Reklama

Reklama

Muž mírné povahy už nechce být jenom obětí šikany a přihlásí se do karate. Záhadný instruktor ho pak uvede do silně maskulinní subkultury, ze které jde strach. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (113)

misterz 

všechny recenze uživatele

Nečakane fantastické, bizarné, zvláštne s kusom vlastnej originality a s množstvom skvelých nápadov.... Niečo presne pre mňa. Päťkový pocit som síce nemal, no nebolo to k tomu ďaleko. Ako vidno, ukázať premenu postavy a jej charakteru sa dá vo filme rôznymi spôsobmi a tento je jeden z najlepších. Ani vlastne poriadne neviem čo mi tu chýbalo... možno trochu viac drsnoty a nekompromisnosti. Treba však uznať, že momenty prekvapenia v deji, ako napríklad premena normálneho príbehu na ten bizarný, vyšli na sto percent. Môžem len odporúčať, silný nadpriemer. 85/100 ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Rozkošný bizárek s Eisenbergem ve své klasické poloze podivínského a asociálního trapáka. Snímek má (hlavně v první půli) docela vlažné tempo a dle mého by se to dalo ještě tak o 10 minut prostříhat. V druhé půli to však krásně graduje v (pro mě) docela neočekávané a odměňující finále. Asi 3 vtipy/konverzace mě úplně odzbrojily (hlavně díky své politické nekorektnosti), zbytek je spíše lehce úsměvný. I když jsem chtěl vrznout ihned po projekci 3*, snímek ve mně postupně dozrál. Je to divný a já mám divný filmy rád. ()

Reklama

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Tak to bylo... vskutku unikátní. Byly tam sice momenty, kdy jsem nechápavě přemýšlel, na co se to vlastně dívám, ale na konci to do sebe všechno tak dokonale zapadne, že tomu nemůžu moc vytknout. Díky nepředvídatelnosti, originalitě i skvělému smyslu pro humor tu je podle mě i jistý kultovní potenciál. Prostě skvělý film, o kterém by se mělo víc mluvit. 8/10 ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Dobrý štart a výborná prvá polovica. Film je sám o sebe vtipný vďaka svojej úprimnosti, predovšetkým vážnym výrazom a hláškami flegmatického Eisenberga. Ďalším pozitívom je aj prvotná pointa poukazujúca na to, že vždy máme čas na zmenu, ktorá nám zásadne dokáže zmeniť každodennú rutinu. Po čase sa začnú diať bizarné veci a do toho sa dostane zvláštna krimi zápletka, ktorá odhalí skupinu karatistov ako sektu, ktorá po nociach zmrzačí samotárov na ulici v presvedčení, že jedného dňa sa prihlásia k nim na kurz. Záver potom uhasí všetky dobré dojmy ale každému to vyústenie príde po chuti inak. Berte to ako zaujímavo poňatú komédiu, ktorá vás povzbudí, ale vo výsledku (asi vo väčšine prípadov) nechá chladnými. Znižujem na 3*. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Jesse Eisenberg hraje klasického Jesse Eisenberga / Michaela Ceru. Tedy do půlky filmu. Protože pak se začnou dít věci, které byste od tohoto filmu určitě nečekali. Celkem průměrný film, který by si jinak zasloužil naprosto průměrné skóre se v druhé půlce rozšoupne a díky své nepředvídatelnosti si určitě hvězdu navíc zaslouží. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v Louisville (Kentucky, USA). (vojacekr)
  • Pravidla Dódžá jsou: 1. Žádné boty na matraci. 2. Žádné jídlo nebo pití na matraci. 3. Uklonit se. když vcházím nebo odcházím z matrace. 4. Vždy si nosit svůj pásek. 5. Prát si svoje Gi (kimono). 6. Respektovat svého protivníka. 7. Klepnutí, jinak uslyšíte prasknutí. 8. Klepněte, jinak si zdřímnete. 9. Zůstaňte hydratovaní. 10. Pokud to funguje, využijte toho. 11. Zbraně jsou pro slabochy. (Bawnjourno)

Reklama

Reklama