Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ti, kdo přežili, se snaží dostat do bezpečí; Chluponozi bojují se zlem; Durin se rozhoduje mezi přátelstvím a povinností; Adar zvažuje nové jméno. (Prime Video)

Recenze (82)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Temnější díl, kde se prochází smrt, vznikl Mordor, skřeti se připravují, trpaslíci jsou v rozkolu a v podzemí se chystá...balrog! Na rozdíl od odpaďáků jsem si užil i další díl. Mezi námi, četba Tolkiena, a nemluvím o Hobitovi, není také po většinu času procházka růžovou zahradou. A i první dva díly (ze šesti) Pána prstenů jsou dosti popisné. A nakonec - celý seriál se přeci Tolkienovým dílem pouze inspiroval, což ale zasvěcení dávno vědí. ()

Spacecore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Samozřejmě hrozný, logicky má ten scénář děr až je to absurdní. Moje hodnocení je ale shovívavé, protože jsem si docela zvyk a třeba u linky trpaslíků to fakt připomíná Tolkiena. Jinak celá anabáze s válkou o vesnici, kterou následně smetla sopka Hory osudu, která vlastně nikoho nezabila.. no hrůza. Nejhorší je, že na začátku seriálu jsme tu měli hromadu postav a člověk měl aspoň zvědavost, co jsou zač, teď naprosto přesně víme, že těch pár lidí, chluponohů, elfů a trpaslíků tu bude smrdět ještě x řad. No potěškoště. Nejotravnější postavy jsou Galadriel, Isildur a Teo. Na druhém konci spektra jsou ty celkem sympatické, jako trpaslík, Elrond, když člověk přmhouří oko, nebo černý elf. Nebo Isildurův fotřík. A zbytek je šedý průměr. A co jako maj bejt ty tři zlý sudičky? To si z loru nevybavuju. ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Dostávame sa do povýbuchových Južných krajov, ktoré sa pomaly ale isto menia na Mordor. Dej našich hrdinov pomaly odsýpa. Armáda Numenoru sa vracia domov s prísľubom skorého návratu. Galadriel musí zohrať Halbranda k svojím ľuďom aby mu vyliečili smrteľné zranenia. Elrond bojuje so svojím presvedčením. Prevedenie: Po vynikajúcej predchádzajúcej časti je táto pomalá, vysvetľujúca takou povinnou jazdou. Ale mne to až tak nevadilo aspoň sa osudy hrdinov posúvajú tam kam majú a nestagnujú na jednom mieste. 78% ()

liskam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S výbuchem Oroduiny vybuchla veškerá soudnost a snaha o logičnost seriálu. Jak tohle budou chtít zachránit, to by mě teda zajímalo. Chudáci herci, že si tímhle chaosem musí procházet. Někde jsem četl, že se Amazon uvolil k tomu, že Tolkienovcům, kteří mu prodali práva nechá kreativní dohled. Tak to se teda asi posrali úplně všichni. 30% a 1* ()

Warle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dějová linka elfů a trpaslíků je zatím stále výborná, zbytek ale za moc extra nestojí. Chtělo by to do toho scénáře fouknout trochu styl R. R. Martina, protože vidím až moc rádoby nesmrtelných hrdinů a žádné twisty. O umělé romanci mezi některými postavami ani nemluvě. Když totiž nepočítám scénář a trochu herecké výkony (které ale samozřejmě můžou souviset s přehráváním kvůli scénáři), tak by to bylo úplně na pohodu fajn výpravné fantasy, co krásně vypadá (obří budget je vidět) a hraje k němu hezká muzika. Takhle to je zatím taková slátanina, která už má nějakých 8h stopáže, ve kterých je ale vesměs jen halda wtf momentů. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Miriel (Cynthia Addai-Robinson) přísáhá Galadriel (Morfydd Clark) na jméno svého otce, že se vrátí do Středozemě, přičemž ale nepoužije jeho jméno v jazyce elfů Quenya, ale jméno v původní řeči Númenoru, Adunaic. V této řeči se Tar-Palantir jmenuje Inziladun. Jde o zvláštní volbu, protože Adunaic začali používat lidé, kteří zavrhli elfy a přerušili s nimi veškerý kontakt. (spacemaster)

Reklama

Reklama