Reklama

Reklama

Talisman

(TV film)

Obsahy(1)

Bývalý kasař (J. Sovák) žije řádným životem, s manželkou a nedávno narozeným synem, když ho navštíví jeho dávní kumpáni. Přesvědčí ho lží, aby udělal kasu, v níž mají být ukryty kompromitující fotky jeho někdejší přítelkyně, která je obětí vyděrače. Kasař jde na „lup“ i s miminkem, neboť jeho žena musela zrovna odjet. Kasu otevře, ale místo fotek najde jen peníze. Zjistí, že byl podveden. Jeho kumpáni jsou vzápětí i s penězi dopadeni, on má ale výborné alibi… (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Těžkosti Chicagského kasaře, aneb když jdete vyloupit trezor, tak jedině s miminem v náručí. Zajímalo by mě, jestli je povídková předloha nabitá chytrými dialogy. Námět by si o to přímo říkal, ale v československé adaptaci by si Sovák vystačil sám. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tři kasaři a nemluvně aneb "Lojzíčku, už nám to hoří!" Jiří Sovák v takové roli nemohl být jiný než perfektní a je proto docela škoda, že Talisman není o trochu delší. Takhle sice vznikla příjemná jednohubka, ale nic víc. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Přestaneš čůrat, nebo ti utrhnu lulánka ... 👀Jiří Sovák se zde jmenuje Bagoun a o šest později bydlí v Bagounově ulici v seriálu Byl jednou jeden dům (1974). ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Talisman je starý černobílý film o tom, jak se dá vykrást trezor i s ročním miminem. Z počátku je to velká nuda, ovšem konec to vylepšil. Právě kvůli tomu konci si myslím, že je veliká škoda toho, že Talisman je zapomenutým snímkem. [5. hodnocení, 1. komentář, -%] ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Televizní povídka na klasické kasařské téma se známým dějovým motivem, tentokrát však humoristickým dojmem ozvláštněná malým dítětem. Přínos tohoto počinu je jen trochu diváky pobavit jednoduchostí a lidskostí ohledně dětí. Jiří Sovák jako obvykle nezklame, avšak chudý scénář mu moc vyniknout šanci nedává. I přesto se snažil, co mu možnosti dovolili. “Policajt a není blbej.” Tak nádherně už tuto větu nikdo pronese. ()

Aniki 

všechny recenze uživatele

Sováka "v mladší verzi" mám moc rád, Pleskota jako padoucha jsem uvítal, ovšem i přes neotřelý námět to byla jedna velká zdlouhavá nuda a to navzdory miniaturní stopáži. Nebavilo, nelíbilo se. ()

Reklama

Reklama