Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsou ukuta nová spojenectví. (Prime Video)

Diskuze

Ecthelion

Ecthelion (hodnocení, recenze)

Baron Noktur

Co to plácáš? Dodatky B v Návratu krále: Rok 1500 2. Věku - elfí kováři dosahují vrcholu a za pomoci Saurona začínají kovat prsteny - tedy 16 prstenů (9 lidem, 7 trpaslíkům). Rok 1590 2. Věku - Celebrimbor vykoval 3 prsteny určeny elfům. Tyto prsteny nikdy Sauron neovládl, protože se jich nedotknul, Celebrimbor je vykoval sám po odchodu Saurona z Eregionu. Rok 1600 2. Věku - kolem tohoto roku Sauron v Mordoru v Hoře Osudu vykoval Jeden Prsten. Mimochodem Elfy začal Sauron oblbovat už roku 1200 2. Věku.

ceskolipak

ceskolipak (hodnocení, recenze)

Tak zatím jediný díl, na který jsem se vydržel koukal v kuse. Že Halbrand bude nakonec Anatar je asi nejlepší zápletka z celé serie. Jinak to bylo o ničem. 

Každopádně odhalení Saurona a zkutí 3 elfích prstenů jsem si představoval nějak velkolepěji, když už jde o vrchol této řady. Prostě ten závěr byl takový komorní a dost rychlý... zatímco bitvy o no name vesnice a hobití putulky se zbytečně vlekly...

 

Pár poznámek:

- že by Galadriel po mnoha letech učení u Melian nevycítila skryté zlo?  (Chápu to u Gandalfa, který důvěřoval Sarumanovi, ale on byl zpočátku kladný a úctyhodný a až pak se vlivem Saurona a své pýchy zkazil). Chápu to také u Celebrimbora, jehož děd byl Feanor, kterého spalovala touha po tvoření bez ohledu na ostatní... Ale právě ta Galadriel má být jiná.

- pokud vím tak z Mitrilu je jen jeden prsten, ale to je detial

- mírné laškovné náznaky Galadriel a Elronda působí zvláštně, když Galadriel je v podstatě Elrondova tchýně...

 

- ty podivné transgender figury bojující s Istari jsou kdo ?

Existence a rozkvět elfům byl pramálo odvislý od vlastnictví mitrilu...

na příspěvěk reagoval Akira777

highsmith

highsmith (hodnocení, recenze)

Duncan66

Čítali som aj knihy ale nespomínam si že by bol v podstate ako boh. Je to možné ubehlo už nejaký rok. Gandalf bol poslan na zem už s vedomosťami. Ale tvorcovia nenarabaju z predlohou voľné ale jednoducho si cucaju z prsta kraviny aké ich napadnú.

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

highsmith

Tak u tech mamrdu by se to dalo chapat, pokud jim nekdo nakukal, ze Sauron prijde na zem, tak jak se tam objevil Gandalf.... U te Galadriel je to krapet hur uveritelne, ale na druhou stranu co se tady psalo, tak Sauron je v podstate buh, takze proc by buh nedokazal osalit pozemskou bytost?

na příspěvěk reagoval highsmith

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

GanosLal

Kde jsi prisel na to, ze udajne nikdy nic nekoval? Vzdyt na Numeroru jim tam koval a oni uznale kyvali hlavou. On se tam nezaucoval, ale byl tam hned za profika. Jen nemel ten jejich glejt a cejch, tak oficialne tam kovat nemohl, ikdyz to umel lip, nez vsichni Numerorane dohromady ;-)

highsmith

highsmith (hodnocení, recenze)

SPOILER. Kurwa. Debilita poslednej časti prekonala všetky očakávania. Galadriel si pomýli Saurona z nejakým noname kráľom a pofiderny mamrdi transzaporaci WTF? si pomylia Gandalfa so Sauronom. 

na příspěvěk reagoval Duncan66

GanosLal

GanosLal (hodnocení, recenze)

Každým novým dialogem si serou do huby s tím, co řekli v předchozím díle. A to nemluvím o nepřiroztenosti postav a špatné choreografii. 

