Reklama

Reklama

Major Grom: Morový doktor

  • Rusko Major Grom: Čumnoj doktor (více)

VOD (1)

Policejní major Igor Grom je v celém Petrohradu známý svým nezlomným přístupem ke zločincům všeho druhu. Všechno se však dramaticky změní poté, co se v ulicích objeví osoba s maskou morového doktora. Prohlásí, že toto město zachvátil mor korupce, zkaženosti a bezpráví a začne odstraňovat všechny lidi, kteří unikli trestu pomocí peněz a vysokého postavení. Společnost je rozrušená a policie bezmocná. Poprvé Igor čelí problémům při vyšetřování, jehož výsledek může určit osud celého města. (Televize Seznam)

(více)

Recenze (125)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taký netradičnejší komixový film. Vidno, že z Ruska a nie z USA. Film ma celkovo proste unikátnu atmosféru. Najviac ma na filme štvalo dávkovanie informácií (schopnosti hrdinu sú dosť dlho nejasné) a rozvláčnosť. Čo so štedrou stopážou malo za následok, že som sa neraz nudil. Príbeh nie je zase až tak strhujúci. Hlavný hrdina s tou smiešnou retro čiapkou je nevýrazný. Záporák s divným účesom skôr k smiechu. Aspoňže ma prekvapil ten twist. Ten som nečakal. Akcie tu tiaž nie je veľa. Najviac sa mi páčila úvodná naháňačka. Potom tam dlho vlastne žiadna akcia nebola. Sem tam nejaká bitka a potom až finále. Za mňa to je len priemer na jedno pozretie a tretiu hviezdičku dávam len za tú ruskú atmosféru. Prípadnú dvojku určite vynechám. 5/10. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Úplně to vidím, kámo...americký remake s názvem Captain Thunder: Dr. Black Death. V hlavní roli Ryan Reynolds aka cpt. Thunder, Tessa Thompson aka reportérka, nějaký sweetgay jako přicmrndávač a záporák s tváří mladého začínajícího běloherce. Hudební podmaz...cool rapíček.  Přece se kurňa nebudu dívat na ty slovanské neznámé ksichty a poslouchat u toho ruský písničky. Navíc....ty vole, vždyť se to odehrává v nějakým fiktivním Petrohradě. To asi ti rusáci chtěli obšlehnout Gotham. Vždyť oni vlastně vyprávěli dost podobnej příběh. Představ si, že by jsi spojil postavu Batmana s Jokerem a proti nim postavil policajta ...toho Gordona. Ale byl by mladší a solitér. Prostě příběh ve stylu Nolanova Batmana pa rusky ... chacha. Ale tak jako jo...vcelku to fungovalo, triky byly dobrý a akce fungovala na jedničku, to zase jako jo. Ani ta hudba nebyla úplně strašná. A co bylo tedy blbě? No...bylo to hodně dlouhý. Sice jsem se nenudil, ale místy jsem se ani tak úplně nebavil. Ale zase když o tom tak uvažuju....oni amíci ten remake stejně zprasí. On je vlastně Major Grom dobrej tak jak je. Moderně natočená akčňůvka v neotřelých kulisách, s neokoukanými herci a vcelku dobrou zápletnicí. Vidím to vlastně tak, že je to asi jeden z nejlepších novodobých ruských filmů, který jsem viděl a v mnoha ohledech dává na zadel akčním rádobyspektákulinám, jako byla třeba Netflix slabota Red Notice, nebo 6 underground: Tajné operace. Takže mrkni na to, kámo, moc neuronů ti u toho nepochcípá. ()

Reklama

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Bylo to takové, no řekněme ruské. Byť vizuál byl jednoznačně působivý, akce temná a hudba místy démonická, jako celek snímek působil spíše směšně. Dialogy lehce dementní, kdo je Morový doktor, bylo evidentní od chvíle, co se tam ukázal ten narušený Sergej a celé to bylo takové brutálně nablblé. Zkátka z toho čiší ruská mentalita na sto honů, což by nevadilo, kdyby nechyběl humor a nějaká ta vtipná hláška. To bych šla s hodnocením o level výše. Takto za mne 50%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Parádní Blockbuster. To je slovní spojení, které jsem jednak dlouho neviděl a druhak také ani takhle pohromadě dlouho nenapsal. Major Grom se prostě povedl. A kdo by kdy řekl, že za tímto podařeným spojením budou stát ruce a nohy ruského lidu, kterým jsem ty jejich velkofilmy pro to jejich velikášství dlouhá léta nevěřil. A pak, že to nejde! Tento film je toho důkazem. Dobře, stopáž je přepálená, ale hned od první scény Vám bude jasné, že tohle Vás bude bavit. Major Grom je správnej ranař, občas před kamerou stojí tak správně noirově, abyste mu neviděli do ksichtu, sem tam pronese nějakou tu mega hlášku, zúčastní se pro Vaše potěšení pěkných bitek a na závěr se postaví ruskému Danielu Brühlovi s příčeskem, kterej Vás vytočí přesně tak, jak Vás nepřítel vytočit má. Po dlouhé době film, o kterém mohu říct, že je čirou zábavou. ()

toi-toi 

všechny recenze uživatele

Dumaj, dumaj! Po hodinke film stráca dych a scenáristi dumajú až príliš. Z filmu sa stáva nezábavna motica lacných masiek a dementných dialógov. Najfascinujúcejšie na filme, že najväčší zločinec je ten kto zabíja oligarchov, no ich trestné činy nerieši nikto a na plebs sa pozerá ako na zvieratá, ktoré žijú v stokách. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (4)

  • Úvod filmu, kdy Major Grom (Tichon Žizněvskij) nahání zloděje v maskách a červených teplákových soupravách, je odkazem na krátkometrážní zpracování Major Grom (2017), které režíroval scenárista celovečerní verze. (UncleMorty)
  • Po filmu následují ještě dvě podtitulkové scény. (ben666)
  • Kirill Grechkin (Yuriy Nasonov) vlastní vůz Lamborghini Aventador. (sator)

Reklama

Reklama