Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsou ukuta nová spojenectví. (Prime Video)

Zajímavosti (5)

  • Tři prsteny elfů se nazývají Narya, Nenya a Vilya, každý reprezentující jiný element. Červený prsten Narya představuje oheň a jeho nositelem bude Gil-Galad, poté Círdan Stavitel lodí a nakonec Gandalf. Nenya má bílou barvu a představuje vodu. Ve Třetím věku ho nosila Galadriel (Morfydd Clark). Poslední prsten, Vilya, má modrý kámen a představuje vzduch. Nejmocnější ze tří prstenů byl nošen Gil-Galadem a posléze Elrondem (Robert Aramayo), který byl díky němu znám jako nejmocnější léčitel ve Středozemi. (spacemaster)
  • Během rozhovoru Saurona (Charlie Vickers) a Galadriel (Morfydd Clark) na raftu Sauron říká, že on jediný vidí světlo, které je Galadriel. Její oči v tom okamžiku svítí světlem Valinoru, stejně jako oči Cate Blanchett ve filmech Petera Jacksona, během nichž byly použity speciální světla pro dosažení žádaného efektu. (spacemaster)
  • Elrond (Robert Aramayo) a Celebrimbor (Charles Edwards) ve společném hovoru zmíní, že mají tři týdny na práci, která by trvala tři století. Jde pravděpodobně o narážku na to, že v knihách Sauron začal ovlivňovat elfy v roce 1200 Druhého věku a prsteny trpaslíků a lidí jsou vykovány až v roce 1500. (spacemaster)
  • Celebrimbor (Charles Edwards) přemýšlí na začátku epizody, zda je možné udělat více s méně, když i Slunce vzniklo z něčeho menšího než jeho dlaň. Jde o odkaz na vznik Slunce a Měsíce v Tolkienově světě, kdy Slunce vzniklo z posledního ovoce ze Zlatého stromu Valinoru, Laurelinu, a Měsíc z květu Stříbrného stromu, Telperionu. (spacemaster)

Reklama

Reklama