Reklama

Reklama

Muž mírné povahy už nechce být jenom obětí šikany a přihlásí se do karate. Záhadný instruktor ho pak uvede do silně maskulinní subkultury, ze které jde strach. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (114)

PEZ 

všechny recenze uživatele

Meno Riley Stearns si treba zapametať. Iba jeho druhý celovečerný film a hneď taká pecka! Navyše svoje filmy nielen režíruje, ale aj píše. Klobúk dole. Dôvod prečo som sa rozhodol dať plné hodnotenie je ten, že len málokedy mám možnosť vidieť film, ktorý ma zaujme od začiatku po koniec a kde sa obsah súznie s formou. Perfektný a nečakaný príbeh s neustálym vývojom aj príbehu, aj postáv. Jesse Eisenberg, Alessandro Nivola a Imogen Poots - všetci perfektní. Forma minimalistická, ale veľmi príjemná, dotvárajúca presne takú atmosféru, ako bolo treba. Ani málo, ani veľa. A perfektná dramaturgia! V dnešnom svete zbytočne predĺžovaných filmov si aj toto treba ceniť. Je to medzi 4 a 5, ale tento kus by si zaslúžil byť oveľa známejším, takže rád mierne nadhodnotím. A ešte jedná vec. Kto niekedy chodil na bojové umenia, ten ocení dané udalosti v gyme ešte viac. Pretože tam vždy funguje hierarchické členenie a aj týmto získal film ešte ďaľsiu vrstvu. Paráda. Určite si pozriem režisérov debut a naozaj sa teším na jeho najnovší film. ()

Wawer 

všechny recenze uživatele

Po Parazitovi další letošní výbuch scénáristické kreativity. Není to rozhodně film o karate, karate není o honbě za pásky nebo o lpění na hiearchii, je to film o bizarní přeměně bizarní postavy, která s rostoucí stopáží dává do pohybu čím dál vtipnější sled událostí, které až připomínají typickou severskou černou komedii ()

Reklama

Soweek 

všechny recenze uživatele

Jesse Eisenberg hraje klasického Jesse Eisenberga / Michaela Ceru. Tedy do půlky filmu. Protože pak se začnou dít věci, které byste od tohoto filmu určitě nečekali. Celkem průměrný film, který by si jinak zasloužil naprosto průměrné skóre se v druhé půlce rozšoupne a díky své nepředvídatelnosti si určitě hvězdu navíc zaslouží. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Já teda nejsem karatista, nýbrž judista (jemná cesta foreva!), ale i tak mě mírně až středně znepokojovalo, jak si tvůrci zřejmě vymýšlejí svoje vlastní pravidla a vydávají je za opravdová pravidla karate. Například se sice řadí podle barvy pásku, což je správně, ale často mají ten pásek uvázaný špatným uzlem a místo v seize sedí v tureckém sedu, z toho jsem vyloženě šílela. Za sebe taky můžu říct, že kluci nikdy nešikanovali ostatní holky jenom proto, že to byly holky, vždycky jenom když to byly škaredé holky. Nebo způsob výuky od prostředka, tzn. že místo aby nováčky učili základy, jak se váže pásek, jak se klanět, jak si sedat, jak padat, tak samozřejmě hned skočí na to, že člověka, který netuší nic o ničem, nechají kopat a být kopán. Pro kameru je to asi zajímavější, ale takhle se dějí zranění, vážení a milí! A když přestanu s technickým blábolením, tak místní humor je tak suchý, až je vlastně zcela sypký, že asi budu muset notnou chvíli přemýšlet, co na to vlastně říkám. Zatím jsem dospěla ke dvěma možnostem, a totiž že ten film je buďto zcela geniální a nebo prostě jenom nudné. Okej, je to geniální. Nudné, ale geniální. (A nakonec pro mě i jeden z nejlepších filmů roku.) -"Because it is impossible to sprain your wrist playing soft rock." ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Dobrý štart a výborná prvá polovica. Film je sám o sebe vtipný vďaka svojej úprimnosti, predovšetkým vážnym výrazom a hláškami flegmatického Eisenberga. Ďalším pozitívom je aj prvotná pointa poukazujúca na to, že vždy máme čas na zmenu, ktorá nám zásadne dokáže zmeniť každodennú rutinu. Po čase sa začnú diať bizarné veci a do toho sa dostane zvláštna krimi zápletka, ktorá odhalí skupinu karatistov ako sektu, ktorá po nociach zmrzačí samotárov na ulici v presvedčení, že jedného dňa sa prihlásia k nim na kurz. Záver potom uhasí všetky dobré dojmy ale každému to vyústenie príde po chuti inak. Berte to ako zaujímavo poňatú komédiu, ktorá vás povzbudí, ale vo výsledku (asi vo väčšine prípadov) nechá chladnými. Znižujem na 3*. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v Louisville (Kentucky, USA). (vojacekr)
  • Pravidla Dódžá jsou: 1. Žádné boty na matraci. 2. Žádné jídlo nebo pití na matraci. 3. Uklonit se. když vcházím nebo odcházím z matrace. 4. Vždy si nosit svůj pásek. 5. Prát si svoje Gi (kimono). 6. Respektovat svého protivníka. 7. Klepnutí, jinak uslyšíte prasknutí. 8. Klepněte, jinak si zdřímnete. 9. Zůstaňte hydratovaní. 10. Pokud to funguje, využijte toho. 11. Zbraně jsou pro slabochy. (Bawnjourno)

Reklama

Reklama