Reklama

Reklama

Divoký mustang

  • USA The Mustang (více)
Trailer 1

Roman Coleman sedí již dvanáct let ve vězení kvůli tomu, že brutálně zmlátil svou partnerku, která při tomto útoku utrpěla trvalé poškození mozku. Je si vědom své vznětlivé povahy a násilnických sklonů, a proto se brání jakékoliv snaze vrátit se zpět do společnosti a začlenit se. Při vězeňských pracích na venkovním prostranství je Roman zařazen do rehabilitačního programu vedeného rančerem Mylesem, který vězňům přiděluje výcvik divokých mustangů. Každému vězni v programu je přidělen konkrétní kůň k výcviku. Roman musí výcvik dokončit během dvanácti týdnů, protože poté bude jeho kůň prodán v aukci. Zpočátku má s výcvikem mustanga problémy, ale pod vedením Henryho, což je vězeň považovaný za nejlepšího trenéra koní, začíná dělat pokroky. Postupem času se Roman s koněm, kterého pojmenuje Markýz, sblíží a spřátelí se s Henrym. Henryho však později zavraždí Romanův spoluvězeň Dan. Roman se Danovi pomstí tak, že ho málem uškrtí. Nestačí svůj čin dokonat, protože je roztrhne vězeňská stráž. Přichází den, kdy se koná dražba, na kterou Roman pozval svou těhotnou dceru Marthu v naději, že se jeho vztah s ní zlepší. Zatímco Roman předvádí Markýzu dražitelům, je celý nesvůj, protože si všimne, že Martha není mezi diváky. Tato jeho roztržitost způsobí velký problém, protože se dost nevěnuje Markýzovi, a ten se kvůli nízko letícímu vrtulníku splaší, Romana shodí, ošklivě kopne do obličeje a málem ho ušlape. Ostatním spoluvězňům se nakonec podaří Markýze uklidnit. Krátce poté se Roman od Mylese dozví, že Markýz byl označen jako nevycvičitelný a že bude utracen... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (36)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"YEAH, I'M IN CHARGE. I'M THE CHIEF OF SHIT SHOVELING." ---------------- Keď som zistil, že režisér je vlastne ka, zostal som úplne ohromený. Prvý film (ak nerátam snímky Kathryn Bigelow), v ktorom nebolo cítiť ženskú intervenciu z režisérskej stoličky (nie je ich zas tak veľa, ale keď už áno, je to znať), a ja teraz neviem dve veci – prečo to tak bolo a či je to dobre – viem však, že z Mustangu nakoniec nevzišiel šrot, priam naopak, jeden z lepších menších filmov. Jedna hl. postava, jeden kôň, jedno prostredie, pár doplňujúcich nevýrazných vedľajších postáv a zaujímavá réžia, ktorá sa spojila s typickou atraktívnou kamerou dnešných indie filmov? Za mňa spokojnosť v rámci patrične nastolených očakávaní. Nechýbal ani Noel Gugliemi, to vždy poteší. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Když se řekne mustang hned mi naskočí americké auto, na kterém je znak koně, takže to docela vystihuje tohohle nezkrotného krasavce. Pravda je, že Matthiasovu hereckou kariéru nemám vůbec zvládnutou, ale tady to zahrál hodně přesvědčivě a ukázal velké srdce. Tahle cesta nebyla vůbec lehká a Markýz je pašák. Dávám 80% ()

Reklama

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Dosud jsem si myslel, že ke krocení divokých koní se používá buď brutalita nebo odborník, který nejdřív musel zkrotit sám sebe (o tom se ve filmu také hovoří). Že to dokáží i sami v sobě rozporuplní vězni mě překvapilo. Ale zřejmě se to daří, zvíře a vězeň, jdou k sobě možná stejně jako zvíře a nemocný. Na druhé straně o terapeutické moci zvířat, a především koňů, jsem nikdy nepochyboval. V autorském snímku Laury de Clermont-Tonnerre je patrná ženská ruka, která vede misantropa Romana prostřednictvím zvířete zpět do lidské společnosti. Na manželku, kterou kdysi brutálně znehybnil, navazuje po dlouhých letech dcera, díky níž dokončuje svou cestu zpět: Prázdnota, Zvíře, Člověk. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Chlapík sa dostane do basy a keďže je to na dosť dlho a žena ho už nechce, skúša to aspoň na koňa. Ale nemá s ním nervy. Na úbohé zviera kričí dokonca viac ako na svoju o chvíľu bývalú manželku a to je už čo povedať, pretože zlé jazyky potvrdili, ako si kvôli nemu do uší nedávala už vatové tampóny, ale rovno zátky od vína. Kôň znamená slobodu a v tomto filme to nie je inak. Len veľmi nejde o slobodu fyzickú. A kto bude mať chuť, môže si v 77. minúte tohto zážitku zaspievať dojímavú americkú hymnu. Všetci tam stoja s rukou na srdci, Indiáni, bieli, nemluvňatá, starci nad hrobom a zdalo sa mi, že aj kone. Jednoznačne slza von. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Film inšpirovaný skutočnosťou, o ktorej som nemala ani potuchy. Príbeh je síce trochu predvídateľný, ale Laure dokázala svojim spracovaním navodiť skvelú atmosféru. Hudba je počúvateľná a kamera pekná. Hlavná rola akoby písaná na telo priamo Matthiasovi ... toto on vie a veľmi prirodzene. Nikdy nesklame! ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • V jedné scéně se Colemanův kamarád sarkasticky odvolává na něj jako na Johna Wayna. Bruce Dern, který se objevil v tomto filmu, se objevil po boku Wayna v The Cowboys (1972) a zavraždil charakterní postavu (Wila Andersena), kterou John Wayne hraje. (sator)
  • „Člověk a kůň, to dává smysl. Viděla jsem, jak se realita muže rozsypala poté, co byl ponížen a vyděšen koněm a všechny ty různé emoce, které vypadají, že jsou zabalené. Je to hodně o řeči těla. Nejsou žádná slova, není soud. Jsou to jen dvě stvoření, která se snaží vymyslet způsob, jak vycházet, budovat si důvěru a respekt. Bylo krásné být toho svědkem,“ řekla režisérka filmu Laure de Clermont-Tonnerre. (sator)

Reklama

Reklama