GanosLal

GanosLal (hodnocení, recenze)

rawu

ale pokud opravdu chtějí uspět a neztrácet diváky, co to začali pirátit po premiéře, protože já třeba odmítam platit amazon za něco takového. Tak musí přeobsadit tvůrce, režii i scénáristy. Ti amatéři na to prostě nemají, aby se podíleli na něčem za miliardu. Vybrečeli si to u Tolkiena, nemají žádné zkušenosti, někteří z nich opravdu žádné. Jiné vysvětlení není že si to prostě vybrečeli a taky to tak dopadlo. Je to vážně příšerně napsaný. Nezachrání to žádné hlášky a moudra z knih, když přijdou odnikud a konverzace kolem je mrtvá

rawu

rawu (hodnocení, recenze)

Peter Jackson a jeho nazor na Halbranda :D chudak Sauron ted ho predstavuje mlady herec co vypada , jak kdyby  nedokoncil americkou vejsku a radsi sel delat nekam, na bulvar prodejce hamburgru. Takto pusobi predstavitel Saurona :D zadny vyspely urostly duch se nekona.. slava Amazonu, Mckay a Payne nenechal bych je utratit ani cent Bezose.   

na příspěvěk reagoval GanosLal, GanosLal

Uživatel rawu smazal svůj příspěvek.

KASUGI

KASUGI (hodnocení, recenze)

PhilBowl

"Těch 500 mega tam tedy znát bylo"  Tak to ani omylem. V jakém světě to žiješ? Nebudeš ty producentem Poslední z Aporveru?

ElessarDeny

ElessarDeny (hodnocení, recenze)

Tak to je vtipný, 7 hodin se v seriálu nic neděje (jo přetahování se o zaprděnou vesnice o třech barácích a třiceti obyvatelích (kteří stihnou umřít tak 3x a stejně je jich pořád 30) to je fakt děj na 7 hodin...) aby pak všechno nacpali do závěrečné hodiny. Takže z toho muselo logicky vyjít zběsilé tempo plné nesmyslů a nedodělávek - jo a protože ta hodina je vlastně ještě moc tak tam nacpeme "srdceryvné" pětiminutové hobití loučení... Každopádně i přes nedostatky nejlepší díl. Kdyby vynechali těch 7 předtím tak řeknu, s přimhouřenýma očima docela povedený.

Baron Noktur

Baron Noktur (hodnocení, recenze)

GanosLal

Akože máš pravdu. Len v tom nemáš, keď sa pýtaš, že prečo len tri prstene. No preto, lebo na začiatku sa vykovali len tri a vykoval ich Celebrimbor. Čiže tak ako v seriáli.

na příspěvěk reagoval Ecthelion

Baron Noktur

Baron Noktur (hodnocení, recenze)

SPOILER

Takže Sauron je nakoniec ten sexoš? Len mi príde zvláštne, že ho nespoznal ani Adar a ani nevycítili orkovia, keď proti nim bojoval. LOL :D

GanosLal

GanosLal (hodnocení, recenze)

a není možné tmu dát víc, než 5/10, když to porovnám s letošním See nebo Andor. Tohle je prostě celkově amatérismus 

GanosLal

GanosLal (hodnocení, recenze)

PhilBowl

Nevím proč bych měl ztrácet čas tím, že upravím svoje myšlenky do slohové práce. Píšeš 7/10, ale všude jsi dal 5/5 a přitom u trilogie jsi dal pouze 4/5, někde bude asi chyba. To spíš vypadá, že jsi jeden z těch, co dávají 8/10 jen proto, že to vypadá hezky. 

Nirnen

Nirnen (hodnocení, recenze)

GanosLal

Amazon nema prava na knihy tak museli vymysliet nove pribehy...po tych dvoch mesiacoch co to pozeras  si to musel niekde zachytit

PhilBowl

PhilBowl (hodnocení, recenze)

GanosLal

Dávej pozor aby ti nepraskla cévka. Díky bohu za to, že psát recenze nemůžeš... neumíš totiž napsat ani smysluplnou větu. 

