Reklama

Reklama

Pět nocí u Freddyho

  • USA Five Nights at Freddy's (více)
Trailer 4

V kůži Mika (Josh Hutcherson), hlavního hrdiny Pěti nocí u Freddyho, byste určitě být nechtěli. Sám pečuje o desetiletou sestru Abby a dosud se nevyrovnal s neobjasněným zmizením dalšího sourozence před více než deseti lety. Čerstvě bez práce a s perspektivou, že přijde o Abbyino opatrovnictví, přijme práci nočního hlídače v uzavřené pizzerii Freddyho Fazbeara. Na první pohled se to může zdát jako pohodová a nenáročná práce, jenže Mike záhy zjistí, že Freddyho restaurace skrývá četná překvapení a že většina z nich není ani trochu příjemná. Nevysvětlitelné události, do nichž se Mike zaplétá čím dál víc, ho postupně zavedou situace, která připomíná tu nejděsivější noční můru, jakou si můžete představit. Zdánlivě nudná šichta se tak mění v boj o život, ve kterém soupeř nehraje ani trochu podle pravidel. (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (233)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Počas upútaviek v kinách som sa na tento film celkom tešil, časom akosi u mňa upadol do zabudnutia. Napokon som si hneď v úvode spomenul že toto je ten film ktorý som považoval za potenciálneho skokana roku v kategórii najväčšie prekvapenie a treba uznať že film od toho nemal príliš ďaleko, spracovaním aj príbehom (hernú predlohu vôbec nepoznám) ma zaujal, vzdialene pripomenul Sinistra a aj keď je cítiť že cieľovkou sú najmä tínedžeri je to štýl filmov ktoré mám rád a aj preto z mojej strany spokojnosť. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Horror pro děti, no a proč ne? I když ta ukousnutá hlava nebo nůž v břiše... No tak dobře, tak horror pro náctileté děti. Ale i leckterému dospělému by mohl sednout, coby strašidelná pohádka. Mě bavil, i dřevorubci mají své dny. Je to osmdesátkové retro, je to dobře natočené, je to mnohem víc temné a vážné než infantilní, hraje v tom fajn muzika i jedna pěkná blondska... Samozřejmě podmínkou spokojeného sledování je přeladění mozku na nižší frekvenci, jako ostatně u všech příbuzných filmů. Tři plus. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Päť nocí u Freddyho je slušná žánrovka pre mladšie publikum a nadšené híkanie fanúšikov počas projekcie ukazuje, že cieľovka bola zasiahnutá takmer dokonale. Každá generácia potrebuje svoj popkultúrny fenomén a nie je fér im ho haniť iba preto, že k nim nepatríme. Navyše je to vlastne celkom fajn. Na druhej strane by tvorcovia mali mať aspoň trochu snahy strhnúť svojim dielom aj publikum mimo svojej špecifickej bubliny.   P.S. Išlo o jednu z najlepších projekcií v mojom živote. Vo vzduchu bolo celý čas cítiť nadšenie fanúšikov. Čo sa prejavovalo okrem iného tým, že počas celého filmu som ani raz nikoho neokríkol. Všetci boli zažratí do diania na plátne. Čo je vec pri plnom kine teenagerov takmer neuveriteľná. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Horor pro děti. Vzal jsem na to 9letého syna, pořád s tím otravoval, měl jsem trochu i výčitky, přeci jen, má to omezenou přístupnost (12 let), ale zbytečně, sál byl plný dětí a nebálo se žádné :) Je to podle hry, asi i poměrně věrně (hádám podle nadšených reakcí publika), ani to nevypadalo zle udělané (animatronici mají potenciál), příběh také celkem ok, jen by se to mohlo trošku odvázat, ne? Jo, vlastně, nemohlo, byly tam ty děti, že :) 50% ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Značkou Five Nights at Freddy's jsem nikdy neholdoval, nemám k ní vztah a znám ji jen trochu z YT videí, kdy na hru dělali variace různí tvůrci. Když si ale vezmu samou podstatu titulu, je to adaptace víceméně funkční. Horory jako takové nikdy nebyly můj šálek kávy, zejména kvůli nesmyslné brutalitě, ale na tohle jsem se chtěl podívat i z důvodu, že mě zajímalo, jak si tvůrci poradí s hororem pro děti. Na tenhle žánr se vlastně i celkem zapomíná a všichni chtějí pouze dospělácké horory s hektolitry krve a scénami, po kterých nebudete tři týdny spát. Z hlediska dětského hororu je ale film více než slušný, kdy má smysluplnou zápletku a fungující (byť velmi ploché) postavy. Jestli bude díky Freddymu dětský horor na vzestupu, ukáže jen budoucnost, ale minimálně výdělky v kinech ukazují, že nějaké pokračování bude... a třeba tak brzy začnou vznikat i další díla od jiných tvůrců. Nejlepší film to není, ale mnozí by také mohli přihlédnout k tomu, že to není horor pro veterány, ale má to k němu diváky teprve přivést. Hodnocení: 55 % ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Věta, kterou pronesl Steve Raglan / William Afton (Matthew Lillard): „I'm Always come back,“ odkazuje na samotnou postavu Springtrapa, který se poprvé objevil ve videohře „Five Nights At Freddy's 3“ a v dalších dílech měl vždy jinou podobu: Plushtrap („Five Nights At Freddy's 4“), Scraptrap („Five Nights At Freddy's 6“), Glitchtrap („Five Nights At Freddy's VR“) a Burntrap („Five Nights At Freddy's Security Breach“). (DominatorCZ)
  • Úvodní logo Universalu problikává a škvrčí stejně jako videokamery v bezpečnostní místnosti. (DJMaroko)

Související novinky

Scorseseho Zabijáci nevydělávají

Scorseseho Zabijáci nevydělávají

06.11.2023

Zabijáci rozkvetlého měsíce, epický western Martina Scorseseho za 200 milionů dolarů, za sebou mají tři víkendy v kinech, a za tu dobu vydělali celosvětově 119 milionů. Béčkový horor s pětinovým… (více)

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (více)

Reklama

Reklama