Reklama

Reklama

VOD (1)

Muž mírné povahy už nechce být jenom obětí šikany a přihlásí se do karate. Záhadný instruktor ho pak uvede do silně maskulinní subkultury, ze které jde strach. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (113)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Amerika má v posledních letech tendenci točit satirické filmy na nějaké ožehavé téma, o kterém se nemluví. Ani tento není výjimkou a Jessee se v roli asociálního nerda opět osvědčil a já ho v těchto rolích stejně miluju nejvíc. Tempo je sice pomalejší, ale scénář je teprve bizarní pochoutka, která se téměř nedá předvídat. Humor je tu přítomný, ale ve velice nezvyklé formě a spíš než vtipný, je až nepříjemně reálný a černě syrový. Jako celek mě film zaujal, ale spíše jsem z něj měla průměrné dojmy, i když vím, že kvalitu i myšlenku v sobě obsahuje, a to docela hlubokou. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

zvláštní film...Eisenberg si dal dalšího asociálního podívína a ještě zhruba ve třech čtvrtinách film jede podle nijak nepřekvapivého scénaře.Pak se ale vydá poměrně nečekanou cestou a vlastně díky bohu za to.Do té doby totiž nemělo Art Of Self Defense co nabídnout a těch posledních cca 20 minut tak diváka alespoň vytrhne z letargie...50% ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Mám trošku z "The Art Of Self-Defense" zmiešané pocity. Rešpektujem všetkých, ktorí v tom našli humor. Niektoré scénky prišli aj mne vtipné, no mne osobne toto príde viac ako psychologická dráma. A možno je tam aj nejaký prvok thrilleru. Takže sa ospravedlňujem, ale to je spôsob, akým som sa na film pozeral ja. Ako psychologickú drámu/thriller. S tými slovami, poďme si povedať niečo o filme. Myslím si, že Jesse Eisenberg je veľmi dobrým hercom a do tejto role mi pasoval. Jeho premena nie je možno úplne realistická a mám pocit, že sa v ňom často bijú protichodné pocity. Ale dokážem mu porozumieť a funguje to celkom dobre. Skvelá je aj Imogen Poots. V role, ktorá podľa mňa funguje. A veľmi dobre rozumiem tomu, čo sa odohráva v jej hlave. Alessandro Nivola to hrá tiež veľmi dobre. Istým spôsobom vás jeho postava fascinuje. No súčasne cítite, že niečo tam ešte pod povrchom je. No osobne by som bol asi radšej, keby ku koncu nezačal byť ten film trochu predvídateľný. Tým ako veci postupujú to dáva zmysel a hlavne je tu niekto skutočne poriadny psychopat. Nebudem to spoilovať pre ostatných, no rozhodne to viete predpovedať. Zase ale posledných 8 minút to podľa mňa vyťahuje hore. Tam je pár skvelých momentov a príjemných prekvapení. Boje sú tu spracované dobre, postavy sú zaujímavé. A je to smutné, keď sa umenie boja dokáže takýmto spôsobom zneužiť. Že sa z toho stane úplne iný šport Niečo, čo by asi mnohí ani nechceli. Ale tiež to ukazuje, že sa v našom vnútri môžu objaviť veci, ktoré sme tam ani nevideli. Ako celok poviem, že film sa mi páčil, ale iným spôsobom, než sa mi asi páčiť mal. Neviem. Ale na druhú stranu je zaujímavé, že sa rôzni ľudia môžu na ten istý film pozrieť úplne inými očami a odniesť si z toho úplne iné dojmy. A nie len v tom, či sa niekomu film páči alebo nie. To je určite pozoruhodné. Minimálne v tomto smere to bude jeden z najpozoruhodnejších filmov za tento mesiac a popravde aj celý rok. Hodnotenie: B ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

U tohohle filmu budu chápat, nebo se možná i ztotožním s jakýmkoliv hodnocením, protože jsem si během zhlédnutí prošla snad celou stupnicí. Humoru je málo, ale je skvělej. Atmosféry je hodně, je podivná a hutná, ale bavilo mě v ní být. Příběh nedává úplně smysl a je šílenej, ale holt umění takový někdy je. Takže jo, podívejte se na to, je to zážitek. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Když bych se na to chtěl dívat realistickýma očima, tak transformace postavy Jesseho Eisenberga není provedena nijak zvlášť uvěřitelně, ale vzhledem k tomu, v jaký bizár se to postupně vyvine, je to úplně jedno. The Art of Self-Defense totiž není milou komediální hříčkou o tom, jak se asociální nekňuba snaží naučit karate (jak se zprvu může zdát), ale velmi, velmi ostrou a temně černohumornou satirou na alfa-mužství. Moc příjemné překvápko, nečekal jsem, jak moc se to zvrhne. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (3)

  • Pravidla Dódžá jsou: 1. Žádné boty na matraci. 2. Žádné jídlo nebo pití na matraci. 3. Uklonit se. když vcházím nebo odcházím z matrace. 4. Vždy si nosit svůj pásek. 5. Prát si svoje Gi (kimono). 6. Respektovat svého protivníka. 7. Klepnutí, jinak uslyšíte prasknutí. 8. Klepněte, jinak si zdřímnete. 9. Zůstaňte hydratovaní. 10. Pokud to funguje, využijte toho. 11. Zbraně jsou pro slabochy. (Bawnjourno)
  • Natáčelo se v Louisville (Kentucky, USA). (vojacekr)

Reklama

Reklama