerať bez použitia rýchloposunu, ale k uvedeným žánrom (dobrodružný/dráma/akčný/fantasy) by mal byť pridaný aj bábkový. Herci poletujúci na zle maskovaných drôtikoch a naivné dialógy najlepšie zodpovedajú bábkovým filmom. Tri hviezdičky sú preto viac výrazom mojej zhovievavosti, ako mojim ocenením reálnej hodnoty tohto čudného filmu. ()

Reklama

Webb 

všechny recenze uživatele

[6/10] (Asia Union, China Film, Columbia, EDKO, Good Machine, Sony, United China, Zoom Hunt) (Technicolor /// Produkce: Li-Kong Hsu, William Kong, Ang Lee /// Scénář: Hui-Ling Wang, James Schamus, Kuo Jung Tsai podle knihy Du Lu Wanga /// Kamera: Peter Pau /// Hudba: Jorge Calandrelli, Yong King, Tan Dun /// Oscar: Taiwan (nejlepší cizojazyčný film), Timmy Yip (výprava), Peter Pau (kamera), Tan Dun (hudba) /// Nominace na Oscara: William Kong, Li-Kong Hsu, Ang Lee (nejlepší cizojazyčný film), Ang Lee (režie), Hui-Ling Wang, James Schamus, Kuo Jung Tsai (scénář), Timmy Yip (kostýmy), Tim Squyres (střih), Jorge Calandrelli, Tan Dun, James Schamus (píseň)) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE] ()

tron 

všechny recenze uživatele

Bojové scény patria k jedným z najlepších, aké boli v 90. rokoch stvorené, ale faktom je, že ma, až na pár šermiarskych fígľov, nestrhli. Herci sú dobrí, ale tiež to nie je niečo, čo by som si dal zarámovať. Dialógy majú hlavu aj pätu, ale žiadna srdcovka to nie je, hoci občas sú dojemné a zaujímavé. Chow Yun-Fat je akčný poloboh, takže má minimum akčných scén, nakoľko ak by ich mal viac, príbeh by sa musel po dvoch minútach zákonite skončiť. Ostatní sú fajn a každý herec dostal kvalitnú príležitosť, až na kvázi komického „strážcu“. Trocha čudné je, že niektoré postavy z deja záhadne miznú. Páčil sa mi padajúci koniec. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

"Now give yourself up and find yourself again." Filmová báseň, anebo také oduševnělý "sen o Číně co nikdy neexistovala". První doušek z tohoto očistného pramene to za Vás, dost možná jako u mě, až příznačně nemusí rozhodnout. Příběh je spletitý a zvolna se vinoucí. Ale po druhém.. třetím.. přichází katarze a čiré opojení. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (27)

  • Ve své době mezinárodně nejúspěšnější asijský film všech dob utržil v celosvětových kinech 213,5 milionu amerických dolarů (z toho 128,1 mil. v Severní Americe). (NIRO)
  • První neanglicky mluvený film, který v USA vydělal více než 100 milionů amerických dolarů. (Tygrys)

Související novinky

Letní filmovou školu odstartuje Bod obnovy

Letní filmovou školu odstartuje Bod obnovy

17.07.2023

Letní filmovou školu slavnostně zahájí v sobotu 29. července na české poměry nadstandardní žánrový snímek Bod obnovy. „Přesně po 60 letech (!!!) od premiéry legendární Ikarie XB1 se česká… (více)

Donnie Yen v pokračování Tygra a draka

Donnie Yen v pokračování Tygra a draka

18.05.2013

Weinsteini to myslí vážně, ačkoli jejich plány se trochu změnily. Natáčení dvojky oscarového hitu, kterým Ang Lee redefinoval pohled na kung-fu filmy, mělo původně startovat právě v těchto dnech.… (více)

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (více)

Ang Lee převezme Fincherovu Kleopatru

Ang Lee převezme Fincherovu Kleopatru

26.08.2012

Možná. Projekt Cleopatra, ve kterém by si Angelina Jolie měla zahrát výrazně realističtější pojetí legendární egyptské vládkyně (spíš než jako svůdkyně bude vykreslena jako šikovná politička a… (více)

Reklama

Reklama