Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Svobodný život Montyho Brogana (Edward Norton) se rychle chýlí ke konci - za 24 hodin si začne odpykávat sedmiletý trest ve vězení. Někdejší král Manhattanu dá brzy sbohem způsobu života, na který si zvykl - životnímu stylu, který mu otevřel dveře nejluxusnějších newyorských klubů, ale také jej odcizil od jeho nejbližších. Během posledního dne na svobodě se Marty pokusí znovu spojit se svým otcem (Brian Cox), který na něj nikdy nezanevřel, a sejde se se dvěma nejlepšími přáteli ze starých časů, Jacobem (Philip Seymour Hoffman) a Slaughterym (Barry Pepper). Ve hře je také jeho přítelkyně Naturelle (Rosario Dawson), která mohla (ale nemusela) být člověkem, díky jehož informaci se o Montyho začala zajímat policie. Monty si není ničím příliš jistý, ale s rychle ubývajícím časem je třeba učinit několik důležitých rozhodnutí. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (572)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě teda nebavilo. Jak mám soucítit s hlavní postavou, když o ní vůbec nic nevím? A ještě k tomu více než dvě hodiny. Má to i pár momentů, které stojí za to (zrcadlový dialog - to je asi to jediný, co člověku utkví z tohoto filmu v paměti), ale jinak jsou to víceméně dvě hodiny nudy o ničem. A ty vedlejší postavy a jejich vedlejší mimodějové linky (učitel+studentka) měly být jako co? Tenhle typ filmů prostě není nic pro mě, ale proti gustu žádný dišputát... 45% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

25. hodina je na jednu stranu jednoduchý film, na stranu druhou by ho ale do výsledné podoby nedokázal dovést snad žádný jiný režisér. Ze stylu Spikea Leeho čiší značná sebejistota, lehkost, ochota využít někdy i lacinější nápomoci (dialog s Ground Zero na pozadí) a velmi okaté metafory (vše okolo psa), přesto však jeho filmy působí povětšinou velmi promyšleně a zvládnutě. A jdou od srdce, což je docela zásadní věc. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Tak malý a pritom tak veľký film! Z každej minúty cítiť myšlienkový náboj, zainteresovanosť režiséra, jeho cieľ. Herci sú fantastickí, veľmi prekvapí Barry Pepper. Psychologické vypätie v dialógoch by porazilo aj slona. Vynikajúca, osobitá snímka, ktorej je ľahké nedať plné hodnotenie, ale nemožné rozumne zdôvodniť, prečo si ich nezaslúži. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Jak člověk může litovat drogového dealera? Viz. 25. hodina. Skvělé herecké obsazení – těžko někoho vyzdvihnout, ale jsem pro Barryho Pappera. A ten závěrečný monolog Briana Coxe mě dohnal k slzám. Po shlédnutí jsem měl o čem přemýšlet. Spike Lee – toho chlapíka budu muset víc sledovat. Je to talent. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Postava Montyho Brogana už nemohla byť stvárnená lepším hercom, táto rola padla E. Nortonovi ako uliata. Nič nie je tak jednoznačné, ako sa na prvý pohľad možno javí, všetci by mali Montyho za to čo robil neznášať, ale vypáli to inak a obyčajne mu každý fandí. Film, aj keď je svojim spôsobom jednoduchý, má veľký spoločenský presah s mnohými problémami v pozadí, pričom veľa otázok vrátane samotného konca filmu, ostáva otvorených a je na divákovi ako ich nakoniec posúdi. To všetko je zabalené do príjemnej, divácky atraktívnej formy a perfektnej réžie. Veľká spokojnosť. 80/100 ()

Galerie (35)

Zajímavosti (18)

  • 25. hodina je první ze tří projektů (těmi dalšími jsou film She Hate Me (2004) a seriál The Wire (2002)), kde herec Isiah Whitlock Jr. zavedl pro svou postavu nezaměnitelné poznávací znamení, spočívající v tom, že slovo "shit" vyslovuje jako "sheeeet". (H34D)
  • Práva k filmu koupil Tobey Maguire s úmyslem v něm také hrát v hlavní roli. Až později se rozhodl vrhnout na projekt Spider-Man (2002). Pro tento snímek zůstal v roli producenta. (don corleone)

Související novinky

Reklama

Reklama