Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sehmat (Alia Bhatt), muslimská žena z Kašmíru, souhlasí s tím, že se provdá za pákistánského důstojníka proto, aby mohla pro svoji zem provádět špionáž. Realisticky pojatý a napínavý snímek přibližuje osud ženy, která obětovala všechno a riskovala každý den, aby získala informace, které by Indii pomohly v blížící se válce. A její muž ji přitom opravdu miluje. (ČSFD)

(více)

Recenze (17)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

V roce 1971 neměli v Indii možnost podívat se do budoucnosti a nevěděli, že Pákistán zaútočí první. Pak by asi bylo jednání hlavní hrdinky méně kontroverzní, nicméně špionáž je “nefér” v každé době a jejím relativním opodstatněním dokáže být jen záchrana životů na vaší straně. Což je, co Sehmat dělá. I přes zmíněnou kontroverzi hodně bezchybný a reálně vypadající film. Velmi dobrý komentář napsala Andrea1717, která vytvořila i titulky https://www.csfd.cz/film/601110-raazi/komentare/?comment=10977567 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Indický Bollywood je pln filmů. Čím delší, tím lepší. Čím více tanečních kreací, tím oblíbenější. Jsou ale světlé výjimky, které se řadí bok po boku kvalitní světové filmařině a nutně nezabředávají do klasického indického rybníčku indických filmů. Jedním z nich je třeba thriller Raazi, kde atmosféra je napjatá jak kšandy, herci se nepřetvařují, ale opravdu hrají…a celkově vzato se jedná o hodně slušný film, který musí zabavit i toho, který indický film nikdy neviděl. Za mě dobrý… ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Čo je pre jedného jeden z najlepších indických filmov aké videl, pre druhého môže byť jeden z najslabších zážitkov za posledné roky. Spočiatku nesmierne pomaly podsúvaná záležitosť bez akcie, s hlbokým romantickým nádychom, zaujme najmä nežné polovičky. Toto všetko by sa však dalo v pohode akceptovať, keby samotný príbeh netrpel tak extrémnou naivitou. Lenže pre Bollywood snímky sú tieto prvky doslova príznačné, a tak je len na rozhodnutí diváka, čo všetko dokáže vo svojej hlave s tolerovať. Bohužiaľ, na mňa toho bolo akosi priveľa. Kto očakáva premyslenú špionážnu pecku, plnú neočakávaných zvratov, ktorá ho od úvodu do konca zarazí do sedačky pre svoje neutíchajúce tempo, bude sklamaný. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Indické filmy moc nesleduji, ale tohle bylo naprosto skvělé! Akce nonstop a hlavní hrdinka předvedla vynikající výkon. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Raazi" bude jeden z najlepších ázijských filmov, čo som videl za posledné mesiace. Musím povedať, že ma úprimne dostal svojim príbehom, atmosférou a rovnako aj postavami. Myslím si, že veľmi dobre vie ukázať, že často sa môžu povinnosť a láska dostať do veľmi silného konfliktu. Najmä ak naša hlavná hrdinka (špiónka) prežíva skutočné emócie s ľuďmi, ktorých musí sledovať a uvedomuje si, že sa pre ňu stali skutočnou rodinou. Alia Bhaat podáva absolútne fantastický výkon a nemal som ani raz pocit, že by to s emóciami preháňala, alebo niečo podobné. Naopak. Myslím si, že som jej veril úplne všetko. Každá jedna smrť ju zraňuje a je si vedomá toho, že je za to všetko osobne zodpovedná. A je to spracovane veľmi silne. V mojich očiach to funguje fantasticky. Okrem toho je v celom filme veľmi dobrá hudba, ktorá dokáže niektoré scénky správne umocniť. Niekedy to bolo trošku nasilu, no celkovo mám pocit, že to funguje výborne. Príbeh sa nám odhaľuje len veľmi postupne, čo ho robí pre mňa veľmi zaujímavý a hlavne máme dostatok času na to spoznať naše postavy, stráviť s nimi čas a uvedomiť si, že všetci žijú dvojaké životy. Lenže to neznamená, že ich životy sú plné lži, alebo že všetko čo sa deje je iba naoko. Naopak to je veľmi skutočné. A o to viac to potom bolí. Je tu niekoľko skvelých scénok, na ktoré tak skoro nezabudnem a rozhodne vedeli zapôsobiť. A okrem toho všetky emócie pôsobia úprimne. Som celkovo s výsledkom spokojný a rozhodne je to film, ktorý odporúčam na zhliadnutie. Hodnotenie: A ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Poněkud dlouhé, poněkud nudné pojednání o jedné špiónce v domluveném sňatku na pozadí nejednoduchých indicko-pákistánských vztahů. Film se vyznačuje především silným nacionalismem. K dobru mu můžeme připsat, že všechny Pákistánce neukazuje jako šílence a vrahy dětí. MÓDNÍ OKÉNKO: Alia Bhatt tady nosí opravdu překrásně barevná a vyšívaná sárí. SHRNUTÍ: No, indický holky se nevdávají vždycky z lásky. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Indicko-pákistánské války jsou velmi temnou skvrnou v historii, nemohu nevzpomenout na snímek Earth z roku 1998.. V tomto filmu se tvůrci věnují období pozdějšímu, ale ta intenzita zůstává, hlavní postava je kouzelná dívenka, pilná studentka, milující dcera, srdcem vlastenka.. A to vše ji předurčuje k tomu, aby po svém otci převzala pomyslné žezlo a dokončila jeho práci.. Jakmile se začala kolem Sehmat stahovat smyčka, měla jsem nahnáno, Alia Bhatt si mě získala a její bolest mi nebyla lhostejná, v závěrečném prozření mi bylo ouzko a smutno.. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