Mě se třeba první série líbila. Nejsem fanoušek Tolkiena a je mi prakticky jedno, zda se to s jeho dílem shoduje nebo ne. Těch 500 mega tam tedy znát bylo, CGI a celkově vizuál je next level a hudba perfektně sedí. Ok, dialogy jsou chvílemi slabé a jednotlivé díly dost závisí na režii. Celkově bych se nebál dát 7/10, ale recenze stejně jako ty psát nemohu.

na příspěvěk reagoval GanosLal, KASUGI

GanosLal

GanosLal (hodnocení, recenze)

a co to jako je obyčejnej člověk s pár týdny zkušeností v kovárně, bez magie jde radit jednomu z největších elfských kovářů vůbec  ?!? Co to oje za nesmysl.

na příspěvěk reagoval PhilBowl, Baron Noktur

GanosLal

GanosLal (hodnocení, recenze)

První série měla být o vykování prstenů a ukáží nám jenom 3 a trvalo to 10 minut? Ať už jde amazon a jeho najatí amatéři do ****! 
Stříhali děj a konverzace stylem, že si k tomu normální smysluplný člověk nedokázal vybudovat nějaké pouto a nedokázal si udělat vztah k nějaké postavě. 
Do teď mě neskutečně iritují, jak tam všichni jsou ulízaní z barber shopu a jak se pořád někdo snaží házet nějaká jejich moudra a hlášky, které přijdou odnikud a nedává to při konverzacích ani smysl, tak to radši ostříhají, aby to dávalo ještě menší smysl a přejdou ze začátku rovnou na konec! Takhle **** jsem na nějaké seriál nebyl hodně dlouho. 
Lituji, že jsem nad tímhle podprůměrně napsaným seriálem ztrácel čas kvůli nějaké recenzi.  Kdyby to nebylo od Tolkiena, otce fantasy, tak už jsem to dávno dropnul!  
Nešlo ani poznat, že to stálo 500 mega. Šetřili na scénáristech, režisérech, tvůrcích i hercích, ale i Avatar z roku 2009 by tohle porazil v CGI. Už v prvních dílech nám jejich CGI ukázalo, že oheň se nerozšiřuje v poničených dřevěných domech, ale hodiny hoří na stejných místech.  ****** amazon, jako by nestačilo, že ***** The wheel of time! 

Však se podívejte na netu jaké lidi si na to najali, lidi bez zkušeností, levná pracovní síla podporující feministky a woke skupiny. 

a Sauron jako Anatar? Co to mělo **** bejt? Kde je krásný elf, co měl, co měl pomáhat s kováním prstenů? To co za trola napsalo tenhle děj Halbranda, že člověk někde v **** na voru, co nikdy nebyl kovář, se chce dostat do cechu kovářů a potom jít prostě ukovat prsteny. To nám chtěli snad napovědět, že to je Sauron? Všichni věděli, že Anatar byl elf. Blivajz největší.

A že Galadriel na začátku nepoznala, že je uvnitř špatný a zlý? všichni víme, že Galadriel byla schopná tohle v ostatních cítit. proto z ní udělali blbou náctiletou holčičku honící se za pomstou bratra?  To ani není Galadriel, která byla jedna z nejmoudřejších elfů druhého a třetího věku, která spolu s manželem vládla Eregionu a učila se magie od ženy svého bratra. 

A trpaslíci, co lístkem probudili Balroga už jsou asi mrtví a Ori už z posledních sil dopisuje knížku u hrobu Durin 6. Mezitím kuklux klan nahání Gandalfa, protože si myslí, že to je Sauron, co spadl z měsíce. Přitom se z nějakého divného důvodu plavil na voru uprostřed moře. Nic nedává smysl

A kde je Elrondova snoubenka? 

na příspěvěk reagoval Nirnen, Baron Noktur, Duncan66

Reklama

Reklama