Reklama

Reklama

Jak Beatles změnili svět

  • Velká Británie How the Beatles Changed the World
USA / Velká Británie, 2017, 90 min

Režie:

Tom O'Dell

Scénář:

Tom O'Dell

Hudba:

Chris Ingham
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

Rozhovory a vzácné archivní záběry dokazují, že Beatles dodnes ovlivňují hudbu a kulturu po celém světě. (Netflix)

Recenze (6)

BigBang 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument, který se soustředí na hudební vývoj kapely. Hezky ukazuje jejich absolutní nároky na ten projekt: jak se stali nejpopulárnější skupinou, ale protože by to bylo nudné, rychle se posunuli do alternativní hudby a zas potom rychle skončili, protože myšlenka se vyčerpala. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Jak Beatles změnili svět, a protože se natáčelo v americké produkci, a pro každého správného Američana svět začíná a končí v JůEsEj, dosaďte si za slovo Svět Amerika, tudíž How the Beatles Changed America. Ale to je tak jediná výtka, co k tomuto jinak kvalitnímu dokumentu o nejlepší kapele všetkých čias mám. Dotazovaní mluví záživně, navíc většina (nebo všichni?) jsou současníci Johna, Paula, George a Ringa, tudíž to máme z první ruky. A jak tedy Brouci změnili svět aka Ameriku? Zásadně. Naprosto. Úplně. Neoddiskutovatelně. Bez nich by tento i jinak shitty world stál ještě víc za vyliž. (A vzkaz pro uživatele netahlo: go fuck yourself. Nebo ten odpad! aspoň zdůvodni v komentáři, joudo). ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Takhle pár dnů po Anthology další slušná porce informací. Tentokrát mluví novináři a hudební experti, ať už současní nebo z dob minulých. Vliv Brouků na vývoj 60. let je fakt nezpochybnitelný. ()

Anthonny 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímaví dokument od ranných začiatkoch výnimočních jednotlivcov, ktorý zmenili hudobný svet v 60-tych rokoch až po rozpad. ()

hufnagel 

všechny recenze uživatele

Kvalitný dokument o vplyve Beatles na celosvetovú hudobnú kultúru 60-tych rokov minulého storočia a celkovaj budúcnosti rockovej a popovej kultúry.Zažil som vzostup Beatles a iných skupín toho obdobia,ako čosi čo bolo úplne v rozpore s tým čo do nás hustili komunistické médiá.Táto hudba sa dala počúvať v tom období len z vysielania rádia Slobodná Európa,aj to len v maďarskom jazyku alebo rumunskom jazyku,lebo československé vysielanie bolo rušené nad našim územím,ale väčšina mladých ho stále počúvala.Skladby sa nahrávali na magnetofón Sonet Duo a kopírovali i ked o kvalite sa dá pochybovať,pre nás to bol zvuk budúcnosti. ()

MorraEddie 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument o Beatles a jejich vlivu na svět. Během dokumentu zazní spousta zajímavých informací,které nám přiblíží vznik a vývoj jedné z nejlepších kapel. Také je nám ukázáno jaký obrovský vliv měli ve své době a jak svými písněmi bořili hranice v muzice. Všechny tyto informace jsou prezentovány nám můj vkus hrozně nezáživně a dokument mne tak nedokázal ani jednou pořádně strhnout. ()

Reklama

Reklama