O tomto filme som doteraz počúval len samé chvály, čomu svedčia aj vysoké hodnotenia (nielen tu, ale aj na imdb). Po obsahovej stránke zaujímavé (o to viac, že to bolo inšpirované skutočnými udalosťami z roku 1971), ale celkovo mi to akosi nesadlo a mal som rozhodne vyššie očakávania. Nemôžem si pomôcť, ale takéto špionážne filmy plné tajných agentov a rozviedky nie sú zrovna môj šálok kávy. Každopádne, herecky to bolo veľmi kvalitné (najmä Alia), rovnako aj výprava, ale vôbec to na mne nezachovalo taký dojem aký som očakával. V podstate sa mi konanie Sehmat dosť hnusilo, aj keď to bolo vždy buď ona alebo oni. Ale bolo mi ľúto tej pakistanskej rodiny, ktorá ju k sebe prijala bez predsudkov (hoci bola Indka), a ona sa im takto krásne "odvďačila"... (aj keď vďaka takým ako ona bola India v boji proti Pakistanu o krok vpred). ()

johny89 

všechny recenze uživatele

Moc pěkně natočený film z indické produkce s napínavým příběhem. Vůbec neodpovídá klasické bolywoodské produkci. Doporučuji. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Veľmi, veľmi dobré. Alia podala excelentný výkon. Film je veľmi realistický, práve ma napadlo, že tam nebola žiadna bitka. Špionáž vykonávaná ženou má vcelku iné rozmery ako špionáž robená mužmi a pre film to platí rovnako. Nadľudská oddanosť vlasti a kladenie povinnosti nad vlastný život, lásku a prospech z tohto filmu len tak prší aj keď v závere dostane značne ľudskejšie rozmery a dôjde k precitnutiu. A v tom je vlastne tragédia celého filmu. Všetko je podané tak nejak prirodzene, bez afektu a preháňania. ľudsky a pochopiteľne. Žiadne falošné prejavy, ktoré sa často viažu s touto tématikou u indických filmov. Film ukazuje, že dobrí a zlí ľudia sú vždy na oboch stranách. ()

