Reklama

Reklama

Vlci za dveřmi

  • USA Wolves at the Door (více)
Trailer 1

Los Angeles roku 1969. Léto lásky. Čtyři přátelé se setkají v luxusním domě. Netuší však, že na ně venku číhají vražední predátoři. Původně obyčejný večírek na rozloučenou se promění v noc plnou teroru poté, co začnou vetřelci pronásledovat a trýznit čtveřici, která se snaží vyváznout živá z nesmyslného chaosu. Napínavý thriller, inspirovaný nechvalně proslulým vraždícím běsněním rodiny Mansonových, vás přiměje zamykat dveře. Jakmile padne noc, vlci se vydají na lov. Nepouštějte je dovnitř. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (57)

verbal 

všechny recenze uživatele

Krátký film o tom, jak sektička Mansnovic Karlíka opíchala manželku polského pedofila. Slušná atmosféra, ale to je tak vše. Prostě přijdou, zapíchají si a odejdou se zakrvácenými noži. A to je taky jediná viditelná krev. Jinak píchají skrytě, nesměle a s rejtyngem Kouzelné školky. Což je u takto tematicky jednoduše vyhraněného scénáře něco, jako by točili porno se záběry výhradně na poskakující čela šukajících či šukaných, avšak atmosféra kvartýru by byla dusná, upocená a sem tam by někdo nahlas heknul. No a já patřím k té skupině erudovaných a sofistikovaných diváků, co preferují vidět naprudko kundu, než šedesát minut upjatého chození kolem neexponované bodné rány. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Jako většina hororů jde jen o prchavou službu okamžiku. Pár lekaček, poměrně dost denních scén. Expozice jsou docela dlouhé, ale ty napínavé se zbytečně nenatahují. Přemýšlel jsem spíše o smyslu vzniku snímku, pokud se zrovna nebojím. Divák se možná s postavami identifikuje a ventiluje vlastní hněv či úzkosti. Chtělo by to trochu silnější scénář, zas nějak zvlášť jsem se nebavil. Stěžejní část filmu se odehrává v závěru. Na zloducha máme až vztek. Fyzických extrémů zde moc není. ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V lete roku 1969 sa Sharon (Katie Cassidy) vyberie do svojho letného sídla, aby sa tu zabavila s blízkymi. Ešte pred začiatkom zábavy ich však prekvapí skupina neznámych útočníkov, ktorí sa snažia dostať do domu a zbrane v ich náručí ukazujú, že rozhodne neprišli s dobrými úmyslami. - Tematika velmi blízka hororovému fanúšikovi. Pýtate sa prečo? No pretože Roman Polanski si v tom čase užíval slávu, ktorú mu priniesol horor Rosemary's Baby, ktorý ho mimochodom dostal aj na Oscary, a v tom dostal správu o tom, že jeho maželka bola brutálne zavraždená Mansonovým kultom. A ako túto tematiku využil môj oblúbený kameraman John R. Leonetti? V podstate celkom dobre. Drží sa prípadu celkom detailne, takže nálepka o skutočných udalostiach nebola tentokrát použitá len kvôli marketingu. Celý príbeh sa odohráva v noci, takže atmosféra funguje ideálne, a to idylické umiestnenie domu v Los Angeles ešte zvýrazňuje tú brutalitu vrážd. Technicky je to zvládnuté špičkovo, ale na to si samozrejme režisér dohliadol, keďže sám má na svojom konte najlepšie moderné horory ako Dead Silence, Insidious alebo The Conjuring. Má to aj viacero nedostatkov, ktorými sú pomalé tempo a slabé dialógy, rovnako ako takmer žiadna krv a gore. Najviac ma však mrzí to, že záporáci dostali tak málo priestoru, pretože napríklad taký Tex Watson, ktorý celú akciu viedol, bol absolútne neludské zviera. Inak je to vydarený horor, ktorým režisér skrátil čakanie na svoj ambicióznejší projekt Wish Upon. Každému odporúčam po dopozeraní si prečítať niečo o tom, čo sa počas osudovej noci stalo a pozrieť si fotky, pretože sú extrémne brutálne, ako napríklad táto: http://i61.tinypic.com/6ss3gn.jpg. + herec z Final Destination 5 + herec z Annabelle ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Hororový thriller z ranku "Home Invasion", který sleduje poslední chvíle života Sharon Tate, kdysi krásné herečky a manželky Romana Polanského, kterou v roce 1969 brutálně ubodali Mansonovi přívrženci. Těhotnou! A že to nejsou žádný kecy, utvrzují tvůrci několika překvapivými detaily: ať už se jedná o jména a popravy všech obětí, způsobu vpádu do letního sídla, nápisů "Pig" nebo dokonce restaurace "El Coyote". A jak je na tom film samotný? S ohlédnutím na fakt, že za snímkem stojí režisér nenáviděné Annabelle, tak dopadl až nečekaně dobře. Tedy hlavně po stránce napětí, protože atmosféra je od začátku do konce hustá skoro jako bramboračka, nuda nemá šanci, protože stopáž má bez závěrečných titulků 67 minut a násilí je poměrně intenzivní, ač ne příliš explicitní. A pokud kroutíte hlavou nad tím, že několikrát bodnutá oběť toho dokáže ještě tolik naběhat, zjistěte si veškerá fakta, jak to tehdy bylo. Možná se budete divit. (65%) ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Slasher, u kterého oceňuji dýchající retro atmosféru, kostýmy a kulisy 70. let, nicméně ničím jiným originálním nevybočuje. Herci nepatří mezi slabinu filmu, ale tempo se začne rozjíždět až od půlky a většina postav zůstává po zbytek filmu ukradená. Od půlky, až na pár momentů se ve vilce odehrává slušný teror a těžko lze něco vyčítat. Hodně znepokojivě ve mě vyvstával pocit v tom, že za celou dobu nebylo vidět zabijákům do tváří a vesměs na ně nezabírali kamerou dlouhé sekvence. Naopak překvapující souvislosti s minulostí hodně překvapí a rozhodně se daří tuto maličkost držet pod pokličkou. Solidně odvedená práce.......6/10 ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie trvalo od polovice mája do konca júna v Los Angeles v roku 2015. (westerns)
  • Skutočný vrah Charles Manson zomrel 19.11.2017 vo veku 83 rokov. (ČSFD)
  • Film je natočený podľa skutočných udalostí, ktoré sa stali v Los Angeles roku 1969, kedy bola brutálne zavraždená jedna z vtedajších najkrajších hollywoodskych herečiek - Sharon Tate, ktorá bola v dobe svojej smrti vo vysokom štádiu tehotenstva, a to až v 8 a pol mesiaci. (westerns)

Reklama

Reklama