Reklama

Reklama

Láska mezi regály

  • Německo In den Gängen (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Christian je rváč a muž s pochybnou minulostí, který svým zjevem evokuje pitbulla. Jednu etapu má za sebou, tu druhou začíná jako pomocná síla ve velkoskladu, kde je jeho nejzářivější perspektivou možnost obsluhovat vysokozdvižný vozík. Pro někoho, kdo sotva zvládá svůj vlastní život a vegetuje na sociálním dně, je i tohle velká výzva. Christiana se ujímá veterán Bruno a zasvěcuje ho do mikrokosmu, v němž se žije podle specifických pravidel a ve svérázných bublinách jednotlivých oddělení. Při jedné z pauz potkává Christian prostořekou a okouzlující Marion z oddělení lahůdek. Láska mezi regály je křehká, civilní a realistická romance z místa, kde není vidět na nebe. (Film Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (67)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Láska medzi regálmi boduje najmä svojou melancholickou atmosférou a u mňa aj tým, že som jej dal priestor tesne pred Vianocami a ono svojim spôsobom o vianočný film aj ide a tým pádom hodnotím v toto ročné obdobie vyššie. Je to síce príjemne, ale aj depresívne civilné, avšak s realistickosťou by som bol opatrnejší. Predsa len málo priebojný chlapík prejaví záujem o ženu, ktorá ho v podstate len ťahá za nohu, i keď nejde o nič zákerné, obom sa v skutočnosti ich životy do istej miery zlepšili. Christian ale svoj osobný život trochu nepochopiteľne redukuje iba na kolegov. Ak by bol ale aktívnejší, zase by sme tu nemali tú chytľavú melanchóliu. P.S. Franz Rogowski je nemecký Joaquin Phoenix. 70% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ťažké rozhodovanie, vidím to tak na hranici 3-4 hviezd. Na jednej strane tu máme peknú myšlienku, jednoduchý príbeh ako zo života a príjemné nezávislejšie vyznenie a na strane druhej sa mi zdalo, že sa tu venovalo málo priestoru samotným postavám. Dokonca aj hlavná sa mi zdala dlhý čas ako jedna veľká záhada. V tomto smere to liezlo ako z chlpatej deky. Prikláňam sa však k lepšiemu hodnoteniu, pretože keď už nič iné, tak to aspoň vo mne zanechalo príjemný pocit. 70/100 ()

Reklama

Garson 

všechny recenze uživatele

Natažené,utahané,depresivně melancholické.Kdo by očekával romantiku tak ten bude čekat marně.Jízda paleťákem a doplňování zboží do regálu je romantice velmi vzdálené.Christian nastoupí jako pracovník do velkoskladu kde ho dají na zaučení ke staršímu pánovi který se jmenuje Bruno a ten ho všechno naučí i řídit elektrický paleťák.Christian se zakouká do vdané Marion která doplňuje sladkosti.Trochu mi tento film připomněl snímek PŘÍBĚHY OBYČEJNÉHO ŠÍLENSTVÍ,kde ale Ivan Trojan ztvárnil většího exota.Škoda že v tomto filmu LÁSKA MEZI REGÁLY neobsadil režisér někoho jako byla Veškrnová,která to ve filmu HOLKY Z PORCELÁNU uměla ve skladu pěkně rozproudit.Konec filmu tu vyšumněl tak nějak do prázdna když se Bruno oběsil a Christiana povýšili na vedoucího nápojů.THE END(naštěstí pro diváka)... ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Německy přesný film, jehož scény se logicky pojí ve chvíli, kdy je divák zpracuje. Film je rozdělen na tři části, které detailněji rozebírají osudy tří zaměstanaců supermarkertu: Christian, Marion, Bruno. Přitom (v rámci všech osudů) je patrný šok způsobený "der Wende" před skoro již třiceti lety. "Vor der Wende und nach der Wende, nichts mehr ist das Selbe". Český název "Láska mezi regály" je přírozeně "der Mist", protože evokuje jen malý díl pestré palety (až v horním regálu) citů projevených i zamlčených. Uvažování českých distributorů je zvrhlé, jelikož se domnívají, že prostý název "Mezi regály" není dost marketinově na výši. Supermarket je jedním z největších fenoménů naší doby, a už přiblížit ho tímto způsobem, je úctyhodný čin. Pozn. 1: Zvažovali jsme se ženou, co si pustíme na Štědrý večer, a myslíme si, že jsem nevybrali špatně - i v supermarketech se slaví Štědrý den. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nádherný, intimně originální příběh, která staví na jedinečnosti postav i prostředí ve kterým se příběh odehrává. Počáteční komediální scény s ještěrkama mě připoměli éru němých grotesek, tulák Charlie by si tady pošmák. Ovšem bylo by velkou chybu dávat filmu žánrovou škatulku, život jí taky nemá a tenhle svět ve světě měl v sobě, radost, bolest, osamění, lidskost, přátelství, tajemství a hlavně cit. Herci svým civilním, přirozeným hereckým projevem dali všem postavám velmi sympatickou existenci mezi regály. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 23. února 2018 na filmovém festivalu v Berlíně. (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo od 28. února 2017 do 12. dubna 2017 v Německu – konkrétně v Bitterfeldu, Leipzigu, Wittenbergu a Karlsruhe. (ČSFD)

Související novinky

Desátý ročník Be2Can začíná zítra!

Desátý ročník Be2Can začíná zítra!

03.10.2023

Be2Can, přehlídka výrazných filmů ze tří největších filmových festivalů v Berlíně, Benátkách a Cannes, oslaví jubilejní desátý ročník. Odehraje se mezi 4. a 11. říjnem a do programu ji zařadí 28… (více)

DAS FILMFEST zve na filmové hody

DAS FILMFEST zve na filmové hody

15.10.2018

3 země – 4 kina – 5 sekcí – 9 hostů – 34 celovečerních snímků a další tři bloky krátkých filmů. Festival německy mluvených filmů DAS FILMFEST si letos pro všechny filmové fanoušky přichystal skutečné… (více)

Be2Can hlásí rekordní počet zapojených kin

Be2Can hlásí rekordní počet zapojených kin

20.09.2018

Be2Can: rekordní počet zapojených kin, Zlatá palma, současný německý film, čínská senzace ve 3D a čerstvá cena Fipresci z Benátek pro maďarský film   Be2Can – přehlídka soutěžních a oceněných filmů… (více)

Reklama

Reklama