salfa72 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem opravdu nečekal, po delší době mě nějaký film takhle příjemně překvapil. Po tom chmurném začátku jsem čekal, že osud hlavní hrdinky bude trochu jiný, ale byl jsem nakonec mile překvapen. O hereckém výkonu A. Bhatt už bylo řečeno dost (navíc ji zbožňuji už od prvního filmu, který jsem s ní viděl), ale i ostatní herci zde podali perfektní výkon (třeba Vicky Kaushal, nebo Arif Zakaria). A proto mi ani nevadilo, že ve filmu není spousta akce jako v Hollywoodu, ani neustálé dějové zvraty (i když se tu nějaký určitě najde). Jediné, co mě na filmu zklamalo je jeho hudební stránka, oproti jiným filmů si už druhý den po jeho zhlédnutí nevzpomínám, zda tam vůbec byla nějaká výraznější píseň, která by se mi líbila. ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Mladá muslimská dívka žijící v Indii plní přání svého umírajícího otce, který pracuje jako špión operující v Pákistánu, aby po něm převzala tento těžký úděl pro blaho své rodné země. Jelikož napětí mezi Indií a Pákistánem roste (viz Indicko-pákistánská válka v roce 1971), tak ji dohodne sňatek do vysoce postavené pákistánské vojenské rodiny, kde má zjistit všechny informace o připravované válečné akci proti Indii... Na tento snímek jsem se už dlouho těšil a nebudu popírat fakt, že hlavně kvůli nadané a rovněž pohledné herečce, kterou Alia Bhatt bezesporu je. Téma indicko-pákistánských konfliktů mě zajímá rovněž, takže nebylo co řešit. Co se týče příběhu a jeho pojetí, tak musím přiznat mírné zklamání. Mohlo to být určitě o něco lepší. Hlavně po stránce akce, napětí a hlubšího propracování. S předloženým výsledkem jsem však nakonec určitě spokojený, jen to jako celek onoho pomyslného stropu bohužel nedosáhlo. Ovšem Alia Bhatt zraje jako víno. Nejen jako žena, ale i jako herečka, takže kdo si ji oblíbil, stejně jako já, ať neváhá a na snímek se určitě podívá. Podala svoji postavu opravdu přesvědčivě a na jasnou jedničku. Ke konci se příběh pěkně zdramatizuje a je to slušná jízda, ale brutální přestřelky nečekejte. V hodnocení není co řešit a nad čím dumat. Jasné, silné a přesvědčivé čtyři hvězdy. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Je fajn, že se najdou indické filmy, které akcentují vztahy s Pákistánem, vztahy, které jsou od počátku vzniku muslimského státu, silně napjaté. A je obohacující, když se kinematografie rozvíjí i v jiných žánrech. Tento film bych proto zařadila jako špionážní, ale už označení thriller vázne. K vytvoření napětí bránilo to, jak film prakticky neustále zabíhal do dalších žánrů, a nutno říci, že vůbec ne zdařile. Na drama to bylo příliš unylé a co víc, rolí se herci zhostili tak, že jsem jim nevěřila nic z toho, co se snažili ztělesnit. Neznamená to však špatně, že nejsou dobří herci, špatný byl film. Pár hezkých scén o respektu a oddanosti ani na romantický film nestačí, bylo to slzavé údolí, a to mě nebaví. A nebaví mě ani přehnaný patriotismus, v tom si Indové s Američany nezadají... ()

TheRay97 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nedala prostor indickým filmům a teď toho na mou věru lituji. Nádherné zpracování a velmi napínavý příběh otevírá pohled do zcela nové dimenze s velmi silnou a charakteristickou ženou v hlavní roli. Při některých momentech jsem přestala na okamžik i dýchat. Velmi povedený film. ()

Foogas 

všechny recenze uživatele

Večer, něco po osmé hodině. To si takhle jdete kolem kina Regal v Bombaji. Okouzlujícího pozůstatku z let třicátých, kdy svět byl ještě černobílý, ale přesto barevnější, než je tomu dnes. Otočíte hlavou o devadesát stupňů zpět do ulice a pokračujete v rozdělané práci, tedy kladení levé nohy před pravou. Najednou se zastavíte a dojde vám to. Bollywood ve své krystalicky čisté podobě, byl by hřích neochutnat! Za dvě minuty se začíná promítat? Excelentně. Lístek za 150 rupií do obřího poloprázdného sálu vám přistává v ruce. Pravé či levé, to v tento posvátný moment není až tak podstatné. Klimatizace stáhla venkovních 35 stupňů na příjemných 12, deky a termoska s čajem k dispozici želbohu nejsou. Plátno se roztahuje a objevuje se indická vlajka. Lidé povstávají a spontánně se dávají do zpěvu indické verze "Kde domov můj?" Poté už může začít film samotný. Raazi v hindštině, samozřejmě bez anglických titulků. Hudba k obrazu bezvadně lícuje. Z výrazů ve tvářích herců a z intonace jejich hlasů se dají odtušit přesná slova, která zaznívají. Hlavní zápletka je vskutku atraktivní. Indická dívka si má vzít po dohodě rodin pákistánského vojáka a poté bude převezena do Pákistánu. Všichni tušíme, kolikrát mezi sebou tyto dva státy válčily a jaká mezi nimi panuje rivalita. Ještě před svatbou je však dívka kontaktována indickou rozvědkou a je jí poskytnut patřičný špionážní výcvik. Všichni nakonec zemř... Nebo ne? Však se podívejte sami. Libovolné indické kino k tomu není podmínkou, pouze výhodou. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Vynikající snímek, tohle se opravdu povedlo. I navzdory délce filmu je každá minuta naplněná napětím a divák se neubrání, aby křečovitě držel hlavní hrdince palce na rukách i na nohách. Cítí s ní všechno, každý její pocit, a nezabrání ani slzám, které uvolní napětí. Velmi povedené dílo, které neshlédnout by byla ohromná chyba. 4+ ()

Reklama

Reklama