Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Dlouhá léta vládl v Anglii křehký mír, ale Uhtred cítí, že za rohem číhají velké nesnáze. A jeho předtucha se brzy vyplní. (Netflix)

Recenze (39)

liskam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Patos, úsměvy a duha zvítězily nad realitou, historií a kvalitním scénářem. Tenhle seriál, a nejen on ukazuje na rozdíly ve výrobě, tvorbě, castingu a snaze realisticky vyobrazit historii. V roce 2015 jsme tu měli ještě jakous takous svobodu v podávání reality, po roce 2020 je zjevně fuč, takže pojedeme v dezinformacích i v rámci naší vlastní historie. Jupí! Doufám, že se nedožiju dne, kdy se mě dítě a nebo vnouče zeptá, jestli náhodou nebyl Karel IV. černoch. Musím ale říci, že Netflux ty "fialový krávy" prodává v celku dobře. ()

Helo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Destiny is all!  Původně jsem chtěl dát odpad, protože je to strašně zpátečnickej seriál a v celých deseti dílech týhle série jsou jen 3 černoši, z toho 2 na straně záporáků a jeden tak napůl, přičemž na ostatní menšiny se nedostalo vůbec a já nechápu, jak si to Netflix v roce 2022 mohl vůbec dovolit! Jo a taky je tahle série strašně misogynní, protože tu ženská přizná, že je slabší než chlap! Styď se Netflixe! Jenomže Destiny is zkrátka all! ()

Reklama

Kopi1 

všechny recenze uživatele

Tak a je dokonáno, Uthredova cesta ušla celý kruh od první série a konečně získal to, co chtěl, i když za velkou cenu. První třetina poslední sezony skvělá, poté se to dost rozkouskovalo a několik dílů, všichni jezdili přes celou zem sem a tam, což se mi moc nezamlouvalo. Také tu bylo několik klišé a občas už se mi pletla jména, jak je mají všichni podobné, ale to je třeba jenom u mě. Poslední tři díly, od přemlouvání Eduarda, ale zase byly parádní a loučení na konci bylo hezké a těžké zároveň. U Last Kingdom tomu bylo naopak jak u Vikingů, zde kvalita s každou sérií rostla nebo zůstala furt velmi vysoká, kdežto u Vikingů to s každou sérií klesalo (aspoň za mě). Myslím, že velkou část, tomu dává počet epizod, který je zde příjemnější, příběh je lépe odvyprávěn a napětí je s každým dílem mnohem větší a zajímavější. Na postavách mi zde také záleželo více, i když se s námi mnozí rozloučili v této sérii. Bridu jako postavu jsem ale neměl moc rád od začátku seriálu a její dějová linka mi tady přišla spíš otravná (jenom aby se tam něco dělo), jinak jsem snad neměl problém s nikým. Ze všech sérií mi v této přišlo, že to Uthreda vyždímalo emočně na maximum, všechno se zde pro něj hroutilo víc a víc s každým dílem a neměl na nic klid (usmát jsem ho viděl snad jenom jednou). Last Kingdom ve mě ale prostě zanechává něco, co jsem u Vikingů nenašel a co mě nutí se na něj koukat díl za dílem (vždyť jsem to sfouknul za 2 dny). Největší zásluhu na tom má právě Alexander Dreymon, který seriál táhne z velké části sám, dále parádní lokace, hudba, celkově produkce a bitvy dobré. Myslím, že celý seriál je podceňovaný mnohými a mělo by se mu dostat větší pozornosti. Last Kingdom je povinnost pro všechny, co mají rádi středověk a budu na něj vzpomínat pouze v dobrém. Celkově seriál hodnotím za lepší 4 hvězdy. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak a zazvonil zvonec a Posledního království je konec. Je mi to líto, protože to byla parádní jízda s 5. sérkami a Uhtredem v hlavní roli. Přirostl mi k srdci a těžko se mi s ním loučí. Nejlépe to vystihl konec, přesně takhle se cítím taky. No život jde dál a pokud bohové budou chtít, třeba vznikne další sérka, motiv jsem tam viděla... I AM UHTRED, SON OF UHTRED. DESTINY IS ALL ! ....Za mě plná palba 100% ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K poslední sérii mám spoustu výhrad, ale nechce se mi rozepisovat vše, tedy zmíním jen dvě, odklon od snahy realistického vyobrazení 9. století a zjevné napasování do současných „módních“ trendů mi nesedlo... Druhá připomínka se týká věku hlavních postav nebo lépe řečeno údajného věku, má-li být babička dospělého vnuka třicetiletá herečka, mohl se někdo zamyslet nad tím, aby nevypadala jako jeho starší sestra (jen příklad, těch do očí bijících situací i postav je více).. Nicméně u mě v posledních dvou epizodách převládla spokojenost, parta kolem Uhtreda mi přece jen přirostla k srdci a to podstatné je, že to dopadlo tak, jak jsem si přála, snad tam jen mohlo být méně slz... ()

Galerie (978)

Reklama

Reklama